Rotterdam is een vuurwapenparadijs: vooral wapens uit Slowakije

Geen categorieokt 13 2017, 17:00
In de Verenigde Staten, met die liberale wapenwetten, wordt er al erg lang en uitgebreid gesproken over vuurwapens en moorden met die vuurwapens. In Nederland kunnen we er ook wel wat van en dan zeker in Rotterdam. Daar is een alarmerende stijging van het aantal vuurwapens en vuurwapengeweld. Een nieuw fenomeen, een nieuw probleem.
Het zou toch eigenlijk niet moeten kunnen, aan vuurwapens komen. We hebben zulke strenge regelgeving met betrekking tot vuurwapens. BN'ers en semi-intellectuelen kunnen niet uitgepraat zijn over die 'domme Amerikanen en hun domme wapenwetgeving'. Toch blijkt dat zelfs in een land als Nederland met een zeer strenge wapenwetgeving, mensen dus wel aan wapens kunnen komen. 'Maar hoe dan, het is toch verboden, dan kan het toch niet, hé wat heb ik gemist?' hoor ik sommige mensen al denken.
Het blijkt dat, net als met het verbieden van drugs, mensen die zich niet aan de wet willen houden, zich ook niet aan de wet houden en dan toch wapens inkopen op de zwarte markt. En die zwarte markt voor Rotterdam is voornamelijk Slowakije, waarbij de Schengenzone ook niet echt meehelpt, met haar vrijheid van verkeer en goederen.
Deze ontwikkeling moeten we goed in de gaten gaan houden, tot Rotterdam de gangsterhood wordt van Nederland, of nog erger, een soort Amsterdam. Bij de gemeenteraadsverkiezingen moeten de partijen ook op deze problematiek ingaan, want dit soort taferelen moeten niet naar de bovenwereld komen en moeten hard aangepakt worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten