Wie herkent haar? Hondsbrutale tasjesdief berooft vrouw die mishandelde conductrice hielp

Tasjesdief_1
Foto: De hondbrutale dievegge die een mishandeling uitmolk voor haar eigen misdadige gewin. Bron foto: screenshot video Politie Amsterdam

Je moet het gore lef maar hebben.

Hoe diep kun je zinken? De tijd dat je in Nederland als hulpverlener, buschauffeur of conducteur met respect behandeld werd – zoals het in een degelijke samenleving zou moeten gaan dus – is allang voorbij. Sterker nog: het wordt met de dag erger wat betreft geweld tegen dit soort medewerkers. Mishandeling van conducteurs is dan ook geen uitzondering meer: menigeen moet echt uitkijken met wie hij aanspreekt of beboet, om niet met een stel gebroken ribben of erger de dienst te eindigen.

Op 17 september was het weer eens raak. Een conductrice op tramlijn 26 te Amsterdam werd door een agressieve passagier aangevallen, en tegen de grond gewerkt. Dat lieten medepassagiers gelukkig niet zomaar gebeuren: ze schoten de vrouw te hulp. Zo ook een dame diet meteen opschoot uit haar stoel om hulp te bieden aan de mishandelde conductrice, en daarvoor alles achterliet op haar plek. Die behulpzame houding kwam haar uiteindelijk duur te staan.

Deze tram vervoerde op de bewuste avond namelijk niet één, maar twéé criminele reizigers. Een dievegge zag haar kans schoon toen dit alles zich voordeed: ze pakte de achtergelaten tas van de reddende engel en sprintte daarmee de tram uit, die net bij de halte Steigereiland stilstond. Toen de rust was wedergekeerd in de tram en duidelijk werd dat de tas weg was, was het al te laat: het criminele vogeltje was gevlogen, en het slachtoffer kreeg stank voor dank voor haar hulp.

Gelukkig beschikken trams over camera’s, waarmee het gehele voorval is vastgelegd op de gevoelige plaat. Helaas heeft de Politie Amsterdam zelf geen idee wie de dader is, waardoor het nu de hulp van het publiek inroept. Dat is bijzonder: met oog op de privacy – daders worden in Nederland immers beter beschermd dan slachtoffers – ligt dat zeer gevoelig. Omdat het echter om zó’n brutale roof gaat, heeft de politie besloten om haar een ultimatum te stellen: ze kreeg een week lang de tijd om zich te melden, en anders zouden de beelden online gezet worden. Mevrouw heeft dat niet gedaan, dus heeft men die belofte ingelost: de beelden zijn nu voor de hele wereld te zien.

Dus: kijk eens even goed naar die beelden of de foto boven dit artikel en denk na of je haar kent of in ieder geval herkent. Zo ja, schroom dan niet om zo snel mogelijk met die informatie naar de politie te gaan, zodat dit harteloze wicht zo snel mogelijk ingerekend kan worden. Maar als ik een tip mag geven: let wel goed op je spullen terwijl je dat doet…

 Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Reageer

7 reacties

 1.   

  ik hoop echt dat ze word opgepakt maar vrees dat ze dan slachteroffer hulp krijgt wat ze in mijn ogen echt niet verdiend

 2.   

  Typische foto, in deze houding zullen maar weinig mensen haar herinneren. Deze foto is waarschijnlijk een beeldje/foto uit een videoopname, daarom begrijp ik niet waarom ze geen beter beeldje/foto hebben genomen.

  Maarja waarom zullen ze ook een scherpere foto produceren, dan raakt de politie Amsterdam natuurlijk gelijk overwerkt.

 3.   

  Ach, moet je maar niet in 020 willen wonen of zijn. Ben je daar weet je dat dit je kan overkomen.

 4.   

  Het heeft geen zin om naar de politie te gaan. Kom je haar tegen maak dan een publieke scene waar ze ook gaat over tasjesroof van een behulpzame burger tijdens de hulpverlening. Zorg dat steeds meer mensen dit gezicht met bijbehorende associatie op het netvlies krijgen.

 5.   

  Ja inderdaad, hoe laag kunnen mensen zinken? Wij horen van steeds meer van mishandelingen van trein conducturen en ook ambulance personeel. Maar jaren geleden was het ook niet anders. Ik kan herinneren, dat ik ging naar heen en weer naar de
  repetities en concerten met de treinen. ( Ik had toen geen geld om een auto te kopen).
  Ik kan herinneren de lange trein reizen. Met zeer onbeschoft mensen in de trein. Rokers
  in de niet-rokers afdelingen. Af en toe ook zeer smerige troep naast je zit plaats.
  Maat ok, mensen eten troep op de trein, en laten hun rotzooi achter.
  Maar behalve dit walgelijke gedoe, zijn er ook vreselijke trein reizigers. Die hun ordinaire frustraties los laten op gewone mensen. Voorbeeld: ik zat op een boemel
  trein in oost-Nederland, want in die tijd waren er niet zoveel inter-city treinen.
  Tegen over mij was een vader met een jonge meisje. Omdat dit trein zo traag was,
  probeerde ik contact met dit jonge meisje te krijgen. Ik vroeg haar of zij 1 of meer
  katten had. Toen zij vertelde over haar 2 kittens heb ik haar de fotos laten zien van
  mijn kleine katjes. Maar op de volgende stop kwam een griezelige kerel naast mij
  zitten tegen vader en dochtertje. Terwijl ik was bezig om een paar fotos van mijn
  2 kittens te tonen aan dit jonge meisje, begon dit afgrijselijk figuur te kletsen over
  “poesjes”. Hoe langer dit ging, werd ik steeds ontrustiger. Ik vroeg de lieve vader
  wanneer hij met z’n dochtertje gingen uitstappen. Met de hoop dat het OOIT
  beter kan worden in onze treinen.

  1.   

   @ Rosasolis.
   Het wordt nóóit beter in onze treinen en óók niet op straat.
   Zolang er “rechters” en psychiaters in ons landje werkzaam zijn die verkrachters als M.Panhuis uit Zeewolde op de maatschappij loslaten, zal er niks verbeteren.

   1.   

    @corfo. Beste vriend, ik heb zojuist de Petitie Anne Faber getekend, dat zoveel mensen eerder vandaag hebben getekend. Ik heb zoveel berichten gelezen van
    verdrietig en boze mensen. Mijn brief is er ook bij. Hoe is het mogelijk dat
    justitie laat gevaarlijk gestoorde mensen uit psychische klinieken loos op straat?
    Helemaal vrij, zonder tenminste een verpleegkundig broeder als begeleider?
    Als het zo doorgaat, durft geen vrouwen en meisjes meer om gezellig te gaan
    fietsen. Er moet heel gauw een nieuwe wet komen. Voor degenen die de
    Petitie Anne Faber willen tekenen kan dit via
    petities24.com.

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!