VS doen officieel niet meer mee met het klimaatakkoord

Geen categorieaug 06 2017, 9:00
De dag die men wist dat die zou komen is eindelijk hier. Bent u er klaar voor? De Verenigde Staten hebben gisteren officieel laten weten dat ze uit het klimaatakkoord stappen die in Parijs werd bereikt.
In 2015 hebben bijna alle landen in de wereld een akkoord ondertekend waarbij afspraken werden gemaakt om klimaatverandering tegen te gaan en te proberen om de temperatuurstijging van de aarde te verminderen. Het werd gezien als een 'historisch moment' waarbij men ter plekke moest huilen van geluk. Dat is geen theatrale overdrijving, dat is ook echt gebeurd.
Barack Obama, toen de president van de Verenigde Staten, was trots op het feit dat de VS mee gingen doen met dit akkoord. Donald Trump had in zijn campagne al aangegeven te willen stoppen met dit akkoord, nog voordat het echt in werking had getreden met uitstaand beleid. Een aantal maanden geleden heeft hij tijdens een Wereldtop en daarna in een speech aangegeven te willen stoppen en zich terug te willen trekken uit dit akkoord.
Boosheid en verdriet alom! Wereldleiders die teleurgesteld waren, demonstraties, opstanden. Donald Trump werd afgeschilderd als een debiel die niet weet wat die doet en de wereld in een ramp stort. Desondanks heeft die volgehouden en staan we nu op het punt dat het officieel is.
Trump doet er goed aan om niet mee te doen. Niet alleen is de onzekerheid te groot in het akkoord dat het gaat helpen, daarnaast zitten er qua kosten en regelgeving een te groot risico aan vast om het beleid radicaal om te gooien voor een te grote onzekerheid dat het ook gaat helpen. Hieronder een filmpje waarin uitleg wordt gegeven waarom het klimaatakkoord in Parijs helemaal niet zo goed idee misschien is.
https://www.youtube.com/watch?v=47bNzLj5E_Q&t=1s
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten