Maak je borst maar nat: 'In 2050 is 14 procent van Europa islamitisch'

Geen categorienov 30 2017, 15:00
Als we op deze weg doorgaan, is straks een aanzienlijk deel van de bevolking van Europa aanhanger van de Islam.
Vandaag bij de Volkskrant: een verhaal over dat immigratie hier in Europa toch een beetje uit de hand loopt. En als de Volkskrant zoiets zegt, dan weet je wel hoe laat het is: bijna te laat om er nog wat aan te doen.
Aangehaald wordt een onderzoek van het Amerikaanse Pew Research, dat onderzocht heeft hoe de bevolking van Europa (de Europese Unie plus Zwitserland en Noorwegen) zich tot 2050 zal ontwikkelen. Maar laten we eerst even stilstaan bij het heden. Eind 2016 was naar schatting zo'n 4,9 procent van de Europese bevolking. Wáár in Europa die wonen is nogal verschillend, zoals deze kaart uit hetzelfde onderzoek ons toont:
[caption id="attachment_194485" align="aligncenter" width="413"]Bron foto: Pew Research Bron foto: Pew Research[/caption]
Nederland heeft hier - als we Bulgarije en Cyprus, die historisch gezien altijd al een aanzienlijke moslimbevolking hadden, niet meetellen - met 7,1 procent het derde hoogste percentage, na Zweden en Frankrijk. De landen met riante sociale voorzieningen zijn hier ook de staten met de grootste aandelen. Toevallig? Natuurlijk niet: migratie is hier het sleutelwoord.
Dat beseft ook de denktank, die drie scenario's heeft geschetst voor de ontwikkeling van de moslimbevolking tot 2050 hier. In het eerste scenario gaat alles verder zoals het nu gaat, in het tweede verminderen we migratie iets, en in het derde geval zetten we migratie uit moslimlanden stop. Daarbij horen respectievelijk: 14, 11,2 en 7,4 procent aan moslims. Zelfs in het totaal onhaalbare scenario dat er überhaupt geen migratie meer plaatsvindt, zal het percentage aanzienlijk stijgen, simpelweg omdat het aantal kinderen per vrouw onder bepaalde religieuze groepen - waaronder dus ook moslims - hoger ligt. Het enige wat je dus kunt doen om via de natuurlijke aanwas percentages gelijk te houden, is door eindelijk eens hogere geboortecijfers onder de bevolking als geheel te stimuleren. Maar dát zie ik niet gebeuren, want je zou vrouwen toch maar stimuleren om kinderen te krijgen.
Nee, veel waarschijnlijker is het dat de huidige situatie van doormodderen en in fabeltjes als 'Wir schaffen das' geloven, zich doorzet. In absolute cijfers betekent dat zo'n 75 miljoen moslims in Europa. Dat an sich hoeft geen ramp te zijn, maar natuurlijk wél als integratie zo vrijblijvend en ronduit falend blijft als het nu is. Voor iedereen die hier is zou immers hetzelfde moeten gelden: je bent welkom, zolang je je aanpast aan onze manier van leven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten