ISIS heeft een boodschap van vrede: verspreidt poster met onthoofde paus, kondigt Kerstbloedbad aan

Geen categorienov 22 2017, 19:00
Het wordt weer een gezellige Kerst met veel vrede op aarde als we terreurkliek ISIS mogen geloven, maar niet heus.
Het is weer eens zo ver: de grootste terreurmachine van deze arme wereld, jihadistenbende ISIS, heeft weer eens van zich laten horen. En hoe: in de stijl die we van deze gekken gewend zijn, laten ze ons deze keer zien hoe één van hun grootste dromen eruit zou zien: het omleggen van de leider van de heilige katholieke kerk, paus Franciscus.
In een iets minder professioneel gephotoshopte poster dan we gewend zijn van ze - de grafische afdeling van al-Baghdadi's terroristen heeft waarschijnlijk al het hazenpad gekozen - zien we paus Franciscus in het typische oranje gevangeniskostuum op de grond, met een ISIS-lid dat zijn afgereten hoofd vasthoudt. Op de achtergrond zien we meer vrolijke beelden: een totaal verwoeste stad waar waarschijnlijk elke 'ongelovige' een vergelijkbaar lot als de paus tegemoet is gegaan.
[caption id="attachment_177636" align="aligncenter" width="600"]Paus_1 De natte droom van elke islamist: een onthoofde paus Franciscus.[/caption]
Deze obsessie met het doden van de kerkleider en het plegen van aanslagen op het hart van het Christendom, Vaticaanstad, is natuurlijk verre van nieuw. Al jarenlang fantaseren jihadisten wereldwijd over het omleggen van Franciscus en zijn voorgangers. In 2014 spraken ze die wens al uit, en het Vaticaan zelf is terecht zeer bezorgd om deze terreurdreigingen.
Maar wacht: er is meer. Het zou natuurlijk te karig zijn als ze enkel de paus een kopje kleiner zouden maken. D aarom verspreidden de terreurstichters ook het volgende beeld:
Paus_2
Hoewel de kans nihil is dat een haatbaard ook maar in de buurt van Franciscus zou komen, is dit een veel waarschijnlijker beeld: een zelfmoordterrorist die - het is mode in terreurland, zo schijnt - met een BMW en het nodige wapentuig afscheurt op het Sint-Pietersplein, ongetwijfeld om daar een bloedbad van jewelste aan te richten onder de mensenmassa's die zich daar altijd bevinden. De veiligheidsmaatregelen zullen daar dan ook wel verscherpt worden, maar wie weerhoudt deze plofbaarden ervan dit weer eens ergens anders te doen? De prachtige volzin "Christmas blood - so wait" geeft wel aan dat het feest van vrede op aarde een feest van wrede moordpartijen moet worden, als het aan deze gekken ligt. En of dat nou in Rome of op een Kerstmarkt in Duitsland gebeurt zal hen worst zijn. We gaan dus weer een fijne Kerstperiode tegemoet, zo lijkt het. Met dank aan de mensen die ons veilig zouden moeten houden, maar dat keer-op-keer verzaken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten