De PVV doet mee in Zeeland

Geen categoriedec 13 2017, 12:00
Terneuzen en Tholen moeten er allebei aan geloven als het aan Geert Wilders ligt.
Geert Wilders heeft gisteravond aangekondigd dat zijn partij een gooi naar de macht gaat doen in minstens twee gemeenten in Zeeland: Terneuzen en Tholen.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/940630312727478273
In Terneuzen is supermarktmanager Patrick van der Hoeff lijsttrekker. In Tholen is Vincent Bosch dat. Hij zit op dit moment al in de Provinciale Staten van zijn provincie voor de PVV en wil daar op gemeentelijk niveau dus iets bij doen. Tegelijkertijd studeert hij rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit.
Wilders is natuurlijk buitengewoon blij met deze twee lijsttrekkers én met het feit dat de PVV nu ook inzet op twee Zeeuwse gemeenten. Het is de zoveelste nieuwe stap die de PVV neemt in een poging om een echt landelijke partij te worden.
Toch is er ook slecht nieuws voor PVV'ers. De Zeeuwse PVV-leider Peter van Dijk geeft namelijk toe dat de partij ook mee wilde doen in Hulst, Sluis en Vlissingen. Heel slaagden ze er niet om genoeg goede mensen te vinden. "Het is belangrijk om kwaliteit te hebben, dan streven om toch maar mee te doen, maar dan misschien met mensen die... je tekent voor vier jaar hè. Je wil niet dat mensen halverwege afhaken omdat ze het niet aankunnen."
Dat is en blijft natuurlijk een serieuze zwakte van de PVV. Juist omdat het geen normale partij is kan Wilders maar moeilijk goede mensen vinden. Er is geen intern systeem waardoor mensen als hobbyisten kunnen beginnen en zich via allerlei cursussen kunnen ontwikkelen tot professionele politici. Andere partijen hebben dat wel. Het gevolg is weliswaar dat die types uiteindelijk allemaal min of meer hetzelfde zijn (trotse leden van het partijkartel), maar óók dat hun partijen overal in het land mee kunnen doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten