Wereldvreemde Johan Derksen: reactie Jelle Brandt Corstius op achterlijke Voetbal Inside uitzending is "overdreven"

Geen categorieokt 31 2017, 12:00
Ah ja. Want lachen om een mogelijke verkrachting moeten we maar heel normaal vinden, natuurlijk.
In de uitzending van Voetbal Inside van gisteravond heeft Johan Derksen gereageerd op de woede van Jelle Brandt Corstius, die het absoluut niet vond kunnen dat Derksen en zijn collega's afgelopen vrijdag aan het schaterlachen waren terwijl ze zijn mogelijke verkrachting bespraken.
Zoals wij toen al berichtten vonden Derksen, René van der Gijp en zelfs de normaal toch redelijk empathische Wilfred Genee het blijkbaar hi-la-risch dat Corstius een column had geschreven waarin hij beschreef dat een tv-man hem drogeerde en hem vervolgens tot orale seks dwong. Volgens Corstius dus (want de schuld van de tv-producent in kwestie is zeker niet bewezen).
Genee, Gijp en Derksen lachten zich een breuk. Corstius vond dat logischerwijze niet kunnen. Hij reageerde furieus: het was onacceptabel dat ze een oud-collega uitlachten, schreef hij op Twitter, en voegde daar later aan toe dat RTL Voetbal Inside eigenlijk maar helemaal van de buis moet halen aangezien het nou niet bekendstaat als een "vrouwvriendelijk" programma.
Nou, gisteravond reageerde Derksen op die woede van Corstius. Maar in plaats van pas op de plaats te maken en zijn excuses aan te bieden voor zijn wangedrag ging hij alleen maar hard door. Volgens Derksen is Corstius' reactie namelijk "overdreven." Want lachen om een verkrachting is natuurlijk heel normaal. Daar iets zéggen is gek.
Derksen ging verder:

"We gaan natuurlijk niet lachen om een verkrachting. Maar de dader was ook een voormalig RTL-man. Die bekleedt nog steeds een hoge functie binnen het Mediapark."

Dat verklaart het natuurlijk nog steeds niet. Vreemd genoeg lijkt me dat eerder reden om dit op een heel serieuze manier te behandelen, niet om lekker te lachen.
Oh ja, en Derksen had ook nog wel wat te zeggen over de column van Jelles zus, Aaf Brandt Corstius, die onlangs in de Volkskrant verscheen. Ook zij bekritiseerde Voetbal Inside. Nou, zegt Derken, daar is hij niet van onder de indruk:

"Ik kan niet lachen over de selectieve verontwaardiging van semi-intellectueel Nederland."

En zo bewijst Derksen maar weer dat, hoewel hij met enige regelmaat goede opmerkingen maakt over de politieke correctheid, hij maar beter straal genegeerd kan worden als het over mogelijk seksueel misbruik gaat. Want ja, zelfs als (als, als, als!) Corstius zijn verhaal verzint is deze materie zelf alles behalve vermakelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten