Wilders haalt banden aan met zusterpartij Vlaams Belang: ‘Meer gemeen met elkaar dan met partijen in eigen land!’

snapshot
Foto: PVV-leider Geert Wilders en VB-voorzitter Tom van Grieken bij een tv-uitzending in België vorig jaar. Bron: Screenshot Terzake / VRT.

De PVV gaat de vriendschapsbanden die het heeft met de Belgische partij Vlaams Belang verder aanhalen. Volgens een verklaring die partijleiders Geert Wilders en Tom van Grieken hebben laten uitgaan vinden de partijen dat er méér overeenkomsten tussen de Belgische en Nederlandse partij zijn, dan dat ze overeenkomsten zouden hebben met andere politieke bewegingen in hun eigen land.

Het is niet een geheel onomstreden samenwerking geweest tot dusverre: de PVV en Vlaams Belang zitten samen met Marine Le Pens Front National en de Oostenrijkse FPÖ in de Europese groepering ‘Europa van Naties en Vrijheid’. Niet iedereen was daar gelukkig mee, gezien de antisemitische, homofobe en racistische wortels van de partij. Een eerdere incarnatie van de jarenlang door Filip Dewinter geleide partij – het Vlaams Blok – werd zelfs door de Belgische rechter verboden.

Maar Wilders laat daar op zijn verjaardag de pret niet door bederven. Hij ontvangt morgen in de Tweede Kamer een delegatie van de Vlaams Belang-top en spreekt in een persbericht uitgebreid zijn waardering uit voor de Belgische partij:

“De beide partijen voeren elk in hun eigen land een belangrijke strijd voor behoud van de eigen cultuur, identiteit en vrijheid en dus tegen de islamisering. Met elkaar hebben Vlaams Belang en de PVV dan ook meer gemeen dan met elke andere partij in eigen land. Het is daarom belangrijk om ideeën en ervaringen uit  te wisselen en een gezamenlijk patriottisch front in Europa te vormen en de onderlinge banden te versterken.”

Die woorden worden beaamd door Wilders’ collega – Vlaams Belang-voorzitter Tom van Grieken:

“Dat Nederland en Vlaanderen op heel wat vlakken met dezelfde uitdagingen en problemen te kampen hebben, spreekt voor zich. Een bemoeizieke Europese Unie, de alsmaar toenemende immigratie en de daarbij horende islamisering, het oprukkende islamterrorisme,… De voorbeelden zijn legio en de bevolking wordt door de beleidsmakers bedrogen en belogen. Samen met de PVV zijn wij niet louter de stem van dat volk. Bovenal willen we ook de macht weer teruggeven aan het volk.”

En daarom zullen Vlaams Belang en de PVV morgen in de Tweede Kamer hun “koppen bij elkaar steken.” Naar eigen zeggen om “ervaringen en strategieën” uit te wisselen met als doel “de oprukkende islamisering in Vlaanderen, Nederland en bij uitbreiding de rest van West-Europa” een halt te kunnen toeroepen.

Het zal mij benieuwen…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

34 reacties

 1.   

  Te eerste; gefeliciteerd Geert !

  Het probleem is; je weet niet wat klopt en niet.
  De MSM heeft zo lang gelogen, zo lang gedoofpot, zoveel propaganda gespreid, zoveel volstrekt onschuldigen aan hun Deug-boom gehangen dat ik niets meer van ze aanneem
  Fortuyn hebben ze vermoord.
  Ik kan me ook nog Fillip de Winter herinneren met een taart in zijn gezicht (en wat hadden ze toch een verschrikkelijke lol bij de Goelagkampbewaarders/Gedanken-Gestapo van Buitenhof)

  Maar ik ben (in tegenstelling tot het fascistisch subsidieblog Joop.nl) een daadwerkelijke anti-fascist (macht behoort toe aan de individu, freedom of thought and speech) en fervent voorstander van Israel.
  Ze hebben me laten geloven dat Vlaams Belang geen Israël fan is.
  Ome Geert wel
  Dus vertrouw ik in deze op Geert’s en Martin’s wijze overwegingen.

  Geert is de enige politicus die NL ooit gekend heeft. Niemand kent Meneer Slagroom van de Slagroompartij VVD. Niemand kent de held van de Staatsmedia ‘Jesse’ van de meer dan 100 miljoen dode lijken
  (de mazzelkonten hadden de loterij gewonnen om in Jesse’s communistische heilstaat te mogen leven. Nooit zal een journo (uitgestorven beroep) die vraag stellen)

  Nederland kent nauwelijks racisten
  Ik ken er geen
  Exact zero
  Volgens de Staatsmedia zijn er miljoenen
  Ik betwijfel dat
  Maar de Staatsmedia beschouwt islam-kritiek (of zelfs Hé ik vind het niet ok dat kinderen worden kapotverkracht in Rotherham, hé hou eens op met zevenjarige meisjes hun klit af te snijden, hé laat iedereen toch verliefd worden op wie ze willen etc) al als racisme.
  Dus het woord racisme heeft geen enkele betekenis meer
  Kapot verkracht door de Betere Menschen

  Racisme is wanneer iemand mijn vriendinnen met niet dezelfde bleekscheet kleur als moi met een scheve blik aankijkt
  En nogmaals
  Ik ben in al mijn jaren nog nooit een racist tegengekomen
  Er is wel een hele (goed verdiendende) industrie omheen gebouwd.

  Islam kritiek = geen racisme
  Islam kritiek = humanisme (fu.cking in de 19e eeuw waren we verder als nu !)

  We glijden rap af naar de middeleeuwen
  En de Kaaskop (lees: een persiflage van een Zweedse castraat) blijft op zelfhaat partijen stemmen.
  Zelfhaat partijen die bewust de middeleeuwen binnenharken
  (zelfs Yezedi en christen slavendrijvers worden door Betere Mensch en co. (Meneer Slagroomrug voorop) met open armen ontvangen; over daadwerkelijk racisme gesproken !!)

  1.   

   Je moet niet teveel van de spacecake snoepen.

   1.   

    Ik vond je volgende argument beter.

 2.   

  De PVV beseft kennelijk ook dat in elkaar zakkende politieke partijen beter in EU-verband kunnen overleven.

  :)

  1.   

   Doppie is jaloers op het aantal PVV zetels. Zijn PvdAap bungelt immers ergens onderaan met uitzicht op het afvoerputje.

   1.   

    Ik heb niet op de PvdA gestemd, lieverd. Ik vind overigens wel dat ze onterecht zijn afgerekend op hun bijdrage aan dit Kabinet, het beste Kabinet dat we in decennia hebben gehad.

    1.   

     Dopper, stop aub met de ghb elke dag, is niet gezond voor je.

    2.   

     Beste heer Dopper, dit is een van de minst sociale kabinetten in decennia geweest. Maar geen nood het volgende kabinet zal dit kabinet vermoedelijk naar de kroon steken.
     Het nieuws dat over de formatterende partijen naar buiten lekt is nu niet echt een positief. 16 ministers t.o.v. 13 nu, dit is weer een flinke kostenpost extra. Zorgpremie stijgt, eigen risico zorg stijgt. Ondertussen vraagt de MP om gul te geven voor de slachtoffers op Sint-Maarten. Niet uit medelijden met de getroffenen, doch om de kosten voor de schatkist te beperken. Er staat ons nog een hoop te wachten. Ergo het huidige kabinet zal niet als het slechtste kabinet de geschiedenis in gaan, doch wel hoog scoren in dat lijstje.

 3.   

  Als je in eigen land uitgekotst wordt moet je het elders zoeken. De huidige establishment zorgt, met andere worden, voor dat hun vijanden zich gaan bundelen en aan kracht gaan winnen. Dat is precies wat zij op een domme wijze bestrijden. Blindheid en doofheid zorgt vaak voor averechtse ontwikkelingen.

 4.   

  In Nederland wordt de PVV genegeerd, maar is wel de tweede Partij van Nederland. In Duitsland wordt de AFD genegeerd, maar het ziet er toch naar uit dat het de derde Partij in Duitsland gaat worden.
  Toch iets om even bij stil te staan.

 5.   

  “Niet iedereen was daar gelukkig mee, gezien de antisemitische, homofobe en racistische wortels van de partij.”

  Het zijn grote woorden die hier weer gebruikt worden. Opvallend dat vaak de israel-steunende partijen dit stempel krijgen, terwijl er zat israel-haters en palestina-fan in de gelederen van de pvda, groenlinks enz. rondlopen. Ik probeer uit te zoeken wat er gebeurd om dit stempel te krijgen. Na link, na link te hebben aangeklikt blijkt uiteindelijk dat het gevolg is van een priester met een verleden van holocast-bagataliseren die een gebedssessie had met enkele aan de partij verbonden leden.

  Het komt er eigenlijk op neer dat Vlaams-belang rascistisch enz. is omdat pvv-raadslid van der Linden dit ooit geroepen heeft.

  1.   

   @Bertje
   Eens.

 6.   

  Als u zich hiertoe beperkt:

  https://nos.nl/artikel/649755-fpo-en-pvv-vinden-elkaar-in-europa.html

  Dan krijg ik iets van: we hebben hier afgesproken om rechts te rijden en iedereen die dat beaamt is bij voorbaat verdacht. Dus links rijden is een deugd, want dan komt u meer tegenliggers tegen.

  1.   

   Ga je links rijden dan is de Brexit niet zo verkeerd. Wil je rechts rijden en hier blijven ja dan?….het maakt niets uit wat er afgesproken is. Iedereen denkt alleen aan winst….niet aan jou of mij….

   1.   

    @Hetzalwelweer
    Ik kan aan beide zijden rijden. Gewoon even aanpassen aan de regels.

  2.   

   En een link gebruiken van de “nos”…de staats tv…..die neem ik sowieso niet serieus.

 7.   

  Hier is weer een gevalletje van linkse framing. Terwijl Groenlinks, pvda enz. vol zit van mensen die strijd tegen “zionisten” willen voeren, krijgt Vlaams-Belang gelijk het stempel anti-semitisch enz. voor veel minder. Het lijkt er dan ook op dat het afkeurende toontje (Het zal mij benieuwen…) meer komt omdat het idee van een sterk politiek front van nationalistische westerse partijen niet zo ligt bij de schrijver hier. Dezelfde linkse smeercampagne met alle scheldwoorden rascist enz. volgens de beproefde linkse methode alleen niet gebruik wanneer het over een samenwerking van vvd-groenlinks gaat.

  “het Vlaams Blok – werd zelfs door de Belgische rechter verboden.”, er is wel meer verboden. Voor Wilders is het verboden geweest om kritisch over misdaadcijfers te praten, in Duitsland is er iemand veroordeeld voor een historische foto posten met een kritische toon over de islam erbij. En ondertussen zijn de wapperende IS wel toegestaan bij een demonstratie. “Zelfs verboden” zegt helaas ook niet alles.

  1.   

   Hamburg…..een vrije wereld voor extreem links.

 8.   

  Zowel de partijen Vlaams Belang als FPO en Front Nationale hebben een racistische oorsprong. Waarvan FN nog steeds uit is op een keppeltjesverbod.

  En met deze partijen werkt Geert samen?

  1.   

   Je probeert het wel heel erg te verdraaien natuurlijk. Front National wil geen keppeltjes verbieden omdat ze tegen Joden zijn zoals jij het graag wil brengen. Front National wil namelijk een verbod van religieuze symbolen in de publieke ruimte. Dus geen burka’s hoofddoeken maar dan ook geen keppeltjes want dat valt onder de zelfde noemer van religieus symbool.

   Dat zouden ze in Nederland ook moeten doen.

   1.   

    @RobertMarsman
    Kennelijk is links oneindig creatief als het gaat om het verdraaien van de waarheid en het geven van een “racistisch” frame daaraan. Altijd weer zo’n Godwin (geeuw). Ook oneindig energiek. Ze gaan maar door met hun eeuwige cultuur Marxistische dogmatische rigide tunnelvisie gedram. Ze geven nooit op, niet voor rede vatbaar en autistisch in hun eigen gelijk. Verschrikkelijk volk.

    1.   

     Ik ben niet links en ik ben niet creatief met de waarheid. De FPO werd opgericht door nazi’s, Vlaams Belang komt van het racistische Vlaams Blok (verboden door de Belgische autoriteiten) en Front Nationale is opgericht door Marine Le Pen.

     Stuk voor stuk clubs met zwarte wortels.

    2.   

     Excuus, Jean-Marie Le Pen.

   2.   

    RobertMarsman, Front Nationale is opgericht door Jean-Marine Le Pen, antisemiet van het eerste uur. Nu wil Marine Le Pen, mocht zij ooit president worden, een algeheel keppeltjesverbod in de openbare ruimte. Dit terwijl het al lang verboden is om een boerka of boerkini te dragen.

    Onderdrukking van het zuiverste water. Joden-onderdrukking.

    1.   

     Front National wil een algemeen verbod van religieuze symbolen in de openbare ruimte en daar horen keppeltjes gewoon bij want dat is een religieus symbool.
     Je bent altijd wel een nazi. Als je hoofddoeken wil verbieden ben je nazi want moslims zijn de nieuwe Joden. en wordt de 2e wereldoorlog erbij gehaald.

     Wil je keppeltjes verbieden omdat dat nu eenmaal religieuze symbolen zijn ben je nazi want je wil keppeltjes verbieden.

     En als je geen keppeltjes verbied maar wel hoofddoeken dan genieten Joden weer een voorkeursbehandeling en ben je weer racist en nazi.

     En zo ben je altijd een nazi. Aldus de redenering van Guus Flater.

     1.   

      Het overgrote deel van Europa bestaat uit een tolerante en liberale samenleving. In veel landen ligt er daarom een verbod op een boerka/niqab en in Frankrijk zelfs op de boerkini. Tegelijkertijd is het een ieder toegestaan iets van het geloof bij zich te dragen. Immers, religie kun je niet altijd achter de voordeur houden. Mits, uiteraard, religieuze symbolen niet worden meegenomen naar een overheidsdienst als de politie.

      Marine Le Pen wil keppeltjes verbieden. Joden mogen straks geen keppeltje meer dragen. Moslima’s komen helemaal niet meer naar buiten: zij blijven met hun geloof voorgoed achter de voordeur.

      Verder heb ik het woord nazi niet in de mond genomen. En ik ben van mening dat we een hoofddoek noch keppeltje kunnen verbieden. Mijn vermeende redenering is volkomen uit de lucht gegrepen.

     2.   

      @Guus Geluk.

      Je neemt het woord nazi niet in de mond maar je bedoelt het natuurlijk wel. Front National zijn ook maar een stel antisemieten in jou ogen, En een keppeltjes verbod is blijkbaar Joden-onderdrukking van het zuiverste water. Dus ga me niet wijsmaken dat je daarmee geen link wil leggen naar nazi’s want dat wil je wel degelijk.

     3.   

      Nee, die link leg ik niet. Ik constateer wel dat Jean-Marie Le Pen een antisemiet pur sang was en de oprichter van Front Nationale. Ik constateer dat Marine Le Pen wil overgaan tot een algeheel keppeltjesverbod.

 9.   

  @ Two Ravens Black Kettle………… Heel helder en mooi geschreven!

  1.   

   Merci

 10.   

  De islamisering in Nederland en Europa moet een halt toegeroepen worden, ten koste van alles. Coalities met alle Europese partijen die hetzelfde voorstaan zijn daarom strategisch verantwoord en van levensbelang. De EU moet neergehaald worden en de islam uitgebannen.

 11.   

  Geert en zijn PVV flipperen ook maar heen en weer, drie jaar geleden moest de PVV nog niets van de Belgische antisemieten hebben.

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/pvvers-willen-niet-samen-met-antisemitisch-vlaams-belang/

 12.   

  Hé Wilders:Laat mij zien wie jouw vrienden ,dan zal ik zeggen wie jij bent!!

  1.   

   He sjikkerbatje, de grootste vriend van de PVV is de VVD, geef het volk het gevoel dat je iets te kiezen hebt, de PVV roept en de VVD doet. Ze laten het volk doen geloven dat je een keuze hebt. Democratie, de illusie dat je met je stem iets zou kunnen veranderen. Not…..

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!