Nigeria: radicaal-islamistisch organisatie ontvoert katholieke priester

Geen categorieokt 15 2017, 19:00
Boko Haram slaat weer toe.
In de beginjaren van het christendom was het enorm risicovol om 'de blijde boodschap' te verspreiden in de wereld. Heel veel christelijke heiligen werden in die dagen (en eeuwen!) vermoord door, met name, de Romeinen. Nou, die dagen van weleer zijn terug van weggeweest. En dat komt dit keer niet door Romeinen, maar door radicaal-islamistische terreurorganisaties.
Case in point, een Italiaanse priester die werkzaam was in Nigeria is daar drie dagen geleden ontvoerd. Het Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken laat weten dat er alles aan gedaan wordt om de priester te vinden, maar iedereen met kennis van de radicale organisaties die actief zijn in Nigeria weet dat dit bij-zon-der lastig wordt.
De kans is namelijk groot dat Maurizio Pallu ontvoerd is door leden van Boko Haram. Boko Haram is Afrika's meest gewelddadige en infame terroristische organisatie. Niet zo gek, want deze malloten kijken naar ISIS voor inspiratie en leiding. Sterker nog, de leider van Boko Haram zwoer eerder trouw aan ISIS-oppergek Abu Bakr al-Baghdadi. Dan weet je dus wel met wat voor psychopaten je te maken hebt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten