DigiD wil geld zien: iedereen die pensioen opbouwt moet dokken voor de 'service'

Geen categoriesep 25 2017, 11:00
"Ga digitaal, zeiden ze. Dat is goedkoper, zeiden ze."
Ah kijk, bij de overheid hebben ze wéér een nieuwe manier gevonden om een extra zakcentje te verdienen -- natuurlijk ten koste van ons:

DigiD en de Berichtenbox van Mijnoverheid gaan pensioenfondsen jaarlijks zeker 2 miljoen euro kosten. Die kosten zullen worden doorberekend aan iedereen die een pensioen opbouwt of krijgt. De Pensioenfederatie, de belangenbehartiger van de pensioenfondsen, heeft een brandbrief gestuurd aan 'Digicommissaris' Bas Eenhoorn, die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de digitale communicatie met de overheid. Volgens de federatie is er sprake van 'bestuurlijk onfatsoen'. Vanaf 1 januari moeten de fondsen gaan betalen.

Natuurlijk roepen de bureaucraten weer dat het de pensioenfondsen zijn die betalen, niet mensen zelf, maar dat is natuurlijk je reinste flauwekul. De pensioenfondsen verhalen die kosten gewoon op 'leden.' Dat betekent: op jou en mij.
Hoewel het aan de aandacht is ontsnapt van de meeste mensen besloot het nachtmerriekabinet Rutte II in juli van dit jaar dat de rekening van DigiD, die tot nu toe 'betaald' werd door de Rijksoverheid, voortaan betaald moest worden door gebruikers zelf. Om mensen niet al te boos te maken werd besloten om dat via een omweg te doen: via de instanties die gebruik maken van DigiD.
Ongelooflijk genoeg wil de overheid, aldus Gerard Riemen van de Pensioenfederatie, 14 cent per "succesvolle login" in rekening brengen. Oh ja, en dan wordt er ook nog eens 57 cent in rekening gebracht voor elk bericht dat verstuurd wordt via de Berichtenbox van Mijnoverheid. Dat zijn knettergekke bedragen. Stuur berichten dan maar gewoon per post.
En trouwens, waarom moet daar uberhaubt voor betaald worden. Zo'n berichtje versturen kost helemaal niks. Je hebt geen papier nodig, geen printer, geen postzegel. Maar het zou toch nog 57 cent per bericht kosten? Volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig.
Maar ja, de politiek is er nu eenmaal van overtuigd dat wij burgers oliedom zijn en dat ze hier dus wel mee wegkomen. Eerst bouwen ze dit systeem op en moet iedereen er gebruik van maken omdat het zo "handig" is, en als het allemaal dan klaar is zeggen ze opeens "oh ja, betaal de rekening wel even!" Zo rolt Den Haag.
Zoals Ancilla van de Leest tweet:
https://twitter.com/ncilla/status/912234189730324480
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten