Groep de Mos: 'Haatimam El Alami Amaouch moet een gebiedsverbod krijgen!'

Geen categorieokt 26 2017, 9:00
Groep de Mos vindt het totaal onacceptabel dat de haatimam die vorig jaar België werd uitgezet tegenwoordig lekker aan het prediken is in Den Haag.
"Wij moeten de samenleving beschermen tegen haatimams die onze jongeren zodanig injecteren met gif, waardoor ze radicaliseren," aldus fractievoorzitter (en oud-PVV'er) Richard de Mos. Daarom wil hij dat El Alami Amaouch een gebiedsverbod opgelegd krijgt. Dat is geen nieuw idee. Eerder gaf de minister van Justitie al zo'n gebiedsverbod aan een andere haatbaard, Fawaz Jneid.
De Mos wil ook dat het nieuwe kabinet met maatregelen komt waardoor haatpredikers hun paspoort kunnen verliezen, al vóór een mogelijke veroordeling.

"Tot die tijd moeten we ervoor zorgen dat wijken waar radicalisering onderhuids broeit worden beschermd tegen haatpredikers die jongeren het pad van radicalisering opduwen. Ik roep burgemeester Krikke op om het gebiedsverbod via de minister van Veiligheid en Justitie aan El Alami Amaouch op te legen."

Opvallend genoeg lijkt Groep de Mos steun te krijgen van de VVD. VVD-Kamerlid Ockje Tellegen weten, aldus De Telegraaf:

"Haatimams als El Alami Amaouch mogen nul speelruimte krijgen. Predikers met een Europees paspoort zijn een rondreizend kwaad. Overtreedt hij ook in ons land de wet, dan verwacht ik dat burgemeester Krikke direct ingrijpt."

En ja, dat is opvallend. De VVD heeft zich de afgelopen jaren immers steevast gedragen als een linkse, politiekcorrecte club van D66-light-fopdemocraten. Zullen ze daar dan eindelijk iets doen aan dit soort radicaal-islamistische gekken? Het zou werkelijk schokkend zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten