Wat een amateurs: rechter zet streep door afpakken €23 miljoen van drugscriminelen

Geen categoriesep 12 2017, 20:00
Hoe moet je in Nederland multimiljonair worden? Heel simpel, gewoon in drugs handelen. Het Openbaar Ministerie is vervolgens te knudde om het weer van je af te pakken, zelfs als je bende wordt opgerold.
Je zou er bijna een crimineel van worden. Want dat misdaad loont, dat lijkt de rechtbank van Den Bosch vandaag wel bewezen te hebben. Een drugsbende heeft namelijk de strafrechtelijke loterij gewonnen: het Openbaar Ministerie had een bende rondom de inmiddels vermoorde Aran de Jong uit Eindhoven laten voorkomen, vanwege hun handel in Pakistaanse hasj. In totaal had de club €23 miljoen in wederrechtelijke duiten in hun zak weten te steken, en Justitie probeerde deze lui te 'plukken' zoals dat heet.
Wat er volgens precies is misgegaan, is niet duidelijk. Wel dat de rechter gehakt maakte van het pleidooi van het OM. De bende van De Jong mocht bovendien hun gigantische geldbedrag gewoon op hun bankrekeningen laten staan:

"De rechtbank in Den Bosch heeft het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaard in de miljoenenclaim tegen de bendeleden van de doodgeschoten drugscrimineel Aran de Jong uit Eindhoven.

De officier van justitie kwam in de drie jaar die de zogenaamde ontnemingsprocedure al duurde steeds met andere bedragen die de criminelen zouden moeten terugbetalen. Ook deed hij geen verslag van het onderzoek, terwijl de rechtbank dat wel eiste. De rechtbank noemde de handelwijze van de aanklager „nalatig en diffuus.”"

Het is echt een blunder van jewelste, als je bedenkt dat maar liefst zes personen gevangenisstraffen hebben gekregen die tot zes jaar hebben geduurd. Je zou dus wel denken dat het criminele karakter van de drugsbende daarmee onomstotelijk is komen vast te staan, maar kennelijk kan de Nederlandse justitie het dan tóch weer helemaal en grandioos verknallen.
Het gevolg? Narcos in de polder. Pablo Escobar en Gilberto Rodriguez kijken vermoedelijk met bewondering naar het Colombiaanse justitieapparaat van de Lage Landen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten