Huella Heck: 'Omtzigt wilde voorkomen dat de getuige een asielverhaal zou ophangen'

Geen categorienov 12 2017, 17:00
De organisatie wilde dat de getuige het kort zou houden. Omtzigt ook.
Nou, nou, wat zijn ze blij met zichzelf, die haters van het linkse mediakartel. Pieter Omtzigt, de luis in de pels van de elite, blijkt een foutje te hebben gemaakt. Een man die zichzelf bij een MH17-bijeenkomst neerzette als 'ooggetuige' van de 'ramp' bleek dat niet te zijn. Ja, hij kwam uit Oekraïne, maar daar was alles dan wel mee gezegd.
Vervolgens insinueert de NRC dat Omtzigt de man precies heeft voorgekauwd wat hij moest zeggen. Er zijn opnames! Berichtjes! Oh, oh, oh, wat een nepgozert!
Nou, volgens Hella Hueck -- die de bijeenkomst modereerde -- was het allemaal veel minder 'bedenkelijk' dan de NRC ons wil doen geloven.
Bij WNL Op Zaterdag legde Hueck uit dat het in haar ogen al misgaat in de berichtgeving als gesteld wordt dat Omtzigt spreektijd zou hebben geregeld voor de 'getuige'. "Zo heb ik dat niet ervaren," zei ze daarover, waaraan ze toevoegde dat het een open avond was. Iedereen was welkom. Oh, en meneer had zich voorafgaand aan de bijeenkomst zelf gemeld met zijn verhaal.
Hoewel Hueck vond dat hij gehoord moest worden viel haar wel iets op:

"Het bleek dat hij ook een asielzoekersbelang had. Ik wilde voorkomen dat hij deze bijeenkomst ging gebruiken voor zijn eigen karretje. Toen heb ik gezegd: ‘Je mag een vraag stellen aan het panel, maar ik wil niet dat je een politiek statement maakt."

Met andere woorden, als Omtzigt de man geholpen heeft bij de voorbereiding dan was dat er in de eerste en laatste plaats op gericht om ervoor te zorgen dat hij zich bij MH17 hield, en niet een politiek verhaal begon over zijn asielprocedure. Want ja, Omtzigt was bij het gesprek met de ooggetuige waarin Hueck hem vertelde dat "politieke statements" ongewenst waren.
En toen bleek Omtzigt bereid te zijn om de organisatie te helpen:

"Hij ging mij en de organisatie helpen zodat de man geen tirade van een half uur ging houden. Het is dus niet zo dat hij spreektijd voor hem regelde, want het was een open bijeenkomst."

De man deed dit dus -- hij bemoeide zich er dus mee -- omdat hij de organisatie en daarmee de nabestaanden van de slachtoffers feitelijk wilde helpen. Gek genoeg vermeldt de NRC dat niet in zijn relaas. Nee, daarin wordt Omtzigt weggezet als een vuile opportunist die bewust nabestaanden voor de gek houdt.
Tenslotte zegt Hueck dat de berichtgeving van de NRC hem geen eer aan doet en dat "hij één van de weinige Kamerleden [is] die er heel veel tijd insteekt en goed in de materie zit." Met andere woorden, andere mensen die veel bezig zijn met MH17 zijn blij met Omtzigt. De enigen die daar anders over denken zijn de trekpoppen van de regering die helemaal gek worden van de man omdat hij continu lastige vragen stelt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten