Video: dappere Noord-Koreaanse soldaat vlucht naar Zuid-Korea, wordt beschoten door collega-soldaten maar zet door

Geen categorienov 22 2017, 11:00
De dood of de gladiolen.
Een dappere Noord-Koreaanse soldaat had zijn buik zo vol van de hongersnood en massale onderdrukking in zijn land, dat hij besloot om naar Zuid-Korea te vluchten. Dat deed hij met behulp van een legerjeep. Toen die niet meer verder kon rende hij de grens over, terwijl hij van achteren beschoten werd door zijn collega-soldaten. "Als wij niet mogen ontsnappen aan deze hel, dan jij ook niet," zullen die gedacht hebben.
[caption id="attachment_177593" align="aligncenter" width="1024"]Hier zie je hoe de dappere soldaat uit zijn jeep springt waarna hij de resterende meters te voet aflegt. Hier zie je hoe de dappere soldaat uit zijn jeep springt waarna hij de resterende meters te voet aflegt.[/caption]
Hoewel de dappere soldaat maar liefst vijf keer geraakt werd slaagde hij er tóch in om Zuid-Korea te bereiken. Eenmaal daar stortte hij in elkaar. Niet zo gek natuurlijk. Gelukkig lijkt de schade relatief mee te vallen: hij is ondertussen alweer bij kennis en buiten levensgevaar.
De Verenigde Naties Commando is ondertussen in actie gekomen omdat de Noord-Koreaanse soldaten schoten in de gedemilitariseerde zone (DMZ). Dat is een serieuze schending van de afspraken uit de wapenstilstand tussen Noord- en Zuid-Korea. De enige vraag is natuurlijk wat de VN daaraan denkt te kunnen doen? Als Amerika iets wil ondernemen dan kan er iets gebeuren, maar anders blijft het bij een waarschuwing.
Hoe dan ook, driewerf hoera voor de dappere soldaat die zijn leven riskeerde om naar de vrijheid te ontsnappen. Hopelijk heeft hij nog een lang en gelukkig leven voor de boeg.
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten