Steeds meer ouderen moeten gaan werken om te kunnen overleven

Zorg_1
Foto: Ouderen krijgen niet alleen te weinig aandacht tegenwoordig, maar moeten ook steeds meer op een houtje bijten. Bron foto: Trevor Hurlbut / Flickr

Het is al jarenlang een onderwerp op de politieke agenda, maar echt serieus wordt er in de politiek niet mee omgegaan. Alleen partijen als de SP, PVV, of 50plus dringen aan op de armoede van ouderen. Toch is het zo dat nu twaalf procent van de ouderen moet werken naast hun AOW of pensioen

Volgens de onderzoekers achter het rapport ‘Werken met een AOW’ is de versobering van de pensioenen een van de belangrijkste redenen waarom mensen als Jan en Lex niet kunnen rondkomen. Ook zien ze dat steeds meer zzp’ers tot deze groep behoren.

Ze maken zich zorgen. “We moeten ons afvragen of we deze trend wel willen. Willen we mensen verplichten om na hun pensioen door te werken of moet iedereen de vrijheid hebben om zelf te bepalen hoe zij hun pensioen invullen”, zegt Fouarge. Toch moeten we volgens hem het probleem niet groter maken dan dat het is. Slechts 12 procent van de ouderen blijft doorwerken. “Jan Modaal gaat gewoon met pensioen. Het zijn vooral de laag- en hoogopgeleiden die blijven doorwerken.”

Het laatste stukje zou ons gerust moeten stellen, maar steeds meer mensen komen de komende jaren in de AOW en hebben de pensioenleeftijd bereikt. De vergrijzing zorgt voor een groter probleem dan de onderzoekers ons nu doen schetsen. Ook zijn er veel meer ZZP’ers tegenwoordig, dus het is ook een toekomstig probleem waar we rekening mee moeten houden.

Ons collectief pensioensysteem is verouderd. We moeten een nieuw systeem hebben waarin elk persoon bepaalt hoe die zijn of haar pensioen invult. Sparen van tevoren? Prima. Niet sparen en langer doorwerken? Ook prima. Een collectief systeem werkt niet meer en zeker niet met de organisaties die elk jaar de waarde van de pensioenen naar beneden waarderen. Partijen als de SP, PVV, en 50plus denken de gepensioneerden te verdedigen door de pensioenleeftijd op 65 jaar te laten stellen, maar dat is niet betaalbaar en onrealistisch. We moeten naar een individueel systeem. Dat is voor iedereen uiteindelijk voordelig.

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

150 reacties

 1.   

  Met Rutte aan de kop zullen de ouderen in Nederland steeds armer worden. Rutte haat de ouderen en dat merken wij de laatste jaren heel goed. Steeds minder inkomen en steeds minder hulp. Zij kunnen nog altijd bij collega Pechtold hun leven beëindigen als zij het niet meer kunnen trekken. Endlösung.

 2.   

  Genoeg is genoeg als je 40 of 45 jaar gewerkt hebt. Zij hebben genoeg bijgedragen aan onze samenleving.Dit zelfde zie je ook in Duitsland met veel oude mensen,terwijl alle grenzen open staan,en iedereen maar hier binnen lopen kan om te bedelen.En krijgen wat hun hartje begeert.

 3.   

  Ik ben bijna 80 jaar en heb mijn werkzame leven de volledige AOW premie betaald. Het grootste deel daarvan heb ik het maximum, zijnde 33.000,00 harde Hollandse guldentjes betaald. Zoals het er nu uitziet, moet ik er ook bij gaan werken, want mijn aanvullend pensioen is niet voldoende. Ons probleem is, dat wij de financiering van ons post 65 jarig leven, hebben gebaseerd op de gulden. In 2002 werden wij geconfronteerd met een vermindering van ruim 50% van onze reserves (van gulden naar euro) en het rente percentage is nagenoeg 0. Wij zijn verschrikkelijk verneukt en onze kinderen en kleinkinderen zullen het nog zwaarder krijgen met dank aan de hersenloze politici die ons verkocht hebben aan Brussel. Verkocht en verraden! Ik hoop dat ik deze bijltjesdag nog mag meemaken, maar dat zal helaas niet geschieden.

  1.   

   Het grootste deel daarvan heb ik het maximum, zijnde 33.000,00 harde Hollandse guldentjes betaald
   .
   Zo, dan had u een kapitaal inkomen.
   Nu blut?
   Sukkel.
   .
   In 2002 werden wij geconfronteerd met een vermindering van ruim 50% van onze reserves (van gulden naar euro)
   Topsalaris hebben en deze onzin verkondigen?

   1.   

    Welkom weer Dopper.

    1.   

     En zo gedraag je tegen iemand van 80 die zijn leven lang gewerkt hebt. Jij stuk niets nut.

     1.   

      Kunt u ook aangeven waarom ik me tegen iemand, die 10 jaar ouder is en of liegt of alles verbrast heeft, anders zou moeten gedragen?
      Ik heb ook tot mijn 68e gewerkt. Gewoon omdat ik het leuk vond.
      Ik klaag niet want ik heb een prachtig leven, zelf opgebouwd, zelf verdiend, er zelf van genietend.

     2.   

      Het zal hier net zo worden in de VS waar al sinds jaar en dag door gepensioneerden wordt gewerkt omdat ze anders omkomen van de honger. Het ‘welvarende’ Duitsland heeft nauwelijks voorzieningen voor ouderen. Het is daar armoe troef en als u dit niet gelooft moet u een dag uittrekken om door kleine dorpjes langs de grens te trekken.
      Het komt allemaal wel goed maar dan moet eerst de huidige generatie ouderen en daarna de babyboomers allemaal dood zijn. Dan is er iets meer evenwicht in de opbouw van de bevolking.

      Afgezien van dit alles, als je geen leningen of hypotheken hoeft af te betalen en leeft naar je inkomen dan kun je redelijk makkelijk rondkomen van AOW. Wij doen dit al jaren en rijden ook nog auto en kunnen op vakantie. Als je NIET kunt rondkomen dan heb je in het verleden iets fout geregeld en niet verder gekeken dan je neus lang is.
      Verkeerd gokken heet dat.

     3.   

      Ja, dat vind ik ook wel @Denk eens na. Proficiat met deze gezegende leeftijd @Seneca.
      Ik hoop dat ik ook zo oud mag worden. En weet je, je mag dan oud geworden zijn, dat is echt nog geen garantie dat je je leven zonder enige vorm van armoede/miserie kan afsluiten. Toch iets om in gedachten te houden lijkt mij.
      Vele ouderen zullen zich allicht afvragen hoe ze zo’n mooi leven achter de rug hebben en toch nog zo aan hun einde moeten komen.

   2.   

    Je bent een verdomd vervelend mannetje Nick. Een klein rot trolletje. Kun je niet opsodemieteren naar Joop?

    1.   

     Vroeger zei u: De waarheid is hard maar mag gezegd worden.
     Tijden veranderen schijnbaar

   3.   

    @nickname
    Klopt, ik had een goed inkomen en eigenlijk had ik naar het buitenland moeten vertrekken om de moordende belastingaanslagen te ontlopen. Maar inderdaad, heel dom, ik ben gebleven en altijd de waanzinnige aanslagen betaald. Dit heeft dus niets te maken met verbrassen zoals u dit noemt. Dit heet solidariteit, je verdient goed dus je betaalt – teveel – belasting. Nogmaals heel dom maar dat geeft u het recht niet om mij voor sukkel uit te maken. Het is te danken aan linkse klootzakken zoals u bent, dat dit land naar de kloten is geholpen.

    1.   

     Ten eerste ben ik niet links, uw solidariteit wel.
     Ten tweede is de AOW premie geen belasting.
     Ten derde kunt u geen AOW premie van 33.000,00 guldentjes betaald hebben.
     Ten vierde is bij niemand in 2002 een vermindering van ruim 50% van zijn reserves (van gulden naar euro) gebeurd.
     Ten vijfde, kapitalen verdient en geen pensioen opgebouwd.
     Conclusie: uw bent een sukkels of (waarschijnlijker) u liegt de bedragen bij elkaar.

     1.   

      Nickname, ik zie dat Seneca niet meer reageert. Je sloeg dus waarschijnlijk den spijker op den kop.

      :)

     2.   

      Wij hebben in 45 jaar werken wel iets meer betaald dan 33.000,– guldens aan AOW premie. Even narekenen graag. 33.000,– guldens gedeeld door 12 maanden, wij betaalden immers een bepaalde premie van ons salaris per maand en dat x 12 maanden is 2.750 per jaar en dat x 45 jaar is volgens mijn zakjapanner 123.750,– ouderwetse guldens, dat omgerekend naar euro’s is dat: 123.750,– x 2.20371 = 272.709,1125. Hoezo, 33.000 ouderwetse guldens???

     3.   

      Nee zeiksnor Nicky1001, iedereen weet dat de AOW geen belasting is maar een volksverzekering (waarvan de overheid eigenmachtig en eenzijdig de voorwaarden, premies en looptijd verandert), maar de premies worden opgelegd binnen de totale belastingaanslag. Logisch dus dat de mensen het een ‘belasting’ noemen.

      Heeft iemand al eens tegen je gezegd dat je een ongelooflijke lulhannes bent? Nee? Nou je bent een ongelooflijke zakkenwasser.

     4.   

      IJscoman, ga eens inhoudelijk in op de argumenten van Nickname. Die snijden hout en je kunt er niets tegenover zetten dan dom gescheld.

     5.   

      Waar bemoei jij je mee. droplul? Oh wacht, je neemt die andere deelpersoonlijkheid in bescherming die door je getroebleerde hoofd dwarrelt.

     6.   

      @Westenbrink.
      Flikker die zakjapanner van u maar in de kliko…
      Nederlandse Gulden omrekenen
      123.750
      Gulden (NLG)
      56,26874679517722
      Euro (EUR)
      Geen dank ;-)

     7.   

      @ijsco.
      Jammer maar gezien de leeftijd van Seneca betaalde hij gewoon rond de 18% AOW premie. Overgang naar totale inhouding zoals nu is van na zijn pensionering.
      Even rekenen:33000 gld betaalde premie
      Inkomen was dus 183.000 gld, wat rond 1990/2000 een heel hoog salaris was.
      En gij geleuft dat?
      Aangezien Seneca zegt: Het grootste deel daarvan heb ik het maximum, zijnde 33.000,00 harde Hollandse guldentjes betaald, heeft hij het duidelijk over jaarinkomen.

     8.   

      @Westenbrink
      ouderwetse guldens, dat omgerekend naar euro’s is dat: 123.750,– x 2.20371 = 272.709,1125
      .
      Mooi, op 1 januari 2002 is uw besteedbare inkomen met 440% gestegen.

  2.   

   Ik begrijp uit uw verhaal dat u naast de AOW geen enkel pensioen hebt opgebouwd. Ja, dan wordt het sappelen, maar bent u niet een ietsiepietsie zelf verantwoordelijk voor die vervelende situatie? Elk verstandig mens weet toch dat hij moet werken aan zijn pensioenopbouw en als je dat niet doet men niet op meer kan rekenen dan het karige valnet van de AOW?

   1.   

    Wat ben je toch een smerige hufter.

   2.   

    Dopper, Wim Hutten, je bent een vieze asociale smeerlap en psychopaat. Je bent een minderwaardig mens, vuilnis, afval.

    1.   

     Heb je nog een argument die deze woede kan legitimeren?

     1.   

      U heeft in keer beweerd dat het grootste deel van de Nederlandse bevolking in de oorlog antisemitisch was. Ik kan niet voor een ander spreken maar dat heeft bij mij wel kwaad bloed gezet.

     2.   

      Het is een argument DAT sukkel.

     3.   

      Dat heb ik nooit beweerd, Marco. Het zou ook een absurd standpunt zijn.

     4.   

      Maar DAT argument zou ik wel willen horen, IJsco.

     5.   

      Wat jij ‘wel wil’ interesseert niemand op dit blog. Ga je tanden maar eerst eens poetsen Wim Hutten, je stinkt uit je bek.

     6.   

      Arme kerel!

     7.   

      @Marco
      http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/lodewijk-asscher-zanikt-aan-de-zijlijn-na-weigering-regeringsdeelname-het-komend-kabinet-is-stom/#comment-728949
      Seneca    14 uur ago    Beantwoorden
      Asscher is niet alleen een verachtelijk sujet, het is ook een verachtelijke jood.
      .
      Wat dacht u van het heden?

     8.   

      @nickname1001
      Wat jij roept is antisemitisch, over het algemeen zijn Joden helemaal niet verachtelijk. Ik ken er wel een aantal.
      Asscher is helemaal geen jood anders zou hij zich anders gedragen.

     9.   

      De bijdrage van Jantje doet me denken aan een grap van Hans Teeuwen: we hebben we veel kritiek op de Joden maar de nazi’s waren ook geen lieverdjes hoor.

  3.   

   Laten we er dan eens wat aan doen; weiger om nog langer te stemmen op de politieke partij elite en ga dwars liggen.
   Stem niet meer op de gangbare partijen maar stem anti! Anti EU, anti bedrijven lobbies en anti partijen die ouderen bestelen en bedriegen. Dat is toch niet zo moeilijk?

   En dat het linkse policor tuig u dan beschouwt als aso’s moet je naast je neer leggen. Die lui hebben nog nooit 1 poot uit gestoken en vooral geprofiteerd; en steunen allerlei tuig dat met de echte vluchtelingen in ons land wordt verwelkomd.

   Kom in opstand en steun anti partijen!!

 4.   

  De mensen die het meest bijgedragen hebben in deze economie worden omdat zij het meest kwetsbaar zijn .worden het meest gewurgd.

 5.   

  Volgens diverse onderzoeken is de meest kapitaalkrachtige groep de leeftijd 60 to 80 jaar.
  Degene die niet genoeg hebben aan hun pensioen leven op een te grote voet of hebben zeer slecht voor zichzelf gezorgd.
  ZZPers zijn ondernemers en weten welke reserveringen ze moeten maken.

  1.   

   En als je daar niet in valt?? wel gewerkt je hele leven maar pech?

   1.   

    Dan gaat de pech in uw leven na pensionering gewoon verder.

    1.   

     kun jij niet gewoon sterven dopper nu als het kan

     1.   

      We kunnen wel weer merken dat het herfst is. Dan vallen de eikeltjes weer van de bomen. Hier op dit blog ook al overlast van blog stalkende blog eikels.

  2.   

   Welkom Dopper.

   1.   

    Als ik zo de diverse reacties lees ben ik vréselijk blij én gelukkig dat ik in een “rijk” landje woon ! Tenminste dat hoorde ik vanmiddag nog iemand op tv zeggen.
    Ik heb vrijwilligerswerk in een Voedselbank gedaan en ben mantelzorger voor een gehandicapt kleinkind, op ‘t gebied van deze twee mag én kan ik dus iets meer zeggen als mensen die hier alleen maar op een 80-jarige schelden enz. zónder om zich heen te kijken, dat zijn de minkukels die ons landje naar de sodemieter hebben geholpen ! Dit landje is zo arm als de mieren, de rijken worden steeds rijker en de armen moeten naar de Voedselbank, steeds méér Voedselbanken worden opgericht. Mantelzorger worden doe je omdat er anders géén hulp is én omdat je van iemand houdt. Als ik zo de “lekken” bezie die uit het z.g. “regeerakkoord” sijpelen ziet het er steeds beroerder voor ouderen en minder bedeelden uit. Wát een gore Haagse zooi !!

    1.   

     Ik heb twee versleten rugwervels.
     Ik heb 1 ouder en 2 schoonouders naar hun graf mogen begeleiden.
     Mijn echtgenoot heeft reuma in zeer ernstige mate.
     .
     Heb ik nu meer recht van spreken?
     .
     Vreemde redenatie van u.

     1.   

      En daar heb je Dopper weer ,met het niveau van een pestend hangjongere hier. Wat een zielenpoot

  3.   

   Onder ‘kapitaal’ worden niet alleen spaartegoeden gerekend, maar ook o.a. het eigen huis en andere bezittingen. Gezien het feit dat veel ouderen hun leven lang netjes hun huisje hebben afgelost, wat vervolgens een gigantisch in waarde is gestegen, hebben zij inderdaad op papier wel wat kapitaal. Snap je dit of was deze zin te lang voor je.

   1.   

    Klopt, huis is afbetaald en goed onderhouden. Nauwelijks huisvestingskosten.
    Kort genoeg voor u?

 6.   

  Immigranten die niet willen werken en niet voldoen aan de Deense normen en waarden, zijn niet meer in Denemarken welkom. De premier van het land, Lars Løkke Rasmussen, heeft dit verklaard tijdens de nationale zitting van Venstre op zaterdag, schrijft PT. Volgens Rasmussen moet Denemarken “hermetisch afgesloten” worden voor gelukszoekers die van plan zijn om te leven op financiële bijdragen.

 7.   

  Als ze nog vitaal zijn kunnen ze nog rijinstructeur worden, die zijn hard nodig in Londen vandaag nog iemand een groep voetgangers omver gereden.

  1.   

   Hadden die media het er nog over dat het om een donkerwitte man ging?

   1.   

    Op de nieuwssite van de telegraaf staat een foto hoe ze de man arresteren, daarop kunt u zelf zien hoe donkerwit.

    1.   

     Ik had al zo’n donkerbruin vermoeden over de donkerwitte kleur van de Car Jihadist, een Somalische asielzoeker.

  2.   

   In Duitsland leiden ze vandaag ook al voor rekening van ‘t algemeen de nieuwe Car Jihadisten van morgen op.

   Jihad gemakkelijk gemaakt: “Getraumatiseerden” worden buschauffeur

   Geplaatst op 8 oktober 2017

   Afbeelding

   Auto-jihad is na het gebruik van explosieven tegen “ongelovigen” een van de meest efficiënte methodes van de islam om tegen de “al langer hier wonende mensen” op te treden en hen “uit te dunnen”. Het Berlijnse openbaar vervoerbedrijf (BVG) biedt daartoe nu actieve ondersteuning en leidt de “getraumatiseerden” op tot buschauffeur. Op dit moment zijn het in totaal 16 zogenaamde “vluchtelingen”, die in het project “Gevluchte personen in de busdienst” de voorkeur krijgen boven Duitse werklozen.

   De opleiding begint in november en de komende zomer al moet het nieuwe personeel in onze straten met zwaar materieel onderweg zijn. Zoals de “Berliner Zeitung” bericht, verklaart de woordvoerster van de BVG, Petra Reetz, hierover: “Nóg hebben we genoeg personeel, maar de gemiddelde leeftijd is gewoon te hoog. Als chauffeurs met pensioen gaan, moeten we deze plekken invullen.”

   We moeten gerustgesteld worden door het feit dat de BVG de personen op delicten in het verleden zal controleren. Dat de BVG kan vaststellen wat deze mensen in hun landen van herkomst hebben gedaan, is zo goed als uitgesloten – en zo ja, dan zou de onderneming deze kennis toch alsjeblieft met de verantwoordelijke autoriteiten, die dit zogenaamd nauwelijks kunnen, moeten delen. Ook zeggen eventuele vroegere veroordelingen hier zo goed als niets over toekomstige islamitisch gemotiveerde daden. Denk maar eens aan Mohammed Atta, de terreurpiloot van vluchtnummer 11, die op 11 september 2001 een van de vliegtuigen in de Twin Towers in New York stuurde. Ook hij stond bij opleiders bekend als “voorbeeldig”.

   “Modelproject”
   Maar veel belangrijker dan de zorgvuldigheidsplicht tegenover de autochtone bevolking is vermoedelijk dat de BVG voor dit soort projecten door de SPD onderscheiden is en geprezen wordt:

   SPD-verkeersdeskundige Tino Schopf: “Nu is er een aanbod van een onderneming. Zo lukt integratie, dat is voorbeeldig.”

   Ook in Rostock bestaat deze bijzondere ondersteuning. Het verkeer- en beroepsopleidend centrum (VBZ) kan het daarbij niet snel genoeg gaan. Daarom biedt het ook een “verkorte opleiding tot vrachtwagenchauffeur” voor Merkel´s gasten aan, “opdat zij snel kunnen starten”. Acht tot tien maanden zou daar de ongeveer € 16.000,- kostende en meestal door het arbeidsbureau, dus door de belastingbetaler, gefinancierde opleiding duren – “afhankelijk van voorwaarden en persoonlijke doelen”, zegt men.

   Wat deze “persoonlijke doelen” precies zijn, zullen we dan wellicht bij een van de komende kerstmarkten mogen meemaken.

   Bron: http://www.pi-news.net/dschihad-leicht-gemacht-traumatisierte-werden-busfahrer/

 8.   

  Het is een schande dat mensen na een werkzaam leven niet onbezorgd van hun pensioen kunnen leven. Het is het uitzuig beleid wat wij te danken hebben van de kabinetten Rutten 1,2 en nog 3. De gepensioneerden van nu hebben de beste tijd van hun leven gegeven aan de Nederlandse economie. Is dit de dank hiervoor??? Net zo als de zieken zijn de ouderen een last voor de economie, daar word geen geld meer in gestoken, dat geld is nodig voor al die Afrikanen die ons land overspoelen en op de verzorgingsstaat teren.

 9.   

  Onze pensioenen zijn al jaren lang bevroren en alles gaat omhoog dus houdt je steeds minder over.
  Als je al de rekeningen hebt betaald moet je zeker oppassen wat je uitgeeft het is geen vetpot.

  1.   

   Klopt, de vetpot moet je zelf tijdens je werkzame leven aanmaken.
   Wel wordt in veel vergelijken de dalende behoefte vergeten.
   Kijk ik naar onszelf: huis, bankstel, bedden, vloerbedekking hebben we voor de laatste keer in ons leven aangeschaft. Echt grote uitgave heb je nog nauwelijks.

   1.   

    Koelkast, wasmachine, wasdroger? Eventueel nog een autootje?

  2.   

   En de eerste levensbehoeften worden weer 3 % duurder. Ziet u de lonen, uitkeringen en pensioenen al met zulke percentages geherindexeerd worden?

 10.   

  UIt het AD
  ————
  Woede over ‘aflosboete’ voor huizenbezitters

  50Plus noemt het ‘een regelrechte ramp’ dat de nieuwe coalitie een belasting wil invoeren voor huizenbezitters die hun hypotheek hebben afgelost. ,,Deze straf op aflossen treft vooral ouderen”, zegt 50Plus-Kamerlid Martin van Rooijen

  Maar 50Plus wil dat het plan van tafel gaat. ,,Eerst mensen aansporen om vooral af te lossen en dan nu een boete op spaarzaamheid. Dat is te gek voor woorden. Vooral voor mensen die netjes al hun schulden hebben afgelost en van een klein pensioen moeten rondkomen. Zij worden nu gestraft voor het bezit van een eigen woning”, zegt Van Rooijen.

  1.   

   Is toch wel vreemd dat als je iets betaalt hebt dat je daar een boete over krijgt.
   Een huis is niet meer dan en auto, koelkast ,tv enz

   1.   

    Dommedries denkt te kunnen opmerken:
    Een huis is niet meer dan en auto, koelkast ,tv enz
    .
    Precies, allemaal waardevast of stijgen waarde.
    Auto is na 30 jaar een veelvoud waard.
    TV is waardevast.
    Koelkast, uitstekende belegging.

    1.   

     @Nick
     Ehm een huis is ten minste voor 100 jaar bewoonbaar, die auto gaat het echt niet redden!
     Ik zou maar goud doen. maar….. Midas, dat is niet eetbaar.

  2.   

   Eerst verplichten ze tot aflossen. So far so good, want het fiscale voordeel was bestemd voor het aanmoedigen van eigen huisbezit. Nu het afgelost is leggen ze beslag op iets wat hen afgepakt kan worden.

 11.   

  Zolang die halve zachten de grenzen laten open staan en de geluk zoekers onbeperkt binnen laten komen zullen de ouderen het steeds slechter krijgen Maar dat hebben ze waarschijnlijk aan hun stem gedrag te danken Dit kabinet dat op stapel staat zal de oudere steeds meer uitkleden D66 de media geile onbekwame veiling meester geeft waarschijnlijk gratis pillen uit en zorgt dat er weer een miljoenen bedrag voor een nep portret zal worden betaald De instroom van de zogenaamde asiel zoekers kosten miljarden en zullen nimmer een bijdrage leveren voor dit land Kijk nu eens wat dit kabinet kost overbodige Ministers alleen voor de macht VVD CDA CU D66 verrijken zich zelf en hebben lak aan de kiezer Angst voor de PVV doet men alles voor macht

 12.   

  @Kiliaan Noppen 19: Dan heb ik uw opmerking onder dat topic verkeerd begrepen. Mijn excuses daarvoor. Ben ik potverdriedubbeltjes voor niks week boos geweest.

  1.   

   Goed hoor.

 13.   

  O.a. met dank aan Jetta Klijnsma. U weet wel, dat moestuinsujetje.

 14.   

  Dat gezeik van die jongeren over het vermogen van de ouderen.Zelf hebben ze nog nauwelijks en poot uit gestoken en alleen maar schulden op de nek van de ik moet alles hebben ziekte. Het vermogen verdwijnt niet na de laatste adem van de ouderen ,het verplaats zich naar de jongeren ,kinderen en 25% in staatskas.
  Veel erger is natuurlijk dat met en gigantische instroom er steeds meer AOW vreters bij komen die nog nooit een poot uitgestoken hebben.

  1.   

   Dommedries heeft ooit wat gehoord en komt tot de volgende conclusie:
   Het vermogen verdwijnt niet na de laatste adem van de ouderen ,het verplaats zich naar de jongeren ,kinderen en 25% in staatskas.
   .
   https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/themaoverstijgend/rekenhulpen/rekenhulp_erfbelasting
   Vreemd, de belastingdienst denkt er heel anders over.

   1.   

    Wat sprookjesuit1001nacht wil bewijzen komt niet geheel uit de verf.

    1.   

     Klopt maar ben wel blij dat u de essentie snapt.
     DD praat uit het bovenste gedeelte van zijn rug.
     Erfbelasting valt heel erg mee voor echtgenoot, kinderen en kleinkinderen.
     Belastingvrij schenken (bij leven) geeft ook ruime mogelijkheden.

     1.   

      Wat DolleDries vooral wilde betogen, is (ik citeer nogmaals): “dat gezeik van die jongeren over het vermogen van de ouderen. Zelf hebben ze nog nauwelijks en poot uit gestoken en alleen maar schulden op de nek van de ‘ik moet alles hebben’ ziekte. Het vermogen verdwijnt niet na de laatste adem van de ouderen: het verplaats zich naar de jongeren, de kinderen.”

      Geen woord Spaans bij en geheel correct. Daarmee worden de jongeren zo meteen de nieuwe rijken, zonder er iets voor te hoeven doen. Een kwestie van tijd.

      Natuurlijk focust Wim Nickname zich weer op het genoemde percentage erfbelasting. Druiloren-gedrag.

   2.   

    Hele domme opmerking Dopper
    Goed lezen is niet jou sterkste punt.
    Je bent zo bezeten om iedereen aan te vallen dat je constant onzin uit gaat kramen. Je bent best wel heel zielig

    1.   

     Lezen Dopper en nogmaals lezen
     Het zelfs in sommige gevallen nog meer dan 25% is de staatskas.

     https://www.erfwijzer.nl/erfbelasting-2017.html

 15.   

  13@ Dopper, u bent iemand die uitgaande van zijn eigen situatie niet ziet dat iemand het slechter kan hebben. U praat de de overheid naar de mond omdat u zelf warmpjes bij zit. Anderen hebben minder geluk gehad terwijl zij ook hard hebben gewerkt. U bent net zo asociaal als de regering zelve.

  1.   

   Ik wijs slechts op het feit dat het een ieder bekend kan zijn dat de AOW slechts een sociaal vangnet is. Als je op de oude dat goed wil rondkomen zul je iets moeten doen aan een aanvullend pensioen. Als mensen dat bewust niet hebben gedaan zullen ze daar de gevolgen ook van moeten accepteren.

   1.   

    Dopper, als iemand wordt zwaarder aangepakt zijn dat net mensen die een pensioentje hebben opgebouwd en gespaard hebben. Dat is pas asociaal.

    1.   

     Op welke maatregelen doel je?

     1.   

      Als een groep het meest aangepakt was in de laatste vier jaar, Dopper, dan de mensen met kleine aanvullende pensioen door meer IB te moeten betalen. Heeft u vier jaar geslapen, Dopper?

     2.   

      Ni28, Kiliaan Dopper aka Nickname1001 is -zoals ook vaak door anderen aangetoond- een psychopaat. Kenmerkend is dat psychopaten nauwelijks een gevoelsleven hebben, geen empathie voelen naar anderen en zich ook niet in anderen kunnen verplaatsen. Psychopaten zijn volledig gefocust op zichzelf en de rest kan barsten. De reacties van Kiliaan en Nick1001 in deze draad schetsen precies wat ik bedoel.

     3.   

      @Ijscootje
      In plaats van inhoudelijk te reageren verkiest ijsco gelijkgestemd gezelschap om samen in het bos te gaan zitten huilen.
      Jammer, heel jammer want hij kan wel inhoudelijk zijn.

 16.   

  Ze zullen die miljarden wel nodig hebben. Dat verklaart dan weer waarom er reeds zovele jaren o.a. pensioenroof plaatsvindt. Voor dit soort dingen vindt er dus pensioenroof plaats:

  – Meer miljarden naar Brussel
  – Meer uitkeringvretende transmigranten
  – Meer onzekerheid op de arbeidsmarkt
  – Meer en hogere belasting
  – Meer zorgpremie
  – Meer criminaliteit
  – Meer leugens…

  1.   

   Eén kleine stelpost ben je nog vergeten, Kodi: de nutteloze investeringen in windmolens en blauwzwarte dakpannen. Dat zal ons land aan de bedelstaf brengen, meer dan wat ook.

 17.   

  Seneca wat ben ik het met u eens. Ook ik als 73 jarige werk nog steeds om met een sluitend huishoudboekje verder te kunnen. Nu als weduwe is het helemaal schipperen, want voor alles betalen wij de hoofdprijs.

 18.   

  Deze regering heeft succesvol de generaties tegen elkaar opgejut. De jongeren verwijten de ouderen dat zij een vermogen hebben opgebouwd maar wat doen zij zelf als zij hun huis aan het afbetalen zijn? Precies hetzelfde, en net zo zwaar hebben hun ouders het ook gehad. Domme kortzichtigheid. En nu komt de nieuwe regering met het briljante idee om bezitters van afbetaalde huizen verder te laten dokken middels de huurwaarde forfait. Dat is weerzinwekkend. Hoeveel keer moet je je huis nog afbetalen? En de christenen in het nieuwe kabinet vinden het prima. Wie gaat het nog voor de ouderen eens opnemen?

 19.   

  Wat een vuile asociaal is die Dopper met zijn duizend nicknames. Met deze meningen moet je je goed verschuilen met je asociale vuiligheid. Je moet de schaamte voorbij zijn om zo houding te kunnen aannemen.

   1.   

    @ Knoppen.
    Rot toch op psychopaat !

  1.   

   Ik reageer zelden op deze Dopper of hoe deze figuur zich dan ook noemt. Deze figuur ziet elke mening die niet strookt met de zijnde als een aanval, en is niet in staat open te staan voor andere meningen. Maakt er vervolgens graag een wedstrijdje van om toch steeds het laatste woord te hebben, en zakt dan af naar zeer laag niveau. Als deze figuur toch iets inhoudelijk reageert schrijft hij/zij veel over of kopiëert links. Zegt mij genoeg over de cognitieve vermogens van deze figuur. Ik zal ongetwijfeld een venijnige/ beledigende reactie krijgen van deze Dopper/nickname1001 of whatever, maar daarmee zal deze enkel het ontstane beeld van hem/haar bevestigen. Ik zal zeker niet nog een keer de moeite nemen een reactie te geven.

   1.   

    Daar doe je goed aan Scaldis, als je geen argumenten hebt kun je beter zwijgen: Wovon man nicht sprechen kann, darüber muss man schweigen.

   2.   

    Doe de puber het genoegen niet, Al jij wit zegt roept hij zwart, zeg jij daarna grijs, roept hij gekleurd en zeg je uiteindelijk wit, dan zal hij zwart zeggen.

    Zuigreflex, verdwijnt bij baby´s normaal na een jaar of zo, maar sommige mensen blijven eeuwig op en uit hun duim zuigen alleen om te zuigen.

 20.   

  In het bovenstaande stuk wordt geschreven dat het maar 12% van de 65 plussers is die bijwerkt. En de rest die ook niet rond kan komen maar niet meer kunnen werken die worden niet genoemd, Door dat ze al hun hele leven gewerkt hebben en hun lichaam niet meer kan dus geen andere mogelijkheid hebben.
  Het kabinet moet zich diep schamen om zo om te gaan met de ouderen die Nederland na de oorlog hebben opgebouwd. Deze mensen moetje koesteren en niet zoals nu gegebeurt als een stuk vuil behandelen.
  Het kabinet maakt zich drukker om de nieuwkomers en laat deze groep ouderen gewoon aan hun lot over.
  Dat hebben deze ouderen niet verdient!
  Maar zolang heel Nederland niet in opstand komt zal het zo Door blijven gaan.

  1.   

   Ruth, praat niet zo dom en neem kennis van de feiten die hierboven in de door mij gegeven links worden vermeld.
   Het verhaal dat ouderen in Nederland de dupe zijn is overwegend totaal uit de duim gezogen. Ouderen zijn gemiddeld zeer vermogender dan jongeren, hebben een hoger inkomen en hebben de afgelopen decennia door de bank genomen een toename van koopkracht ondervonden. Het is waar dat ouderen tijdens de cirsis, net als andere groepen, een financiele terugval ervoeren maar die is inmiddels ruimschootsts gerepareerd.

   Natuurlijk is er een kleine minderheid van ouderen, met name zij die alleen van een AOW-uitkering moeten rondkomen, die het lastig hebben, maar die heb je in alle bevolkings- en inkomensgroepen. Bovendien meen ik dat mensen die geen enkel pensioen opbouwden naast hun AOW daar ook zelf een verantwoordelkijkheid in hebben: men had kunnen weten dat de AOW slechts een sociaal vangnet is.

   1.   

    Kiliaan Wittgenstein oreert: “Natuurlijk is er een kleine minderheid van ouderen, met name zij die alleen van een AOW-uitkering moeten rondkomen, die het lastig hebben, maar die heb je in alle bevolkings- en inkomensgroepen.”

    Volgens mij gaat daar nu net bovenstaand artikel en deze draad over, pummel. Niet over de pensionado’s die hun schaapjes op het droge hebben.

   2.   

    Kiliaan Noppen,
    Als er iemand dom lult ben jij het wel. Als weduwe ontvang ik AOW (circa 1071 euro meen ik) , het pensioen van wijlen mijn echtgenoot werd meer dan gehalveerd en een pensioen zat geen nabestaanden clausule op, en zelf heb ik vanaf 1973 in de zorg gewerkt tot en met mijn 67e, is ook niet om over naar huis te schrijven. Ik ben nog steeds blij dat ik nu op mijn 73e nog vanuit huis voor de zorg mijn mannetje (vrouwtje) sta EN daardoor mijn hand niet hoef op te houden en ook niet hoef te bietsen bij mijn kinderen. Wanneer wordt jij eens wakker om te zien dat het niet allemaal (zoals jij denkt middels die stomme link) rosegeur en maneschijn is bij de 65+ er. Ik veracht al je postings hier, je lijkt wel een mol van regeringswege om alles mooier te laten lijken dan het is of het onvermogen van het CBS (misschien partij politiek correct gelul) om met echte rekenkundige analyses te komen. Eén ding is zeker, ik klaag niet, maar ken velen die nauwelijks hun hoofd boven water kunnen houden.

 21.   

  @ killian Noppert/ Doppert/ Dopper of hoe je ook mag heten.
  Als er hier eentje dom lult dan ben jij het wel.
  met je feiten, weet je wat voor mij feiten zijn als je het met eigen ogen ziet wat er gebeurt, ben jij de enige die hier blind is dan! Of wil je het niet zien ook dat de ouderen het zo slecht hebben in verzorgingshuizen is volgens jou zeker ook niet waar.
  jij bent degene die hier uit de nek zit te kletsen linkse rakker ga je kekker vermaken met Annefleur dekker malloot!!
  Als we met mensen zoals jou de oorlog moeten winnen dan kunnen we ons beter meteen overgeven.

  1.   

   Nee, dat ouderen het slecht hebben in verpleeghuizen (verzorgingshuizen bestaan nauwelijks nog) is in zijn algemeenheid inderdaad ook niet waar. Ook daar zijn er knelpunten en problemen waar het Kabinet de komende jaren miljarden voor gaat uittrekken maar heel veel mensen wonen met plezier in verpleeghuizen en worden zeer goed verzorgd.

   https://www.scp.nl/dsresource?objectid=93d38bb9-fa20-4aae-9639-59ce80bb3a15&type=org

   De leugenachtige populistische demagogie van Wilders c.s. slaat nergens op.

   1.   

    Hoe vaak ben je nu al klaargekomen op al die aandacht?

   2.   

    Toch wel tekenend, mensen worden tegenwoordig verpleegd en niet meer verzorgd. De nadruk ligt uiteindelijk op verpleeghuizen i.p.v. verzorgingshuizen. Dan toch beweren dat mensen goed verzorgd worden in verpleeghuizen, schijnt niet hun core business te zijn en dus niet van belang.

    Ten aanzien van je laatste opmerking “De leugenachtige populistische demagogie van Wilders c.s. slaat nergens op.” Graag een inhoudelijke onderbouwing.

    1.   

     Ja, Aeronaut, mensen willen tegenwoordig steeds langer thuis blijven wonen en het beleid is er meer op gericht mensen daartoe thuis met passende thuiszorg en thuisverpleging te ondersteunen. Mensen gaan en willen pas naar het verpleeghuis als ze te ziek zijn om thuis te wonen. Het verpleeghuis wordt daarom steeds meer een laatste station waar welzijn, palliatieve zorg en stervensbegeleiding de kern van de zorg zijn. De verblijfduur van de client in het gemiddelde verpleeghuis is korter dan een jaar en loopt nog steeds terug.

     1.   

      Als jij nu ff het kip en ei verhaal voor me oplost zijn we weer een stuk verder.
      Overigens palliatieve zorg en stervensbegeleiding zijn het zelfde en absoluut géén kern van de zorg binnen een verpleeghuis, blijft volgens jou over “het welzijn” van de client.

      Gaarne nog ff onderbouwing van de verblijfsduur, korter dan één jaar in het gemiddelde verpleeghuis, van de clienten.

      Loopt die verblijfsduur zo snel terug vanwege de “goede” zorg (iedereen kan weer naar huis), of voert men een te actief beleid op stervensbegeleiding? (misschien worden er alleen nog D66 stervensbegeleiders aangenomen)

      Of is welzijn en palliatieve zorg één begrip geworden.

     2.   

      palliatieve zorg is niet hetzelfde als stervensbegeleiding. Palliatieve zorg is primair pijnbestrijding, stervensbegeleiding is aan de orde als mensen gekozen hebben voor beëindiging van het leven.
      De oorzaak van de verkorte opnameduur in verpleeghuizen lichtte ik al toe: mensen wonen langer thuis en stellen opname uit tot het moment dat ze zo ziek zijn dat niet niet meer lukt.

      https://www.actiz.nl/cms/streambin.aspx?documentid=19590

     3.   

      Wat heb je niet begrepen van het kip en ei verhaal?
      Palliatieve zorg is de zorg iemand zo comfortabel (menselijk) als mogelijk is te laten (begeleiden bij het) sterven.

      Met jou conclusie t.a.v. stervensbegeleiding worden mensen dus niet begeleid bij het sterven als dit via natuurlijke weg plaatsvindt. (alleen als ze zelf hebben aangegeven dat zij willen sterven)

      Om nu een zorgorganisatie van zorgondernemers als bron weer te geven als argument dat mensen liever thuis verzorgt worden tot het moment dat dit niet meer gaat wil er bij mij niet in.
      Als ik hierin mee ga, kan ik niet anders concluderen dan dat de verpleegtehuizen beter als sterfhuizen aangeduid moeten worden.
      Dit doortrekkend kom ik toch weer op de conclusie van mijn vorige post uit. Welzijn en palliatieve zorg binnen het verpleeghuis is één begrip

     4.   

      Ik wil het kip- en ei verhaal voor je oplossen.
      De kip was er voor het ei. De kip is ontstaan toen twee verschillende vogelsoorten besloten met elkaar te paren.

   3.   

    Kiliaan, nu raak je mij in hijn hart en emoties. Mijn man is door een grove nalatigheid in het verpleegjuis, waar hij een half jaar woonde, de dood in gejaagd. Door alle bezuinigingen, wegbezuinigen van de gastvrouw, heeft mijn man een lichamelijk trauma opgelopen door eigenwijs- of niet vakkundig gedrag van een verzorgende. Na dit trauma heeft hij nog drie weken geleefd. De zorg in verpleeghuizen is schandalig (in het huis waar dit gebeurde) en mensonterend. Ik zou het fijn vinden als je eens ophield met die SCHIJN-links. Nederland zorgt niet goed voor zijn ECHTE Nederlanders indien deze hulp en zorg nodig hebben. Ik steiger door zoveel onbenul als jij uitkraamt. STOP hiermee.

    1.   

     Het spijt me dat u een zeer negatieve ervaring had met het verpleeghuis waar uw man werd verpleegd en ik betwist ook bepaald niet dat er verpleeghuizen zijn die onder de maat presteren, met name ook door het tekort aan personeel (een probleem dat we overigens vergroten door verpleeghuizen voortdurend uiterst negatief in beeld te brengen) maar uw en uw man waren dan het slachtoffer van een uitzondering: het merendeel van de verpleeghuizen in Nederland funtioneert kwalitatief goed en er wordt overwegend liefdevolle en adequate zorg geboden. Waar er knelpunten zijn grijpt de overheid in (door verpleeghuizen bijvoorbeeld onder toezicht te stellen) en er worden de komende jaren miljarden uitgetrokken om de kwaliteit nog verder te verbeteren.

     Ik blijf bij mijn stelling dat de kwaliteit van de verpleeghuiszorg in Nederland over het algemeen van een hoog niveau is en ik kan dat onderbouwen met een recent rapport dat een verslag is van een grondig onderzoek: https://www.scp.nl/dsresource?objectid=93d38bb9-fa20-4aae-9639-59ce80bb3a15&type=org

     1.   

      Kilian, je moet niet steeds met die links wapperen. Het je wel eens van regeringspropaganda gehoord? Jij bent de verspreider hiervan. Misschien verwissel jij prive verzorgingshuizen met gewone verpleeghuizen. Vergeet ook niet de maandelijkse bijdrage te noemen die aan het CAK extra miet worden afgedragen. Dat is voor velen om onder het sociale niveau/minimum inkomen te komen.
      De verpleeghuiszorg is door de bank genomen SLECHT.
      Plasregiems, piesen en poepen op commando of wachten om uit de stront gedweild te worden. Het eten wordt opgewarmd in (stoom) oven of magnetron (kant en klaar eigen merk producten van de grootgrutter), fruit aanreiken, vergeet het maar, steeds meer inzet van stagiaires van ROC’s, die letterlijk en figuurlijk nog niet weten waar ze mee bezig zijn. Het management dat een te hoog salaris binnenhaalt en straks van die extra miljoenen dik gaat profiteren, in plaats van geschoolde handen aan het bed. Ziekenhuizen die de opdracht hebben gekregen om trauma-patienten, die reeds in een verpleeghuis wonen, op zeer korte termijn (na ingrijpende operaties )terug te sturen naar een verpleeghuis waar geen verpleging is (de doodsoorzaak van mijn lief), zorgenden die niet altijd weten waar ze mee bezig zijn, ik moest de zorg ook bijpraten/instrueren. Iedere cliënt vanaf dag één in een luier laat bivakkeren. Sloten op koelkasten, waardoor familie/bezoekers de cliënten niet meer van vocht kunnen voorzien (gastvrouw wegbezuinigd), dus uitdroging en ondervoeding alom. Slechte verpleeghuisartsen (net afgestudeerde basisartsen die dementerenden moeten beoordelen, maar de klok hoorden luiden en niet weten waar de klepel hangt). Lijkenvlekken beoordelen als doorligplekken (3 uur voor overlijden). Ik praat uit ervaring en hoor genoeg om mij heen, maar ook op fora, hoe ook elders de zorg ten hemel schreiend is. Weet je nog, de moeder van Van Rijn, die de urine in de schoenen liep? Het is allemaal zo waar, maar door lieden zoals jij wordt het altijd weer onder het tapijt geschoven. Wordt eens wakker of kruip weer onder dat betonblok, dan hoef je niets te zien en te horen. Je hebt me met jouw domme gelul aardig op de kast, mijn emoties gieren weer door mijn lijf door zoveel onbenul. Na jaren van mantelzorg uit liefde voor mijn lief waar ik bijna 50 jaar mee getrouwd was.

     2.   

      @penis,

      Ik heb geen enkele reden om aan de integriteit van het rapport te twijfelen en het wordt ondersteund door mijn eigen waarnemingen met mijn eigen ouders, veel mensen die ik ken die werken in de ouderenzorg en gedegen onderzoek.
      Er zijn knelpunten en problemen in de ouderenzorg maar ze betreffen uitzonderingen en er wordt ook door de overheid keihard gewerkt om die weg te nemen.

      Uw zwartgallige en gegeneraliseerde beeld slaat niet alleen nergens op en heeft niets met de werkelijkheid te maken maar zijn ook krenkend voor die duizenden mensen die met hart en ziel werken in deze sector. Ik walg van de demagogische shit die zonder enige nuance en met het suspecte oogmerk van populistisch politiek effect over de sector wordt uitgestort. Het is leugenachtig maar vooral ontzettend disfunctioneel.

     3.   

      Kilaan,
      Je bewijst met jouw laatste antwoord op mijn posting hoe je onder een betonnen blok leeft of leefde. Hoe lang is het geleden van je ouders??? Mijn echtgenoot is amper een jaar geleden het slachtoffer geworden van onkunde. Ook ik heb alle respect voor zorgenden in verpleeghuizen, je werken zich een slag in de rondte, maar het zijn niet allemaal gediplomeerde zorgenden. Ik vind dat jij met jouw antwoord zo door de mand gaat, niet te geloven. Ik wens u toe: een goede gezondheid en als het nodig is een jarenlange verpleging in een verpleeghuis met die zo door u aanbeden (onkundige) zorggevers. Gode gedankt is mijn lief na een half jaar gespaard gebleven (na een ernstig trauma) voor nog jaren wegkwijnen en uitteren/uitmergelen. Even ter info: ik qwekte zelf vanaf 1973 tot en met mijn 67e in de zorg. Ik weet waar ik het over heb, maar bijkomend werk ik nog steeds en verwerk de medische rapporten voor juristen en rechtbanken, naar aanleiding van klachten tegen ziekenhuizen, specialisten etc etc. Ik weet dus waar ik het over heb en geloof geen ene moer van al die links van jou. Meten is weten en ik krijg dagelijks dat meetwerk te verwerken.

     4.   

      @penis,

      Mijn ouders zijn resp. 4 en 1 jaar geleden overleden in verpleeghuizen waar ik alleen maar grote waardering voor had. Mijn schoonvader overleed 2 jaar geleden in een ander verpleeghuis waar nu ook mijn schoonmoeder woont en waar ze fantastisch wordt verzorgd. Ik ben onder de indruk van de toewijding en de professionaliteit van de artsen en de verpleegkundigen en verzorgers.

      U generaliseert een negatieve ervaring in een verpleeghuis (en die nare ervaring wil ik niet bagatelliseren) naar de gehelde sektor. Dat is zowel onjuist als zeer schadelijk.

    2.   

     Maak je niet druk, voor iemand zonder leven door een gebrek aan empathisch vermogen uit narcisme is negatieve aandacht ook aandacht, dat gaat al jaren zo en Wim wordt dan ook regelmatig gejorist. Voor het gemak om zijn nickname’s uit elkaar te houden is hij nu begonnen met nummeren, de volgende wordt 1002 wat ik je brom.

   4.   

    Heel domme opmerking Dopper. Het slaat nergens meer op wat je hier uitbraakt.
    Het is best jammer dat DDS dat soort uitbraaksel toe laat en de hele site verpest.
    Maar dat is wel duidelijk de doelstelling van Dopper.
    Ik vraag me af of de DDS nog hecht aan hun eigenwaarde om zoiets zijn gang te laten gaan hier.

 22.   

  @ killian noppert
  jij bent echt een psychopaat jij spoort echt niet.
  er wordt ook altijd gezegd er lopen meer gekken los dan dat er vast zitten.
  nou dat blijkt wel waar te zijn.

  1.   

   Ruth, ik zie dat je geen enkel zinnig tegenargument hebt.

   I rest my case.

 23.   

  1nul voor jou Ruth.

  Denk dat de migranten het hier beter hebben dan menig oudje die zich kapot heeft gewerkt.
  Werken ho maar, uitkering, plus huis, de ziektekosten worden betaald door de belasting betaler, heerlijk van de pot profiteren tot hun 65 daarna AOW. + subsidie.
  En om dit alles betaalbaar te houden moeten ze wel van de oudjes en de werkende mens stelen, schande.

  1.   

   Nienke, lees dit rapport even door (je kunt je beperken tot de coclusies op blz 47 e.v.) en houd dan liever je mond.
   Je hebt geen idee waarover je praat.

   https://www.scp.nl/dsresource?objectid=93d38bb9-fa20-4aae-9639-59ce80bb3a15&type=org

  2.   

   Verpleegkundigen slaan alarm om werkdruk: zo gaat het niet langer

   VANDAAG, 06:20BINNENLAND

   Een wijkverpleegkundige aan het werk in Bussum ANP
   Te hoge werkdruk, gatenkaas-roosters en onveilige patiëntsituaties. Het nieuwe kabinet moet direct met een noodplan komen om dit soort gevolgen van de huidige personeelstekorten in de zorg op te vangen.

   De beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden, de V&VN, noemt de uitkomsten van een peiling onder 17.000 leden alarmerend. Want er is al een personeelstekort, en dit soort slechte arbeidsomstandigheden maken het beroep niet aantrekkelijker, zegt V&VN. Hierdoor zal het extra lastig worden om mensen te werven.

   Stress en onveiligheid

   Van de deelnemende zorgverleners zegt 85 procent dat ze het tekort aan collega’s dagelijks ervaren. Ze draaien bijvoorbeeld extra diensten of werken met minder mensen dan er moeten zijn per dienst. “Soms staat er 1 iemand op 81 mensen, onverantwoord”, schrijft een deelnemer aan het onderzoek die anoniem wil blijven.

   Driekwart vindt de stress door personeelstekorten zo groot dat het direct invloed heeft op hun gezondheid en privéleven. Ongeveer de helft van de geraadpleegde zorgprofessionals is van mening dat de patiëntveiligheid verslechtert. Een derde twijfelt over zijn werk en een op de tien overweegt de zorg te verlaten.

   Werkomstandigheden

   Opmerkelijk zijn ook de taken die zij in de praktijk erbij doen: van operatiekamers schrobben tot de telefoon aannemen of auto’s naar de garage brengen. “Tijdens een nachtdienst moeten we gaan soppen en schoonmaken, materialen bijvullen en secretariële taken overnemen”, zegt iemand in de reacties. Maar vooral de administratieve taken vreten onnodig veel tijd, zegt 60 procent.

   Tegen de NOS wilde geen van de ondervraagde verpleegkundigen op camera praten over de werkomstandigheden binnen hun organisatie.

   Volgens V&VN is er zonder nieuw personeel ook al iets te doen aan de problemen. Door gunstiger roosters en contracten die bestaan uit meer zekerheid bijvoorbeeld. Ook kan er ander personeel worden geworven dat neventaken snel uit handen neemt.

   Op allerlei manieren worden momenteel verpleegkundigen geworven. Op dit moment staan duizenden vacatures open en dat aantal gaat toenemen tot 125.000 in 2025. De reden van die groei is een combinatie van vergrijzing, doorgevoerde veranderingen in de zorg en de nieuwe kwaliteitsnormen in de verpleeghuiszorg.

   Onaantrekkelijk

   Uit de peiling blijkt dat verpleegkundigen in de praktijk veel zaken zien die hun beroep onaantrekkelijk maken voor nieuwe collega’s. Ze noemen bijvoorbeeld een laag salaris, opgeknipte diensten en contracten voor maar weinig uren, waarmee ze niet in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

   https://nos.nl/artikel/2197007-verpleegkundigen-slaan-alarm-om-werkdruk-zo-gaat-het-niet-langer.html

 24.   

  @ killian noppert

  jij wil graag interessant doen met feiten dit feiten dat, maar kent het verschil niet tussen theorie en praktijk.
  Er kan zoveel op papier staan maar als de werkelijkheid anders is heeft wat op papier staat
  Geen waarde.
  Je bent eigenlijk best wel een zielig persoon.

  1.   

   Ruth, het rapport beschrijft de werkelijkheid die jij overduidelijk niet kent.

   Ik ga geen energie meer besteden aan jouw onnozelheid.

   1.   

    @ Knoppen.
    Je hebt je op dit forum tot nu toe onbeschrijflijk belachelijk gemaakt, verzuurde niksnut ! Je moet je kapot schamen om mensen, die hun leven lang (hard) gewerkt hebben hier een beetje te gaan zitten beledigen, wat ben JIJ een vies figuurtje !
    Eigenlijk ben je te min om op te reageren.

    1.   

     Corfo, je hebt inhoudelijk niets te melden en voor zover ik kan beoordelen te dom om te poepen.
     Ik adviseer je niet meer op me te reageren, ik zal dt ook niet meer doen.

     1.   

      @ Knoppen.
      Het prikt wél een beetje, of niet Knoppen ? Dat is ook de bedoeling, jij met je vieze praat tegen een 80-jarige !! Nogmaals : je moet je kapot schamen, weet je vrouw trouwens wel dat je af en toe zulke minachtende taal schrijft op een forum dat jij niet kunt behappen ? En dan ook nog eens een keer tegen een persoon waarbij JIJ nog niet in de schaduw mag staan ! Minkukel !
      Jouw “advies” zal ik, met jouw welnemen, naast me neerleggen, en wat ik schrijf is MIJN zaak en als jij ‘t je aantrekt zal het jou wel heel kort benaderen !

 25.   

  Kiliaan noppen

  jij geeft wel snel op hoor, een echte vechter ben je niet . Meer een type van de beste stuurlui staan aan wal!!
  Een grote bek overal tegen aan schoppen maar uiteindelijk blijkt dat je nergens verstand van hebt. Echt zo’n gefrustreerd persoon!!
  Naar hè als mensen je doorhebben.

  1.   

   Ruth, je brengt geen feiten of inhoudelijk argument in, je lult maar wat. Met dat soort ondermaatse debaters ben ik snel uitgepraat.

 26.   

  @ professor misbaksel Kiliaan niksnut.
  Zo zo Je hebt nog al een hoge dunk van jezelf, niet stiekem in een hoekje gaan zitten huilen hoor.
  Onze zeer hoog begaafde Kiliaan, maar niet heus eerder een stuk stront.
  Nu aandacht genoeg gehad. Zo daar kun je voorlopig weer op teren!!
  Ik had toch wel gelijk met de beste stuurlui staan aan wal.

  1.   

   Ach, gekken moeten er ook zijn, anders vallen de normalen niet op.

 27.   

  Is dat niet in triest?
  En dan nog maar meer moslimse gelukzoekers binnen halen, waarvan 80% minimaal in de bijstand loopt en er niet uit komt.
  De zorgkosten rijzen mede hierdoor de pan uit, kijk maar om u heen!
  Ziet gelukzoekers terugkeren naar hun land van herkomst, ik niet, wie wel?

 28.   

  Wim heeft weer centjes verdiend vandaag om zijn AOW aan te vullen, volgens hem schuift het behoorlijk.

  1.   

   Wie is Wim, Vit?

   1.   

    Iemand met 1001 nickname’s.

    1.   

     Met een veelvoud van een veelvoud van 1001 leugens aaneengebreid.

   2.   

    Ja, IJsco, ik weet dat deze verwarde oude man dat bedoelt. Het is debiele onzin en dat weet jij ook, dus jij brengt hier bewust iemand die hier buiten staat in gevaar door op te hitsen tot geweld tegen deze brave ziekenhuisdirecteur.

    Je bent een minderwaardig mens. Heeft dat wel eens iemand tegen je gezegd?

    Graag gedaan.

    1.   

     Als door een adder gebeten reageert onze dappere Kiliaan. Bingo dus.

    2.   

     Ach Wim, ik zal bij jou nooit de ruiten ingooien. En ik roep anderen daar ook niet toe op. Maar wel wonderlijk dat je zo heftig reageert. Als het niet raak zou zijn zou je er toch om lachen of je schouders over ophalen?

     Bovendien is Den Haag voor mij wat te ver weg: ik woon in het buitenland, weet je nog wel?

    3.   

     Waar woon je in het buitenland, IJscoman, durf je ook je adres te vermelden of ben je daar te bang voor?

     Overigens, waarom denk je dat je, net als Floris, dat je het recht hebt om het land onder te kotsen waar je niet wilt wonen?

    4.   

     @Domela Nieuwenhuis,

     Wat bedoel je met dit telefoonnummer?

    5.   

     Wim is boos. En verdrietig. Maar vooral boos. Houwen zo Wim. Dat is heel goed voor je. Voel je ook een keertje wat anderen voelen als je hen afzeikt.

     Ik woon in het buitenland in een schitterend natuurgebied met middelhoog gebergte. Dat prefereer ik boven de platte, zompige polder van Holland, land van mist, mest en vuile regen. Zo op afstand kun je nog beter zien wat er met Nederland mis is. Aan de meeste bewoners mankeert helemaal niks. Maar de ‘polletiek’ is naar mijn idee een misdaadsyndicaat wat ons land regelrecht de afgrond in helpt. En daar zal ik altijd tegen blijven ageren.

    6.   

     IJscoman is voorspelbaar. Hij is te laf om zijn adres en woonplaats te vermelden en hij maakt en passant duidelijk dat hij als buitenlander niets weet van Nederland. Net is Floris is hij niet meer dan een landverraderlijke nestbevuilers.

     Dit soort mensen vervullen me met walging.

    7.   

     Deze verwarde oude man heeft een bijzonder goed geheugen voor dingen die hij wil onthouden en dat is heel vervelend voor sommige mensen.

    8.   

     Wim Kiliaan sproeit het kwijl en spuug aan alle kanten uit zijn vieze bek, zo kwaad is hij. Goed dat je walgt Killi; ik ben blij dat ik je daarbij heb mogen helpen.

     Als ‘buitenlander’ kom ik heel regelmatig terug op het oude nest. Toevallig ben ik er deze week weer. Ik moet natuurlijk wel voeling houden met alles wat fout gaat in ons eens zo mooie land.

   3.   

    En met deze posting zakt ijscomannetje volledig door het ijs.
    Blub,blub,blub.

   4.   

    070-3253854

    1.   

     Ik werd toch wat nieuwsgierig http://tinyurl.com/ybtusy2a

   5.   

    Ongelooflijk dat de redactie het goed vindt dat hier privé adressen en telefoonnummers van mensen worden afgedrukt met het doel elkaar te bedreigen en thuis op te zoeken.

    Is DDS een blog waar dat de bedoeling is?

    Heel verontrustend. Ik raad iedereen af hier te posten.

    1.   

     Dopper! Zo laat op de avond en toch weer een nieuwe nick! Je staat ook voor niks.

     Hoewel. Becker, Becker….. verzin ‘ns wat melodieuzers, wat creatievers, wat minder-voor-de-hand-liggends. Je kunt het!

    2.   

     Toch wel knap om al met één bericht door de mand te vallen, eerlijk is eerlijk.
     Een schizofreen is nooit alleen.

 29.   

  Ik zal dan maar al beginnen sparen voor mijn oude dag…
  Weet alleen niet waar ik met dat geld moet blijven. Op de bank zetten durf ik niet, ze moesten maar eens gehacked worden of de EU sluit alle banken en roept de staat van anarchie uit. In een kous onder de matras? Te voorspelbaar.
  Ik denk dat begraven het veiligste is, maar als er daar een ‘sinkhole’ ontstaat ben ik mijn geld ook kwijt.
  Waar zou ik het beste mijn geld bewaren tot aan de wettelijke pensioenleeftijd? Ik ben nog maar veertien, maar ik ga nu al beginnen sparen.

  1.   

   Sparen is verstandig natuurlijk maar overdrijf het niet, want je weet niet of jij je oude dag wel haalt.

  2.   

   @Steve
   Mhhh, ik ben twee, maar ik kan al praten. Na een studie wiskunde en economie zoek ik alleen nog naar dat sinkhole. Mffff.
   Ieman van 14 die zich afvraagt wat het zal zijn over meer dan vijftig jaar! Right, doet mijn kleindochter ook…. ehhh nou eh, die zit in mijn nek met wiskunde vraagstukken.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!