Het corrupte partijkartel in actie: minister Schultz wordt mogelijk de nieuwe baas van Schiphol

Geen categorieokt 24 2017, 11:00
Mevrouw is op dit moment (demissionair) minister van Infrastructuur. Belangenverstrengeling, much?
Het is ongelooflijk, maar demissionair minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen is volgens het Algemeen Dagblad in beeld om de nieuwe baas van Schiphol te worden. Sterker nog, ze is de grote favoriet. Dit nieuws komt kort nadat de huidige topman van het vliegveld, Jos Nijhuis, bekendmaakte dat hij in het eerste kwartaal van 2018 opstapt.
Het AD legt uit waarom Schultz gezien wordt als een goede kandidaat:

Melanie Schultz (47) overleefde vijf kabinetten. Alleen al om die reden zou ze een goede kandidaat zijn, klinkt het. Officieel wordt er geen mededeling gedaan over de toekomst van de VVD'er. Maar de opvolger van Nijhuis moet een uitstekende radar hebben als het gaat om het politieke spel, zeggen Haagse ingewijden. Die heeft Schultz.

Toen Schultz eerder al gevraagd werd of ze mogelijk zou overstappen naar Schiphol -- ze is namelijk klaar als bewindspersoon en keert niet terug in het kabinet-Rutte III -- liet ze weten dat ze dat niet uitsloot. Haar belangrijkste rivale lijkt Sharon Dijksma te zijn. Dat is een PvdA'er... en op dit moment demissionair staatssecretaris. Schiphol vindt het namelijk belangrijk om een topvrouw of topman te hebben met "een goede politieke antenne."

Politiek gevoel is een belangrijke eigenschap voor de nieuwe baas. De luchthaven is voor 70 procent eigendom van de staat en voor 20 procent van de gemeente Amsterdam. De rest is in handen van de gemeente Rotterdam en Aéroports de Paris.

Lees: die persoon moet goed kunnen lobbyen en genoeg vrienden hebben in de politiek om de plannen van Schiphol goedgekeurd te krijgen.
Bizar genoeg komt het niet eens op bij het AD dat dit feitelijk bijzonder problematisch is. Zoals Sander 't Sas tweet:
https://twitter.com/SanderSas/status/922495963155091457
De tweet is geretweet door Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet, die daarmee aangeeft dat hij zich tegen deze benoeming zal verzetten. En terecht natuurlijk. Dit wekt niet slechts "de schijn van belangenverstrengeling," het is belangenverstrengeling. Een schoolvoorbeeld ervan, zelfs.
Natuurlijk is dat allerminst schokkend. Dit is hoe het partijkartel opereert. Big Business en De Politiek zijn twee handen op één buik. Geen wonder dus dat grote bedrijven elke keer weer voordeeltjes krijgen van de regering terwijl kleine ondernemers op zijn best genegeerd, en op zijn slechtst kapotgemaakt worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten