Puinhoop in Charlottesville: rellen tijdens demonstraties nationalisten en alt-right

Geen categorieaug 12 2017, 20:00
In Charlottesville, Virginia, is een betoging van extreem-rechts behoorlijk uit de hand gelopen.
https://twitter.com/FoxNews/status/896399125687742464
Waarom de demonstranten uitgerekend naar Charlottesville zijn gekomen? Het heeft allemaal te maken met de Confederatie en het slavernijverleden.
In een park in Charlottesville staat een standbeeld van een man op een paard. Het is de beeldtenis van Robert E. Lee, een generaal van de Confederate Army of Northern Virginia. Dit beeld moet weg, in lijn met het beleid in de Verenigde Staten ten aanzien van al dit soort standbeelden. Alle beelden die zijn opgericht voor Confederatiemannen moeten weg. Die stonden namelijk slavernij voor en daarom moeten hun standbeelden verdwijnen. Dat deze mannen stuk voor stuk veel meer waarden en standpunten hadden dan alleen 'slavernij is goed' wordt voor het gemak maar vergeten. Het park heette trouwens voorheen ook het 'Robert E. Lee park'. Die naam is door het gemeentebestuur van Charlottesville al gewijzigd in 'Emancipation park'.
[caption id="attachment_172144" align="alignnone" width="300"]Het standbeeld waar het allemaal om draait. Bron: Twitter/ Jim Roberts Het standbeeld waar het allemaal om draait. Bron: Twitter/ Jim Roberts[/caption]
Als wij op die manier tekeer moesten gaan in gangen en galerijen van overheidsgebouwen, was het einde zoek. Elke afgebeelde historische persoon zal toch wel een of meerdere denkbeelden hebben gehad die in onze ogen on-ethisch of onwelgevallig zijn?
Afijn, in Amerika moet dat weg. En daarom zijn groepen demonstranten van extreem-rechtse signatuur naar Charlottesville getrokken. In plaats van op een normale manier hun boodschap redelijk uit te dragen doen ze het volgende:
https://twitter.com/Bvroom/status/896407016352165888
Dat is dus heel verkeerd. Zo geven deze smeerlappen de hele linkse meute weer een stok om mee te slaan. Dit is niet waarom dat beeld moet blijven staan. Extreem-rechts en alt-right kapen de discussie met zeer foute symbolen en een hoeveelheid Jodenhaat waar je van moet kotsen.
https://twitter.com/galliet/status/896410156195397632
https://twitter.com/cnnbrk/status/896409173151424512
Dan heb je het echt niet begrepen. De voorouders van deze jongemannen vochten op de stranden van Frankrijk zich en weg naar het hol van de leeuw: Nazi-Duitsland. En wat gebeurt hier? Ze lopen met Duitse pothelmen en hakenkruizen rond en brengen tot overmaat van ramp ook nog de Hitlergroet. Het is walgelijk en ongelooflijk dom.
https://twitter.com/TEN_GOP/status/896403638091993088
De oproerpolitie is inmiddels ter plekke gekomen en ik hoop dat ze snel een einde maken aan deze walgelijke vertoning van alt-right.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten