Een sigaar uit eigen doos: eigen risico blijft gelijk, maar de zorgpremie stijgt

Geen categoriesep 21 2017, 12:00
Gezond zijn wordt nu dus bestraft. Met dank aan het kabinet Rutte III. Want ja, de formerende partijen hebben een akkoord met elkaar gesloten over de zorg.
Nederland is het enige land ter wereld waar je actief bestraft wordt als je gezond bent. Nee, het eigen risico wordt voor de verandering een keer niet verhoogd, maar de dames en heren van het partijkartel en het zorgverzekeraarskartel hebben een andere puike manier gevonden om hun kas te spekken: de zorgpremie wordt verhoogd met tien euro.
Je betaalt dus 10 euro meer om precies dezelfde service te krijgen die je nu krijgt. En dan doen die mafklappers in Den Haag ook nog net alsof dat een ge-wel-di-ge afspraak is. Wuttuh?
Economisch journalist Hella Hueck veegde vanochtend terecht de vloer aan met deze afspraak bij WNL:

"Schandalig. Het blijft niet gelijk. Dit is zo een sigaar uit eigen doos. De zorgpremie gaat voor iedereen met een tientje omhoog, dus ook voor de mensen die hun zorg helemaal niet aanspreken."

Een grof schandaal natuurlijk. Je betaalt immers ook een hogere premie als je helemaal niet ziek bent en dus geen zorgkosten veroorzaakt:

"Er wordt vaak gesproken over een boete op ziek zijn, maar dit is bijna een boete op gezond zijn."

Het enige probleem met die uitspraak is het woordje "bijna." Dit is niet bijna een boete op gezond zijn, dat is precies wat het is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten