Tunahan Kuzu is boos: noemt het hypocriet dat Wilders geen jihadistenknuffelende minister wil

Geen categorieokt 26 2017, 19:00
Want je zou toch maar opkomen voor de veiligheid van dit land, hè?
De nieuwe regering staat klaar, en dat betekent ook: de nieuwe oppositie is er klaar voor. Bij sommige partijen zijn de messen al geslepen, en bij sommige partijen wat minder: het ligt er maar net aan in hoeverre je je écht wilt inzetten voor dit land, zullen we maar zeggen. Aangezien we met Rutte III een zoveelste nachtmerriekabinet hebben, doen partijen als de PVV en Forum voor Democratie er goed aan nu al te hebben gemeld dat ze 'snoeihard' oppositie zullen voeren - bijvoorbeeld tegen Minister van Jihadisme en Terreurverheerlijking Veiligheid en Justitie Ferdinand Grapperhaus.
Deze CDA'er mag die post gaan bekleden, wat nogal problematisch is: de beste man heeft namelijk uitspraken gedaan als "Jihadisten moet je niet hun staatsburgerschap ontnemen. Integendeel, je moet ze laten terugkomen" en "Ik wil met ze in debat". Dat getuigt natuurlijk van een totale afwezigheid van realisme: de enige manier om ons effectief te beschermen tegen terrorisme is juist het zo ver mogelijk houden van dat soort islamistische gekken die in het Midden-Oosten allerlei manieren geleerd hebben om hier bloedbaden aan te richten. Niet zo gek dan ook dat PVV-voorman Wilders woensdag nog - tevergeefs - probeerde die aanstelling als minister te voorkomen.
Het zal niemand verbazen wie dit idee in de sterkte mogelijk bewoordingen niet steunde: DENK, de partij die haar brood verdient met de islamisering van Nederland. In hun zoveelste propagandavideo beticht partijbobo Tunahan Kuzu Geert Wilders ervan "hypocriet" te zijn. Hun logica: Wilders staat altijd zo sterk op vrijheid van meningsuiting - tot zover waar - en zou dan ook niet moeten zeuren over een 'minister met een mening' - niet meer waar. Behalve dat dit natuurlijk een politieke drogrede van jewelste is, mist Kuzu hier ook helemaal het punt. Wilders wil Grapperhaus niet het zwijgen opleggen - meneer mag gerust zeggen wat hij vindt - maar wél duidelijk maken dat zo iemand niet wenselijk is op deze post.
Dat is dus allesbehalve 'hypocriet', Tuna: dat is gezond verstand. Oh, maar als we het toch over hypocrisie wat betreft vrijheid van meningsuiting hebben: dan vind jij het vast ook niet erg dat Wilders zijn 'Minder Marokkanen'-uitspraak deed... toch?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten