Max Verstappen gaat volgend jaar voor 3 overwinningen: "Minimaal!"

Geen categorienov 26 2017, 21:00
De Nederlander heeft zin in het nieuwe seizoen.
2017 was in veel opzichten een verloren seizoen voor Max Verstappen, zeker de eerste helft. Hij viel zeven keer uit door pech en werd op een gegeven moment helemaal gék van die knullige Renault-motor waar hij het mee moest doen. Het laatste deel ging het beter. Hij eindigde op het podium en won zowaar een race.
Maar, moest iedereen bij Red Bull toegeven, hoewel dat mooi was waren de problemen nog lang niet verholpen. De achterstand ten opzichte van Ferrari en Mercedes was verkleind, maar het bestond nog wel. Dat zagen we vandaag ook, toen Max met een vijfde plek het maximale uit de race haalde.
Na die race sprak Ziggo Sport met Max Verstappen. In dat gesprek legde hij uit dat hij niet al geobsedeerd is met het nieuwe seizoen (het seizoen 2017 is vandaag afgesloten), maar dat hij wél goede hoop heeft dat het dan veel positiever wordt allemaal:

"Maar daar maak ik me pas druk over als ik goed heb getraind. Dus zo rond januari, februari. Volgend jaar drie overwinningen, minimaal!"

Het goede nieuws is natuurlijk dat drie overwinningen beter is dan wat hij dit jaar voor elkaar kreeg. Het slechte nieuws? We hopen allemaal dat hij volgend seizoen mee kan dingen naar het wereldkampioenschap. Drie overwinningen is in dat opzicht toch wat magertjes. Dan kan 'ie misschien op de derde plek eindigen in het wereldkampioenschap aan het einde van het seizoen, maar meer dan dat zit er niet in met drie eerste plaatsen
Laten we dus hopen dat Max zijn ambities bewust een beetje onder het tapijt veegt en volgend jaar op verrassende wijze dé favoriet voor het wereldkampioenschap wordt. Want ik heb het onderhand wel een beetje gehad met de hegemonie van Mercedes.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten