Rode Asscher 'is niet uit op val van het kabinet,' zwijgt over resultaat begrotingsoverleg met VVD

Geen categorieaug 21 2017, 14:00
Ach ja, waarom zou je de kiezer informeren over wat er afgesproken is met elkaar he?
Zo, die gesprekken tussen PvdA en de VVD zitten er alweer op. Het resultaat? Nou, dat weten we niet. De heren onderhandelaars vinden het namelijk helemaal niet nodig om de belastingbetaler te informeren. Die heeft zijn geld elke maand af te dragen en moet voor de rest vooral niet zeuren. Punt.
Wat we wel weten? Nou, dat ook Asscher 'niet uit is' op 'de val van het kabinet.' Want dat willen de Haagse heren ten koste van alles voorkomen. Ja, ook als ze hun eigen achterban daarvoor moeten verraden.
https://twitter.com/ronkragten/status/899570208553267200
Wat zijn het ook een ongelooflijke heikneuters daar in Den Haag. Nou ja, misschien valt dat in het geval van Asscher toch nog een beetje mee. Halbe Zijlstra impliceerde immers eerder vandaag al dat de VVD alsnog bereid was om water bij de wijn te doen en de PvdA toch iets te geven wat betreft lerarensalarissen.
Als dat zo is, is het nogal wiedes dat Asscher geen haast maakt om het kabinet onderuit te schoffelen. Ondanks dat hij maar een magere negen zetels heeft in het parlement is hij dan tóch de grote winnaar van vandaag.
En de VVD-kiezer? Die kijkt ernaar en verbaast zich erover dat het feit dat de VVD toch echt de grootste partij van het land is op geen enkele manier dan ook het kabinetsbeleid beïnvloedt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten