Walgelijke Halloween-winkel biedt kinderen een "leuk" Anne Frank-kostuum aan

Geen categorieokt 16 2017, 17:00
Heeft u ineens ook zo'n zin om uw kroost in pakjes van Holocaust-slachtoffers te steken? Dan moet u zich direct spoeden naar de website van Halloweencostumes.com!
Het is goed dat de Tweede Wereldoorlog niet alleen herinnerd wordt als een tragedie waarbij anonieme mensen andere anonieme mensen uitmoordden, maar dat de slachtoffers ook een naam en een gezicht krijgen. Het maakt het geheel tastbaarder, en zorgt dus dat mensen er meer over zullen nadenken.
Helaas is dat 'nadenken' er een beetje bij ingeschoten bij de uitbaters van webwinkel Halloweencostumes.com. Zij dachten dat het wel aardig was om voor het griezelfeest dat er over twee weken weer aankomt Anne Frank-pakjes te verkopen. Je kan er nu ook uitzien als het meisje dat in 1945 door de nazi's werd vermoord! Aldus - kennelijk - de desbetreffende webshop.
Nee, dit is geen slechte grap. Dit gebeurde helaas echt:

"A Halloween store has been blasted as tasteless and disrespectful after advertising an Anne Frank costume online. The company, Halloweencostumes.com, described Frank as a 'hero' and stated 'we can always learn from the struggles of history' in the advert.

But Twitter users were not pleased with the outfit, saying they were 'speechless' and accusing the company of 'trivializing' Frank's memory. Meanwhile Carlo Sage, of the Anti-Defamation League, said: 'There are better ways to commemorate Anne Frank. This is not one. We should not trivialize her memory as a costume.'"

In een reactie reageerde een woordvoerder van Halloweencostumes.com nog enigszins verbaasd, en probeerde zich te verdedigen met het excuus dat de winkel ook verkleedkleding verkocht voor toneelstukken of geschiedenisprojecten op school. Eigenlijk is er dus niks aan het handje dus, aldus de vrouw.
Toch verdwenen enige tijd na de boze opmerkingen de smakeloze Anne Frank-kostuums desalniettemin uit de webshop. Gelukkig maar: eind goed, al goed.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten