Sylvana heeft het helemaal gehad met persvrijheid: 'Waarom vallen ze mij toch altijd aan op wat ik doe?'

Geen categoriesep 08 2017, 9:00
Wordt het Sylvana Simons allemaal een beetje teveel?
Sylvana Simons heeft de afgelopen jaren haar imago aardig naar de knoppen weten te helpen. Zette ze zich in betere tijden nog in voor entertainment als VJ bij TMF, tegenwoordig doet ze er alles aan om alles wat Nederlands is de grond in te boren: Sinterklaas en Zwarte Piet, de judeo-christelijke cultuur, onze hele geschiedenis: niet is meer veilig zodra Sylvana erover begint en begint te schreeuwen dat iets 'racisme!!!' is.
En dan vindt mevrouw het opeens gek dat de media daarover schrijven. In haar recentste jankbui typte ze een stuk op Facebook dat wel weer laat zien dat het maar goed is dat ze de Tweede Kamer niet gehaald heeft, en dat zij geen enkele plek in de politiek dient te hebben. Mevrouw kan namelijk allesbehalve tegen kritiek!
Een kleine inleiding: ik schreef gisteren al over de zeer schadelijke beslissing van kunstencentrum Witte de With te Rotterdam om haar naam te veranderen vanwege het 'foute koloniale verleden' van de naamgever van dat instituut. Die beslissing werd genomen nadat talloze linkse racismeschreeuwers, waaronder natuurlijk Sylvana Simons, een brief ondertekend hadden die opriep tot zo'n stap. En met succes dus, helaas. Helaas vindt Sylvana het niet leuk dat mensen erop wijzen dat zij die brief had ondertekend:
Oftewel: 'Zoveel mensen hadden die brief ondertekend, waarom moet juist ík er dan net op aangevallen worden?' Nou, dat zal ik je vertellen Sylvana: dit heeft weinig van doen met `zoveel mogelijk clicks en haat-reacties`. Laat ik beginnen met je eraan te herinneren dat er in dit land persvrijheid bestaat, en dat media dus sowiewo, ongeacht hun drijfveren, het volste recht hebben om jou te bekritiseren op je doen en laten. Duidelijk?
Okè, dan kunnen we verder. Het klopt dat wel meer mensen die brief hebben ondertekend, en ook zij zijn wat mij betreft daarmee schuldig aan het wegmoffelen van de Nederlandse geschiedenis. Het 'toeval' wil echter dat het voor jou niet de eerste keer is dat je een dergelijke actie onderneemt: het is de zoveelste keer in relatief korte tijd. Wat je moet begrijpen is dat jij ergens voor staat: als jij je op vrijwel dagelijkse basis inzet voor dit soort verwerpelijke acties, dan word je uiteindelijk ook het gezicht ervan. Het is ook niet voor niets dat we bij een misstap van ons kabinet Mark Rutte er voornamelijk op aanvallen en niet èèn of andere nietszeggende staatssecretaris: hij is immers het gezicht van dat kabinet, net als dat jij - toch echt door je eigen doen - het gezicht van deze anti-Nederlandse beweging geworden bent. En ja, daarmee komen dus ook zekere verantwoordelijkheden, zoals worden bekritiseerd op wat je doet.
Toch ben ik blij dat je nu al inziet dat je niet goed om kunt gaan met kritiek. Geloof me: iedereen in dit land, waaronder jij, wordt er stukken gelukkiger van als je je plannen voor een doorstart van Artikel1 onder een nieuwe naam dan ook zo snel mogelijk schrapt. Als je dìt al teveel kritiek vindt, dan zou je het echt nog geen dag uithouden in de Tweede Kamer.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten