Moordlustig Iran bedreigt Europa met nieuwe raketinstallaties

Geen categorienov 26 2017, 9:00
Als het aan Iran ligt, gaat Europa een toontje lager zingen. Anders krijgt ons continent te maken met raketten die vanuit Iran zullen worden afgevuurd richting de woonplaats van honderden miljoenen Europese burgers.
Fijn zeg, die Islamitische Republiek Iran. Het land voelt zich sterker dan ooit nu het Syrië aan de leiband heeft gelegd en in de Russische president Vladimir Poetin een machtige bondgenoot heeft gevonden.
Dat zelfvertrouwen wordt - zoals het een ware schurkenstaat betaamt - dan ook direct te gelde gemaakt: Europa wordt gedreigd met militaire acties als het op de één of andere manier doorgaat met het "bedreigen" van Iran. Dan zal, aldus de Revolutionaire Garde, de Midden-Oostense dictatuur keihard terugslaan en het raketten laten regenen op Europees grondgebied. Fantasieën over dat scenario worden al volledig de vrije loop gelaten in Teheran:

"Iran heeft Europa gewaarschuwd dat het bereik van de langeafstandsraketten kan worden opgeschroefd. Als Europa Teheran bedreigt, zal Iran zorgen dat de raketten verder komen dan het huidige maximum van tweeduizend kilometer, zei de tweede man van de Iraanse Revolutionaire Garde tegen staatspersbureau Fars.

„Het ontbreekt ons niet aan de technologie”, aldus brigadegeneraal Hossein Salami."

Dat laatste is overigens niet waar: het ontbreekt Iran wél aan de technologie om raketten een halve wereld over te schieten, maar een leugentje om je eigen militaire vaardigheden net iets positiever voor te doen dan ze in werkelijkheid zijn is natuurlijk wel zo aardig op z'n tijd.
Hoe dan ook moet het Westen de komende tijd op z'n tellen gaan passen: Iran heeft machtige nieuwe vrienden gemaakt, en weet dat Europa niet zomaar actie kan ondernemen zonder daarbij de eigen geopolitieke situatie ernstig in opschudding te brengen. Maar dat mag natuurlijk geen reden zijn om Iran lekker te laten doen waar het zelf zin in heeft: het is én blijft een gevaarlijk en radicaal-islamitisch land waar homo's worden opgehangen en vrouwen om het minste of geringste worden geëxecuteerd. Dus als Iran raketten wil gaan ontwikkelen om op Europa af te sturen lijkt het me wel aardig om zelf ook een paar goede installaties op Teheran te richten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten