Wilders haalt uit naar Rutte wegens energiebelasting: "Premier Rutte is een ordinaire oplichter"

Geen categorienov 23 2017, 13:00
In Amerika noemen ze dat een con-man.
Een con-man? Ja. Een con-man. Dit is eigenlijk een afkorting van confidence man. Een confidence man is iemand die je vertrouwen op strategische wijze wint... om je vervolgens te bedonderen. Vandaar dus confidence man en con-man.
Nou, volgens Geert Wilders is dat dé perfecte beschrijving van Mark Rutte:
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/933584466475388928
Toen hij campagne voerde als VVD-leider vertelde Rutte vriend en vijand dat hij lastenverlichtingen wilde doorvoeren. Het waren een paar moeilijke jaren geweest, maar nu was het tijd voor feest. De economie kwam op orde, er kon weer 'uitgegeven' worden.
Nou, ja, wel aan Afrika en asiel, maar voor de rest houdt meneer de premier zijn hand niet alleen op de knip, maar trekt hij onze portemonnee wagenwijd open, aldus Wilders:

"Na jaren bezuinigen en lastenverzwaren nu wéér hogere energiebelasting, hogere btw, hogere ziektekostenpremie, hogere huren, afschaffen Wet Hillen etc. Maar wél miljarden naar Afrika en asiel."

Het blijft inderdaad opmerkelijk dat Rutte steeds weer lagere lasten belooft, maar precies het tegengestelde doet als hij eenmaal aan de macht is.
Maar ja, dat is verder niets nieuw onder de zon. In 2010 én 2012 deed hij precies hetzelfde. De kiezer kon dus al lang concluderen dat Rutte bepaald geen man van zijn woord is.
De enige mogelijke conclusie is dan ook dat we graag in zijn verhalen trappen. Waarom is mij een raadsel, maar een andere verklaring kan ik niet bedenken -- want zó onnozel kan niemand zijn. Nee, ook de gemiddelde kiezer niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten