Jeugdjournaal wordt steeds antisemitischer: leert dat Israël héél gemeen is tegen Palestijnse kinderen

Geen categoriesep 10 2017, 14:00
Wie had dat gedacht: de publieke omroep die kinderen weer volpropt met allerlei Palestijnse propaganda!
Het Jeugdjournaal laat zichzelf weer eens van haar beste kant zien. Er is de afgelopen dagen niets nieuwswaardigs gebeurd in Gaza of in andere gebieden die ze daar graag 'Palestina' noemen, maar toch vinden ze het de moeite waard om onze kinderen nog even een reportage voor te schotelen over Gaza. Dat gaat dan vanzelfsprekend niet over het wrede Hamas dat kinderen op terreurzomerkamp stuurt (zie foto boven dit artikel) maar over hoe hard kinderen het daar wel niet hebben.
De eerste feiten heeft men daar zowaar juist: het is inderdaad erg behelpen voor scholieren daar. Slechts twee uur per dag is er elektriciteit ("niet handig als je huiswerk wilt maken 's avonds") en de armoede spat er simpelweg vanaf. Conclusie: dat is nou niet een fijne omgeving voor een kind om op te groeien, nee.
Het probleem komt daarna: zoals we dat wel gewend zijn, wordt Israël hier al schuldige aangewezen. Je moet wel van héél wegkijkende huize komen om te serieus te kunnen beamen, want dat is een verdraaing van de werkelijkheid. Sterker nog: Israël is ervoor verantwoordelijk dat er überhaupt nog iets kan leven in Gaza.
Een korte geschiedenis van het gebied: tot 2005 stond het gebied onder Israëlisch bestuur, waarna men - met alle rampzalige gevolgen vandien - om de Palestijnse nation building daar een kans te geven en alles wat Israëlisch was, inclusief het leger, terugtrok uit de Gazastrook. Vanaf dat moment waren ze daar de facto onafhankelijk, wat ze - zo hoopte Israël - zouden aangrijpen als kans om de zo gewenste Palestijnse staat dan op te bouwen. Helaas liep dat anders: terreurgroep Hamas greep de macht al snel en had nul interesse in het opbouwen van infrastructuur, scholen of ziekenhuizen. Aan geldgebrek lag het zeker niet: ze kregen - en krijgen - van landen als Qatar nog steeds bakken met geld waarmee een prachtig gebied opgebouwd had kunnen worden.
Daar had Hamas echter weinig interesse in: elke cent die ze krijgen wordt gestoken in het maken van wapens en raketten om zoveel mogelijk doden onder de Israëlische bevolking te maken. Niet zo gek dan ook dat Israël er genoeg van had en een muur om dat terreurbolwerk heen bouwde. Tot op de dag van vandaag wordt de bevolking daar gegijzeld door een elite die enkel investeert in terreur, en niets in haar mensen.
Dus zeg het maar: wie is er nou schuld aan dat die kinderen daar geen toekomst hebben? Hoewel het heerlijk makkelijk is om alles op 'die gemene joden' af te schuiven, is dat simpelweg je reinste geschiedsvervalsing, waar het Jeugdjournaal zich dan ook zwaar schuldig aan maakt. Het moet dan ook maar eens afgelopen zijn met die Arabische propaganda richting onze kinderen: de financiering van de omroepen moet stevig onder de loep!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten