LOLWUT? Frauke Petry kondigt daags na overwinning vertrek aan bij AfD, loopt weg bij persconferentie

Geen categoriesep 25 2017, 10:00
De vrouw die bekendstond als de "leider van de gematigde vleugel van de partij" heeft er een dag na de verkiezingen geen zin meer in. Heel apart.
Frauke Petry had gisteren een bijzonder mooie en belangrijke dag. Haar Alternative für Deutschland boekte namelijk een historische verkiezingsoverwinning. Voor het eerst in tientallen jaren heeft Duitsland een rechtspopulistische partij in het parlement; een partij die ter rechterzijde van het CDU opereert.
Op Twitter was Frauke gisteren dan ook keihard feest aan het vieren. Ze leek er duidelijk zin in te hebben en was maar wat trots.
Nou, dat heeft niet lang geduurd. Vanmorgen bij de persconferentie van AfD stond Petry namelijk ineens op en kondigde ze luidkeels aan dat ze met de partij brak en geen plaats zal nemen in de fractie. Ze wordt dus politiek onafhankelijk.
https://twitter.com/BuzzFeedGermany/status/912217767239020544
Tijdens de persconferentie legde Petry uit dat ze gelooft dat ze, als ze haar conservatieve denkbeelden in de praktijk wil brengen, ze moet breken met AfD. En dus doet ze dat. Vervolgens liet ze weten voorlopig geen vragen te beantwoorden van de pers. Mevrouw wil in haar eentje door -- ze heeft genoeg voorkeursstemmen gekregen om haar zetel op te eisen, dus niemand die haar iets kan maken.
https://twitter.com/tomvanteinde/status/912219704063873026
Petry was de afgelopen maanden al op een zijspoor beland bij AfD, wat dan ook de reden is dat niet iedereen even verbaasd is door deze stap. Zoals je kunt zien op de video hierboven geldt dat duidelijk niet voor haar collega's, die geschokt reageerden en haar zelfs verzochten om te blijven zitten omdat haar aankondiging ronduit onbeschoft was.
De reden dat Petry en haar partij uit elkaar gegroeid zijn? Ze wilde dat AfD mensen met extreemrechtse neigingen eruit zou zetten. Die strijd verloor ze intern, waarna ze genoegen moest nemen met een bijrol. Daar heeft ze duidelijk geen zin in, wat natuurlijk de reden is dat ze nu voor zichzelf begint.
Voor AfD is dit natuurlijk mogelijk wel degelijk een probleem: als de partij niet oppast wordt het nu niet een mix van FVD en de PVV, maar wordt het gewoon een tweede LPF. De Duitse kiezer kennende waardeert hij dat absoluut niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten