ISIS lacht: laffe rechter laat Rotterdamse wannabe-terrorist over vier jaar weer vrolijk rondlopen

Geen categorienov 02 2017, 17:00
... waarna hij het waarschijnlijk gewoon nog eens zal proberen.
Het is een trieste dag voor de veiligheid in ons land. Vooralsnog is Nederland niet getroffen door een terreuraanslag, maar dat mag een Godswonder heten. Aan de daadkrachtigheid van onze bestuurders en rechterlijke macht ligt het in ieder geval niet: die zijn zó bezig dat het lijkt of ze om een aanslag op Nederlandse bodem smeken.
In Rotterdam was het eind vorig jaar bijna zover. In december werd wannabe-terrorist Jaouad A. opgepakt, waarna vastgesteld kon worden dat hij vergevorderde voorbereidingen had getroffen om een bloedbad in de Maasstad aan te richten. Meneer had een Kalashnikov in zijn kelder liggen en maar liefst 288 cobra's - illegaal en enorm sterk vuurwerk - waarmee hij waarschijnlijk explosieven had willen maken. Daarnaast waren er gesprekken van hem afgeluisterd waarin hij met twee anderen mogelijke doelwitten in Rotterdam besprak. En als kers op de taart vond men ook nog eens een enorme berg aan ISIS-haatpropaganda.
Een duidelijke zaak dus, vond ook de rechter donderdag. De 31-jarige is schuldig bevonden aan het voorbereiden van een terreuraanslag, wat natuurlijk de enige juiste uitspraak was in deze duidelijke zaak.
Helaas was deze D66-rechter bij de strafmaat een stuk minder goed bezig. Hij legde de moslimextremist een luttele vier jaar op, wat nog minder is dan de toch al bizar softe acht jaar die het OM twee weken geleden eiste. Trek daar bijna een jaar aan voorarrest vanaf, wat goed gedrag.. en meneer loopt misschien al weer over zo'n twee jaar over onze straten. Waarna hij met een schone lij het gewoon weer opnieuw kan gaan proberen. Een ontzettend geruststellend idee, dus.
Het 'beste' nieuws? De twee gekken waarmee deze ISIS-fan zijn aanslag besprak, zijn nog spoorloos: niemand heeft enig idee waar zij uithangen of zelfs wie ze zijn. En dat allemaal met dank aan het totale gebrek aan politieke wil in Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten