Wie herkent haar? Hondsbrutale tasjesdief berooft vrouw die mishandelde conductrice hielp

Geen categorieokt 11 2017, 18:00
Je moet het gore lef maar hebben.
Hoe diep kun je zinken? De tijd dat je in Nederland als hulpverlener, buschauffeur of conducteur met respect behandeld werd - zoals het in een degelijke samenleving zou moeten gaan dus - is allang voorbij. Sterker nog: het wordt met de dag erger wat betreft geweld tegen dit soort medewerkers. Mishandeling van conducteurs is dan ook geen uitzondering meer: menigeen moet echt uitkijken met wie hij aanspreekt of beboet, om niet met een stel gebroken ribben of erger de dienst te eindigen.
Op 17 september was het weer eens raak. Een conductrice op tramlijn 26 te Amsterdam werd door een agressieve passagier aangevallen, en tegen de grond gewerkt. Dat lieten medepassagiers gelukkig niet zomaar gebeuren: ze schoten de vrouw te hulp. Zo ook een dame diet meteen opschoot uit haar stoel om hulp te bieden aan de mishandelde conductrice, en daarvoor alles achterliet op haar plek. Die behulpzame houding kwam haar uiteindelijk duur te staan.
Deze tram vervoerde op de bewuste avond namelijk niet één, maar twéé criminele reizigers. Een dievegge zag haar kans schoon toen dit alles zich voordeed: ze pakte de achtergelaten tas van de reddende engel en sprintte daarmee de tram uit, die net bij de halte Steigereiland stilstond. Toen de rust was wedergekeerd in de tram en duidelijk werd dat de tas weg was, was het al te laat: het criminele vogeltje was gevlogen, en het slachtoffer kreeg stank voor dank voor haar hulp.
Gelukkig beschikken trams over camera's, waarmee het gehele voorval is vastgelegd op de gevoelige plaat. Helaas heeft de Politie Amsterdam zelf geen idee wie de dader is, waardoor het nu de hulp van het publiek inroept. Dat is bijzonder: met oog op de privacy - daders worden in Nederland immers beter beschermd dan slachtoffers - ligt dat zeer gevoelig. Omdat het echter om zó'n brutale roof gaat, heeft de politie besloten om haar een ultimatum te stellen: ze kreeg een week lang de tijd om zich te melden, en anders zouden de beelden online gezet worden. Mevrouw heeft dat niet gedaan, dus heeft men die belofte ingelost: de beelden zijn nu voor de hele wereld te zien.
Dus: kijk eens even goed naar die beelden of de foto boven dit artikel en denk na of je haar kent of in ieder geval herkent. Zo ja, schroom dan niet om zo snel mogelijk met die informatie naar de politie te gaan, zodat dit harteloze wicht zo snel mogelijk ingerekend kan worden. Maar als ik een tip mag geven: let wel goed op je spullen terwijl je dat doet...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten