Walgelijk NRC jankt om censuur: 'Laat nou toch eens veel minder zien van aanslageeen!'

Geen categorieaug 18 2017, 14:00
Het NRC speelt tegenwoordig onder één hoedje met islamistische terroristen, zo lijkt het, en roept precies op tot dát wat die bloeddorstige extremisten willen.
"Dieptriest", was het woord dat het eerste bij mij opkwam bij het lezen van dit artikel op de website van het NRC, een krant die al langere tijd niet meer serieus te nemen valt. Ondanks al hun vorige stunts, had ik echter niet gedacht dat ze bij de redactie daar zó laag konden zinken. Nou, wel dus.
In het stuk richten ze zich voornamelijk tot een medelid van het Nederlandse mediakartel, onze fijne staatsomroep de NOS. Volgens het NRC kan hun journaal namelijk wel eens een voorbeeld nemen aan hoe de Duitse journaals aandacht besteden aan aanslagen. Objectief, zonder enige emotie, afstandelijk en afwachtend dus. Niets getuigen die worden geïnterviewd om te weten hoe zij het bloedbad van dichtbij meemaakten, of beelden van de terreur of haar slachtoffers. Gewoon droge berichtgeving, alsof het om het normaalste nieuws ter wereld gaat.
Zo zouden Nederlandse media het ook moeten doen, is de boodschap van het NRC: zo weinig mogelijk aandacht aan terreur besteden en berichtgeving erover afdoen met de droge feiten. Je kunt waarschijnlijk wel raden waarom de krant dat vindt. Dat wordt in ieder geval wel duidelijk uit deze quote van een Duitse presentator die wordt aangehaald:

„We berichten erover, want het is onze plicht u te informeren,” zei presentator Claus Kleber. „Maar we kiezen ervoor alleen de belangrijkste feiten te tonen, omdat we niet willen speculeren en ook niet aan de wens van de daders willen voldoen.” Iets van deze reflectie zou in de Nederlandse televisieverslaggeving niet misstaan.

Ja hoor, daar is ze weer: de eeuwige linkse wegkijkdrogrede dat we 'terroristen niet hun zin moeten geven'. Mee eens, maar waarom roepen jullie dan op tot zoiets? Hoe helpt je kop in het zand steken bij het bestrijden van moslimextremisten? Nou, niet dus. Sterker nog, het zorgt er alleen maar voor dat ze hun volgende aanslag nog makkelijker kunnen plegen. Het gaat die lui immers niet om het 'verstoren van onze manier van leven', zoals links maar al te graag zegt als mensen boos willen worden op andere aanhangers van deze ideologie: het gaat om het totaal uitroeien van iedereen die niet precies zo leeft zoals zij willen. Elke ongelovige de kop eraf, voor minder doen ze het niet.
'Laat je niet bang maken' is er nog zo een. Ik zou daarop zeggen: wees juist bang, want er zijn mensen op uit jou, je familie en elke niet strenggelovige moslim om te leggen, en zoals we al tig keer gezien hebben zijn ze daar aardig succesvol in. Zolang we doen alsof er niets aan de hand is, zal er ook nooit wat veranderen en zullen we het die gekken nooit beletten een volgend bloedbad aan te richten.
Onderken dus dat er een enorm gevaar is, en ga er nou eindelijk eens wat aan doen, Den Haag en Brussel! En laat vooral zoveel mogelijk beelden zien van die aanslagen, want alleen door te laten zien waartoe die barbaren in staat zijn zal het besef groeien dat de tijd nu echt dringt als we Europa nog willen redden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten