Ranzige Vindicat-ballen slaan sushi-restaurant aan gort: "Wijn gejat, personeel beledigd, politie erbij"

Geen categoriesep 10 2017, 19:00
Stuur de rekening maar naar Groningen. UPDATE: Sushi-restaurant zegt dat er niets van klopt.
Dat de corpsballen van Vindicat zich maar zelden kunnen gedragen wisten we al. Maar nu maken deze hoogopgeleide tokkies het wel héél bont. De ranzige tokkies zijn onlangs namelijk helemaal losgegaan in een sushi-restaurant. Er werd, aldus de website Sikkom.nl, tegen de muur gepist, gordijnen werden naar beneden getrokken, glazen werden kapot gegooid op de grond, flessen wijn werden gejat, het personeel werd uitgescholden, en een wc-deur werd ingetrapt. Uiteindelijk moest de politie erbij komen om de corpsgekken te laten aftaaien.
https://twitter.com/LarsDuursma/status/906864463315431424
De ballen hielden onlangs een "soort van hospiteeravond in de Sushi-gigant bij het Sontplein in Stad. Alle tafels zijn best door corpsleden. Behalve eentje. Daar zitten een paar Groningers een verjaardag van een vriend te vieren. Ze weten niet wat ze meemaken. Het is een teringbende en allesbehalve een fijne avond."
Eén van de normale Groningers legt uit:

"Het was vrij lawaaierig en door de enorme drukte duurde het erg lang voordat we eten of drinken kregen, maar dat was niet zo erg. We vonden het vooral sneu voor het personeel. Dat werd bespot, omver gedwud, uitgelachen als ze iets lieten vallen, en compleet over de voet gelopen door de studenten."

En dat was nog maar het begin:

"Naarmate de avond vorderde werd het steeds bizarder. Dingen werden stukgegooid. Op een gegeven moment lag het hele restaurant onder kapot glas. Gordijnroeden werden van de muur getrokken, in één van de wc-deuren was een gat getrapt en in de wc-ruimte stond een student tegen de muur te pissen."

Dat is al erg genoeg, maar de corpstokkies waren nog lang niet klaar:

"De helft liep met meerdere volle flessen wijn naar huis, die zijn volgens mij nooit betaald."

Het podium werd bestormd aldus de berichtgeving, serveerders "met volle dienbladen" werden omver geduwd, alles werd stukgemaakt "en ze weigerden om te vertrekken." Uiteindelijk was het zo erg dat de politie erbij moest komen die, samen met medewerkers van het restaurant, de ballen dwongen om het restaurant te verlaten.
Ironisch genoeg mocht Vindicat-rector Stijn Derksen onlangs zijn corpsbalvereniging verdedigen bij het Dagblad van het Noorden. Daar vertelde hij vol trots dat de studentenvereniging zijn leven gebeterd had na de rel over seksisme. Vindicat had, zei hij, daar hartstikke veel van geleerd. Jawel, tegenwoordig gedragen Vindicat-tokkies zich véél beter. Het is echt geen vergelijk met de oude cultuur. Niet meer.
Nou, dat zien we Stijn. Goed bezig hoor, jongen. Wees vooral heel trots op die strontorganisatie van je.
Oh, en een tip voor het sushi-restaurant in kwestie:
https://twitter.com/fasol/status/906878168975503360
UPDATE 11 september
Het Sushi-restaurant in kwestie heeft gereageerd op de nieuwsberichten en stelt dat het niet klopt dat de corpsballen grote schade hebben aangericht. Er zou geluidsoverlast geweest zijn ja, maar er "dat de leden van Vindicat schade hebben aangebracht of personeel onjuist zouden hebben bejegend klopt helemaal niet."

"Ik weet niet hoe deze verhalen in de wereld zijn gekomen. Er klopt helemaal niets van," aldus de woordvoerder van het restaurant. Er was geluidsoverlast, "maar verder was er niet zoveel aan de hand."

Ook Vindicat zelf heeft gereageerd:

"We zijn direct een onderzoek gestart. Uit gesprekken met meerdere bedrijfsleiders (van het restaurant, red.) komt niet naar voren dat de gasten zich ernstig hebben misdragen."

Natuurlijk is het nogal hilarisch dat "geluidsoverlast" met de mantel der liefde bedekt wordt, maar ja, in het geval van Vindicat is dat soort overlast inderdaad een verademing -- zeker als we het vergelijken met het 'incident' waarbij een lid tijdens een ontgroening op het hoofd van een aspirant-lid ging staan en de publicatie van de "bangalijst" waarop vrouwelijke studentes een cijfer kregen op basis van hun verrichtingen in bed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten