Max Verstappen finisht als tweede in GP Japan na sublieme race

Geen categorieokt 08 2017, 9:00
Het zilver is voor onze boy Max, die in Japan een toprace reed met een Red Bull-bolide die zowaar deed waarvoor-ie ontworpen was!
Voor de tweede achtereenvolgende Grand Prix staat de Nederlandse coureur Max Verstappen op het podium. In Japan ging bijna alles goed voor de jonge Nederlandse Formule 1-racer, die na een uitstekende start dus ook een uitstekende finish kon noteren. De winst, zoals vorige week in Maleisië, was enkele ogenblikken zelfs in zicht, maar vanwege verkeer op de baan dat een rondje achterliep moest de Red Bull-chauffeur uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Lewis Hamilton van Mercedes. Maar hoe dan ook reed Verstappen zeker niet onverdienstelijk:

"Met de tweede plek evenaarde Verstappen zijn mooie prestatie van 2016 in Japan. Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo werd ditmaal derde, Valtteri Bottas (Mercedes) vierde en Kimi Räikkönen eindigde op de vijfde plek.

Verstappen kwam goed van z'n plek en profiteerde al binnen een ronde van technische problemen bij Sebastian Vettel. De Ferrari-coureur had motorpech, viel flink terug en moest even later opgeven in de pitbox - een keiharde domper voor de Duitser in zijn strijd tegen Hamilton om het wereldkampioenschap."

De prestatie van Verstappen biedt hoop, aangezien de Nederlander dit seizoen heel veel is uitgevallen. Dit raceseizoen loopt echter op z'n einde, dus voor het klassement van 2017 gaat het niet veel meer uitmaken. Maar als de bolides straks allemaal weer op 0 punten beginnen aan de Formule 1 van 2018, is Max er met deze prestaties zeker bij om mee te strijden om de wereldtitel. Dat zou natuurlijk fantastisch zijn, maar we moeten natuurlijk niet al te veel op de zaken vooruitlopen. Voor nu heeft Verstappen weer gewoon laten zien een wereldtalent te zijn die de komende decennia een vaste waarde zal blijven in de autosport.
En wij hier in Nederland genieten met volle teugen. Zet 'm op, Max!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten