Sylvana Simons weer eens op tv: ‘Samenleving benadert alles vanuit wit, mannelijk, heteronormatief perspectief!’

vlcsnap-2017-10-07-09h02m14s249
Foto: Sylvana Simons te gast bij De Nieuwe Maan. Bron: Screenshot NTR.

Daar is ze weer! Ditmaal om bij NTR-programma De Nieuwe Maan nog maar eens te vertellen waarom de Nederlandse samenleving zo ondeugdelijk is. We hebben kennelijk maar één perspectief.

Kijk, ze is terug! Nu ja, ze is eigenlijk nooit weggeweest, maar afgelopen zomer heeft Sylvana Simons wel een low profile gehouden. Ze was niet gekozen in de Tweede Kamer, en de rechter verbood de naam van haar partij. Maar nu de bladeren weer van de bomen vallen is ze terug. En hoe!

Bij het tv-programma De Nieuwe Maan - een talkshow met islamitische wortels, door NOS-bijwagen geproduceerd omdat een islamitische omroep maar niet van de grond komen – mocht ze komen praten over de zogeheten black achievement month. Dat het begrip Engels is, zegt eigenlijk al alles: het is een uit Amerika overgewaaid initiatief om de zwarte bevolking een maand lang in de spotlights te zetten en grootste prestaties van zwarte atleten, musici, kunstenaars en wetenschappers extra te benoemen. Alles vanuit het idee: westerse samenleving focussen zich voornamelijk op blanke mensen en hun grootse daden, en zwarte mensen worden vergeten.

Die maand is ook naar Nederland gehaald, en iemand die dat buitengewoon belangrijk vindt is natuurlijk niemand minder dan Sylvana. Zij spreekt in het tv-programma openlijk over de noodzaak om het “perspectief” van onze samenleving te veranderen. Daar is momenteel namelijk een hoop mis mee:

“Zolang het perspectief waarmee wij alles in deze samenleving benaderen voornamelijk wit is – en daar kan ik nog wat dingen aan toevoegen: het is voornamelijk heteronormatief, het is voornamelijk mannelijk, maar goed we hebben het eventjes over de black achievement month – dan is zo’n maand nodig.”

Nu ben ik niet tegen een eigen maand voor mensen die vinden dat ze daar behoefte aan hebben, maar het is jammer dat zoiets dan wel meteen gepaard moet gaan met een flinke portie van je reinste complotdenken. Nederland is een land waar iedereen een eerlijke kans krijgt, zelfs als je compleet uit je nek zwetst. Voorbeeldje? Sylvana zelf, natuurlijk.

Hoe dan ook: geniet er maar weer van. Want Sylvana is terug. Ook op televisie. Wie het specifieke fragment nog wil terugzien: leef je uit. Het gesprek over de black achievement month begint op 38:40.

 

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

37 reacties

 1.   

  Het wordt langzaam al weer tijd voor de winterbanden.

  1.   

   ja, 1 november weer verplicht waar ik woon.

   1.   

    Ik steek hier nog wel eens de grens over naar Duitsland voor boodschappen en tanken ,is het daar 1 November verplicht.

    1.   

     Daarom; gewoon 12 maanden lang windterbanden rijden, er wordt gezegd dat ze veel harder slijten maar dat is nonses.

     Uiteindelijk moeten de winterbanden erop gezet worden en ik kan dat niet (geen vertrouwen in) dus – die kosten = goedkoper om hele jaar door lekker rubber te slijten. Ik zeg doe er je voordeel mee ;)

     1.   

      Hier in Ierland, is het wat je kan noemen redelijke winterweer. Zelden sneeuw of vorst. Als je hier een auto aanschaf, zitten er meestal standaard ‘all-weather’ banden onder. En rustig aan is het beste, want de wegen zijn hier niet zoals Nl of Duitsland.

     2.   

      Inderdaad maar eens aan het rekenen gegaan. Goede tip

     3.   

      De samenstelling van het rubber van winterbanden is, naast ander profiel, anders als de samenstelling van zomerbanden. Van het verschil in verbruik heb ik niet veel gemerkt, maar het weggedrag en de remweg van winterbanden zijn boven de 10 graden C behoorlijk slechter als dat van zomerbanden. https://www.anwb.nl/auto/themas/winterbanden/met-winterbanden-de-zomer-door-kan-dat

      De eerlijkheid gebied me wel te zeggen dat ik mijn winterbanden “op” rijd als het profiel te veel is afgesleten om er goed de volgende winter mee door te komen.

      In Duitsland geldt alleen winterbandenplicht als er winterse omstandigheden zijn, er is geen tijdspanne gegeven. logischerwijze heb je voor een tocht naar de alpen eerder winterbanden nodig als bij boodschappen doen in Emmerich.

      Ook in Oostenrijk geldt de winterbandenplicht tussen 1 november en 15 april alleen als er winterse omstandigheden zijn. Ook hier geldt dat in Wenen die kans kleiner is als op 1000 m hoogte in de Alpen.

  2.   

   Goh, wat een voordeel ik heb geen auto.

 2.   

  Het giet hier, en het waait ook nog behoorlijk. Achter de geraniums gaan zitten kan ook niet, want die zijn als weg. Nou ja, gaat wel weer over.

 3.   

  Zo meteen even boodschappen doen en dan velgen halen hahaha jullie hebben mij helpen herinneren dat mijn winterbandjes nog geen velgen hebben bedankt .

 4.   

  Goed dat ik het hier lees: de winterbanden! Ga maandag meteen een afspraak maken.

 5.   

  Ik heb onder mijn voertuig vier-seizoenen-banden laten monteren. Dit besluit heb ik genomen als overwegende en verstandige witte man !

  1.   

   Als die banden maar zwart zijn!

   1.   

    In Suriname heb je ze gelukkig niet nodig. Een treklier en modderbanden is daar weer een must.

  2.   

   Oja. De winterbanden tijd begint weer…
   Word weer druk bij de bandenverkopers.

 6.   

  De spruitjes zijn goed dit jaar! Lekker appelmoes erbij. Het is toch rotweer.

 7.   

  Zwarten zijn goed in muziek ! Jazz en blues ( klaagmuziek )
  Zwarten zijn goed in boksen, atletiek en voetbal.
  Zwarten zijn goed in klagen Keti Koti
  Zijn er zwarte wetenschappers ???
  Zwarte filosofen ??????

  1.   

   @Peter Loosduinen
   Ik ben er achter gekomen, dat er een afro amerikaanse schrijver (tevens econoom) is met de naam Thomas Sowell. Deze man heeft recentelijk verklaard, dat er 620.000 blanken(witte mensen) gestorven zijn om de slavernij in de negentiende eeuw af te schaffen. Volgens deze Sowell is er nooit een ‘dank je wel’ gezegd door de zwarte richting blanke. Gaarne zag ik dat deze zwarte man in gesprek ging met SS en nog meer van dat soort figuren.

  2.   

   Ehhhhh, jaja, leuk waar zwarten goed in zijn natuurlijk maarruh waar is zwarte Sylvana dan goed in?

 8.   

  Ik ben al jaren met pensioen.
  Nu zult u zeggen wat heeft dit ermee te maken.
  Welnu ik was docent aan een grote ROC leerlingen van 16 tot 22 jaar.
  In 2001 reed ik op een dag naar huis en hoorde over New York, vreselijk.
  De volgende dag, nog ontdaan hiervan, kwam ik in diverse klassen.
  Het merendeel zat te juichen, de directie keek gewoon de andere kant op en zij niets!
  Ik sprak collega’s over een aantal aanslagen in Europa, mij werd verteld dat de klassen nog steeds zitten te juichen bij iedere aanslag.
  Ik heb het onderwijs met name in het MBO van een goede vakopleiding zien verworden tot een kinderopvang. Tenminste alleen de tijden dat ze er waren wan verzuim tot 60% is geen uitzondering, de meeste krijgen toch wel een “diploma”.
  Ter zake; ik heb nooit gezien dat bij welke aanslag ooit normale kinderen zaten te juichen.
  Ik was geen boze blanke man, maar ben dat misschien wel aan het worden dank zij Sylvana Simons en andere gekken van dat kaliber.
  Als kind hadden wij een paar allochtonen in de klas, niemand vond dat raar en discriminatie bestond niet, zwarte Piet was zwarte Piet zonder het idee dat het een neger was.
  Ik heb de stamboom nagekeken en ik kan geen zaken zien met betrekking tot ons “slaven verleden” dus blijf mij dat niet aanpraten.
  Op school was eens het motto “leren denken durven doen met een krachtige leeromgeving en gekwalificeerd personeel” Toen ging het echt mis zoals analfabetisch personeel ongeschoolde docenten en leerlingen die de taal niet nodig hadden.
  Genoeg voeding voor de boze blanke en ander mensen lijkt mij.
  We zullen het maar niet hebben over de verkwisting in onderwijs want dat weet iedereen wel.

  1.   

   “zwarte Piet was zwarte Piet zonder het idee dat het een neger was.”

   :)

 9.   

  zwarten krijgen wel veel maanden, naast deze maand hebben ze ook februari met black history month

 10.   

  ‘t Regent hier als een dolle en ‘t is ook nog eens koud.
  Vanmorgen heb ik de winterbanden weer laten monteren.
  Inderdaad, per 1 november in Duitsland verplicht en we gaan wekelijks ff de grens over om te tanken, boodschappen te doen enz. dus géén risico.

 11.   

  Je zou denken, oktober in Portugal, dan is het wat frisser, ga je de tuin winter klaar maken of zoiets, niets is minder waar. De temperatuur is, overdag, boven de dertig graden en vanmorgen dikke rookwolken aan de horizon. Een flinke bosbrand, en dat in oktober.

 12.   

  Winterbanden zijn in Duitsland alleen verplicht, onder winterse omstandigheden.Dus geen vaste periode.

  1.   

   @ fusilier.
   Oké, ik dacht dat het vanaf 1 nov. in Duitsland verplicht was, sorry.
   Kunt u mij ook de definitie geven van “winterse omstandigheden” ?
   Is wel moeilijk allemaal bij deze regeling.
   Ik vertrek uit NL om in Duitsland inkopen te gaan doen terwijl ‘t bij vertrek droog en koud is. Aangekomen in Duitsland gaat ‘t sneeuwen……….kan ik niet meer naar huis.

   1.   

    Het kan helpen als je het weerbericht bekijkt voor je vertrekt. Zelf hier in de bergen, met goede winterbanden onder de auto ga ik niet rijden als de sneeuw met bakken de lucht uit komt. Het zijn niet alleen de banden, maar ook het zicht en als het niet echt moet kun je beter geen risico´s nemen. Echt hard sneeuwen doet het trouwens alleen bij temperaturen rond het vriespunt, tot ca. twee graden boven nul zijn de vlokken meestal het grootst

 13.   

  Ehhh vraagje , heb alleen een fiets hoe los ik het probleem van winterbanden op ??

  1.   

   @ humbly.
   Winterbanden op een fiets ? Ik zie geen oplossing, misschien grof geribbelde banden zoals vroeger werden gebruikt tijdens veldritten, maar misschien nu nog wel.
   U zou ook twee zijwieltjes kunnen (laten) monteren, dit laatste lijkt me ‘t beste.

   1.   

    Ala ervaringsdeskundige op twee wielen, zeg ik; “lekker laten staan, tot het weer verantwoord is om te gaan rijden op twee wielen”.

 14.   

  Arme Sylvana. Wat wil zij eigenlijk? Is er iemand die dat weet? Heeft zij ooit gepubliceerd het programma van haar partij Artikel 1?

 15.   

  Werkt het losmaken van vastgeroeste bouten ook met zero cola?

 16.   

  1.Waarom gebruiken de Nederlandse klaag- en zeurnegers altijd Engelse termen zoals
  black achievement ??
  2. Waarom lopen de klaag- en zeurnegers bij Ketikoti in SURINAAMSE gewaden en spreken ze takkitakki ?
  3. Zou mevrouw Simons het woord heteronormatief kunnen schrijven ?
  Wie het weet mag het zeggen.

 17.   

  In londen is een auto op voetgangers ingereden zal ook wel weer een witte zijn geweest.

 18.   

  Als je racist bent en je ziet en hoort mevrouw Sylvanna Simons te keer gaan. Dan wordt je toch perfect in al je vooroordelen bevestigd.

  Gevraagd met spoed:
  Hersencel-donoren

  Sta een hersencel af voor een goed doel:

  Sylvana Simons

  Iedere cel is welkom ook die van uw cavia.

 19.   

  Ik ben een blanke vrouw die opgroeide in Canada, waar wij spraken over “Coloured folks”
  (kleurlingen), en nooit over negers. Ik had vele kinderen met een kleur in mijn lager
  school klassen. En ook waren er een aantal van Indian afkomst (uit de reservaties).
  Er waren geen problemen, en de kleuringen kinderen kregen dezelfde examen cijfers.
  Maar toen ik naar Nederland kwam heb ik de Sinterklaasfeest ontdekt. Die niet altijd
  zo vriendelijk is. Ik moest in familie kring een vreselijk gedicht voorlezen, die aan mij
  was gericht, alleen omdat ik wilde doorgaan met mijn meisjesnaam, in plaats van mevr.
  gaan heten. En ik krijg alleen de meest afschuwelijke kadootjes: zoals keuken spulletjes, en een pak luiers! (terwijl ik niet was zwanger, en niet van plan was om te
  worden)! Maar wegens een lieve, intelligent gekleurde meisje die ooit een leerlinge
  zang van me was, heb ik de leukste grapje over de Sinterklaasfeest gehoord:
  Zij vertelde dat zij niets tegen de zwarte pieten had…maar hoe is het mogelijk dat
  zo veel van die pieten BLAUE OGEN hebben?!
  Ja, ik weet het, de Sinterklaas feest is eeuwen oud en vooral jonge kinderen kijken er
  naar uit naar dit dag. Maar hoeveel feesten moeten er komen gedurende de komende
  weken? 11 november is er St. Maarten, waarbij de kinderen rond lopen met lantaren om snoepjes op te halen bij de buren. Dan krijgen ze op 5 december Sinterklaas met
  vele cadeaus. En dan een paar weken later is er Kerst met nog meer cadeaus onder de
  kerstboom. Het probleem is niet alleen “zwarte piet”, maar hoeveel feestjes moeten
  er zijn gedurende : nov.-dec.-jan.? Vele Nederlanders vieren nog steeds
  Alle heiligen rond 31 oktober, en zetten kransen en kaarsen aan de graven van familie
  en vrienden. Dit heeft volgens mij, meer betekenis dan Halloween.

  1.   

   maar hoe is het mogelijk dat
   zo veel van die pieten BLAUE OGEN hebben?!
   Die zijn tegen de vuist van de anti-pietenbrigade van Simons opgelopen !

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!