Rechter beveelt onmiddellijke vrijlating van ISIS-jihadbruid Laura Hansen

Geen categorienov 13 2017, 15:00
De strafrechtelijke vervolging van de naar Syrië afgereisde ISIS-bruid Laura Hansen is voorbij: de rechter besloot vandaag dat de jihadiste direct moet worden vrijgelaten. Ze had namelijk wel kennis van het feit dat haar man een ISIS-moordenaar was, maar daarmee valt haar eigen rol natuurlijk nog wel mee. En dus is Laura vandaag een vrije vrouw.
Na maandenlange voorbereiding was vandaag eindelijk de ontknoping van de zaak tegen ISIS-bruidje Laura Hansen. Zij bekeerde zich enkele jaren geleden tot de islam en nam de benen naar Syrië, met in haar kielzog haar bloeddorstige radicale moslimman die zich bij de Islamitische Staat wilde aansluiten. In 2016 kwam Laura weer terug en werd ze opgepakt. Sindsdien heeft ze gevangengezeten en uitgebreid geklaagd over haar omstandigheden: haar privacy, over het zware gevangenisregime, en dat zij geframed zou worden voor de daden van haar man. Een hele plas aan krokodillentranen, die vandaag ook nog eens betekent dat ze een kleine overwinning mag vieren. De rechter oordeelde dat Laura wel lang genoeg in de cel heeft gezeten, en vrij blijft om te gaan en staan waar zij maar wil. EenVandaag-verslaggever Bram de Waal was bij de uitspraak en tekende op:
https://twitter.com/bramdewaal/status/930050535314673664
https://twitter.com/bramdewaal/status/930052823945039874
https://twitter.com/bramdewaal/status/930055095076745218
En dus is Nederland weer een ex-jihadiste rijker, die mag gaan en staan waar ze maar wil. Dat was eigenlijk al zo sinds 26 juli, maar nu is dat dus definitief geworden. Fijn hoor! En vooral: lekker veilig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten