Helaas pindakaas! Brave jihadist die 'slechts kookte' voor moordbende ISIS toch de cel in

Geen categorienov 02 2017, 21:00
De 'lieve jihadist' heeft vandaag toch aan het kortste eind getrokken bij de rechtbank.
Even lachen hoor: een Utrechtse jihadganger die zich bij ISIS aansloot, probeerde hier in Nederland daar niet voor veroordeeld te worden. De reden? Meneer zou enkel hebben zitten koken bij de moordbende die ISIS heet, en niet daadwerkelijk hoogstpersoonlijk iemand te hebben neergeknald, een yezidivrouw te hebben verkracht of homo's van gebouwen te hebben gesmeten.
Nou, is dat even een opluchting!
Voor zover dit verhaal al zou kloppen - wat natuurlijk totaal niet te controleren is, aangezien Syrië en Irak nog steeds oorlogsgebieden zijn - maakt het natuurlijk niets uit of meneer daar Kalashnikovs heeft zitten afvuren, taarten heeft zitten bakken of zelfs enkel de toiletten van de extremistische haatbaarden schoon heeft gemaakt. Geloof het of niet, maar ook dat soort dingen zijn namelijk van levensbelang bij de gewapende jihad. Legers moeten eten, en zonder eten dus geen leger. Of deze salafistische kok ooit een wapen in de hand heeft genomen, is dus totaal irrelevant: met het voeden van die barbaren ben je net zo medeplichtig aan de moordpartijen van ISIS.
Gelukkig ging de rechter daar donderdag in mee: meneer is keihard schuldig bevonden aan deelname aan een terroristische organisatie. Daar houdt het goede nieuws echter wel op, want het zielige verhaal van de Utrechtse jihadist had hem kennelijk toch geraakt:

De rechtbank oordeelt, net als het Openbaar Ministerie, dat de man met zijn werkzaamheden IS heeft ondersteund. "Natuurlijk maakt het voor de hoogte van de straf wel uit of je hebt geschoten met een kalasjnikov of gewonden hebt verzorgd, maar alles wat je doet om die club te ondersteunen is strafbaar", licht de persrechter toe.

Met als gevolg drie jaar cel, waarvan ook nog eens één voorwaardelijk. Het OM had er vier geëist. Met een beetje geluk loopt de heer de kok - met K-O-K - over twee jaartjes dus weer vrolijk rond. Een héél fijn idee natuurlijk!
De soep wordt nooit zo heet gegeten als zij opgediend wordt in dit land, blijkt maar weer. Tot zover de 'harde' aanpak van dit soort tuig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten