Het partijkartel op volle toeren: Koenders vindt last minute-aanstelling PvdA-vriendje 'heel normaal'

Geen categorieokt 25 2017, 17:00
Zie nou nog maar eens te ontkennen dat er zoiets bestaat als het baantjescarrousel.
Het is ongetwijfeld een emotionele tijd in politiek Den Haag. Het zoveelste nachtmerriekabinet, Rutte III, staat in de startblokken, wat betekent dat het vorige nachtmerriekabinet haar biezen moet pakken. Dat betekent dat oppermachtige ministers opeens weer gewoon Kamerleden worden, of zelfs weer 'normale burgers'. Het idee alleen al houdt hen waarschijnlijk al sinds de verkiezingen elke nacht wakker.
Dat wil echter niet zeggen dat ze het er tijdens die laatste dagen niet nog even lekker van nemen, wat betreft misbruik van hun macht. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders bijvoorbeeld greep deze unieke periode - waarin je toch alles kunt uithalen zonder te moeten aftreden - aan om nog op het laatste moment een PvdA-kennis op een goedbetaalde post bij zijn ministerie te plaatsen. Niets geen open sollicitatieprocedures of ander democratische gezeik: meneer is daar gewoon direct neergezet, met dank aan zijn goede vriend Koenders. Kijk, zo kennen we die PvdA'ers weer!
Koenders heeft nu echter het lef om te beweren dat hij - houd je vast - eigenlijk niets fout heeft gedaan. Ja, je leest het goed: meneer verdedigt hier gewoon even doodleuk het baantjescarrousel, waarin mensen niet om hun vaardigheden, maar om hun partijlidmaatschap gekozen worden. Deze man, René Cuperus, stond kennelijk al lange tijd op de wachtlijst en moest daar maar eens voor beloond worden met een prachtig baantje. Maar dat is allemaal prima, want volgens Koenders gaat het om een post die slechts gedurende een "korte periode" ingevuld moet worden. En kort heet hier: een jaar. Genoeg mensen die een moord zouden doen voor zo'n goedbetaalde baan - voor een lange of korte periode - maar dat maakt bij de PvdA - landskampioen partijkartel bedrijven - geen snars uit.
En zo moddert Nederland maar een beetje door, met een bevolking die en masse de arbeiderspartij heeft laten vallen bij de verkiezingen en bizar veel posten die desondanks door PvdA'ers bekleed worden. Want dat is natuurlijk ontzettend logisch allemaal.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten