CDA Europarlementariër retweet: "Boris Johnson is een charlatan, een leugenaar en een valsspeler"

Geen categorieokt 08 2017, 21:00
Wat vindt Sybrand Buma ervan dat zijn partijgenoot (indirect) op deze manier over de minister van Buitenlandse Zaken van een bevriend land spreekt?
The New European is een website die verder door weinig mensen met verstand gelezen wordt, maar helaas zijn er mensen met invloed (hoewel knettergek) die deze website wél regelmatig helemaal doorspitten. Ja, dat is helaas. The New European is namelijk keihard eurofiel en anti-Brexit. Zeg maar: als Guy Verhofstadt persoonlijk een site zou opzetten zou het TNE zijn.
Wat voor verhalen deze krant/magazine/tabloid/eurofiele rommel zoal publiceert? Nou wat vind je hiervan:
https://twitter.com/JamesMelville/status/916773242819547137
Hier zie je de voorpagina van The New European waarop Boris Johnson -- de conservatieve pro-Brexit minister van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk -- een "leugenaar, valsspeler, charlatan, nationale beschaming" genoemd wordt. Zo vliegt die krant er dus in. Johnson is eurokritisch en dat mag niet. Daarom wordt hij zo ontzettend afgekraakt.
Op zich is dat niet best, maar normaal gesproken haal je je schouders dan op en ga je verder met je leven. Dit keer niet. De reden? CDA-Europarlementariër Wim van der Camp retweette die voorpagina namelijk goedkeurend. Ja, dat lees je goed: een prominente europarlementariër van Neerlands nieuwe regeringspartij noemt de minister van Buitenlandse Zaken van een bevriend land een charlatan, een leugenaar, een valsspeler en erger.
Screen Shot 2017-10-08 at 22.17.30
Natuurlijk heb ik het CDA, Sybrand Buma en onze eigen favoriete CDA'er Pieter Omtzigt aangesproken op dit wangedrag van hun partijgenoot. Het zal niemand verbazen dat de partij, Buma én Omtzigt mij nog niet geantwoord hebben op Twitter. Want ach, blijkbaar is het belangrijker om de rijen gesloten te houden als partij dan om goede relaties te onderhouden met een land waar Nederland erg veel zaken mee doet... en met een man die zomaar de opvolger kon worden van Theresa May als premier van dat land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten