Waarom RTL4 langzaam ten onder gaat: programmadirecteur Erland Galjaard is een zielepoot

Geen categoriesep 25 2017, 9:00
RTL4 heeft een programmadirecteur die zijn privéleven belangrijker vindt dan het welzijn van zijn bedrijf. Geen wonder dus dat RTL-programma's steeds minder goed bekeken worden.
De kritiek op RTL4 blijft maar toenemen. In Voetbal Inside van afgelopen vrijdag haalde Johan Derksen keihard uit naar zijn werkgever. "Angela de Jong had een werkelijk vernietigende column geschreven over het niveau van de programma’s van RTL, waar geen speld tussen te krijgen was. En toen ik gekeken had, dacht ik: Ja ik begrijp waarom die mevrouw dat geschreven heeft. Het is gewoon slecht," aldus de voetbalanalist.
Toen Wilfred Genee de boel probeerde te sussen door te stellen dat het allemaal wel meeviel ging Derksen heerlijk door:

"Het heeft met smaak te maken. Ik zit net naar de tv te kijken. Vanavond op RTL4: Humberto en daarna Nick en Simon. Nou dan ga ik nog liever naaktzwemmen in het bos. Ik heb die muziekquiz van Humberto gezien. Die mevrouw schreef dat Humberto niet echt is, nou dat klopt! Alles is gemaakt aan die man. En al die bekende Nederlanders die daar aanschuiven, die zijn met hetzelfde sop overgoten en zitten zich ook aan te stellen. Het zijn volwassen mensen die zich gedragen als kleuters."

Gisteravond voegde De Telegraaf zich bij het koor van criticasters. Journalist Paola van de Velde legt uit dat Fons van Westerloo, Catherine Keyl en Bert van der Veer allemaal geloven dat het niet helemaal je van het gaat bij de zender.
Hoe dat komt? Nou, simpel. Door Erland Galjaard, programma-directeur van RTL4 en echtgenoot van Wendy van Dijk. Van der Veer vindt dat Galjaard dan ook zo snel mogelijk tekst en uitleg moet geven over de koers van de zender:
"Hoog tijd dat Galjaard een fatsoenlijk interview geeft en zich uitspreekt over alle verwijten."
Leuk hoor, maar Galjaard heeft één klein probleem: de man is een zielepoot die zijn privéleven belangrijker vindt dan goede tv maken:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/912209109038100480
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/912209259038937088
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/912209614728556544
Als zo'n man je programmadirecteur is heb je als zender natuurlijk een levensgroot probleem. Maar ja, wie heeft het lef om hem eruit te gooien?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten