Extreemrechtse mafketels Voorpost 'patrouilleren in Nederlandse Duinen' om 'illegalen' tegen te houden

Geen categoriedec 18 2017, 12:00
Dit is totaal en compleet belachelijk.
De Rotterdamse afdeling van het CDA maakt zich ernstig zorgen over acties van het extreemrechtse Voorpost. De neo-nazistische groepering zegt namelijk dat het patrouilles uitvoert in de duinen van Hoek van Holland. Het doel zou zijn om illegale immigranten / (nep-) vluchtelingen op te sporen en vervolgens uit te leveren aan de autoriteiten ofzo.
Op diens eigen website laat Voorpost weten (natuurlijk linken we niet naar die mafketels) dat "alle signalen op rood staan" omdat het noodzakelijk is om de "stijgende stroom migranten" te bestrijden. "Voorpost is er in ieder geval klaar voor! Voorpost is op straat als de politiek verzaakt!"
Daarbij hebben de extremisten ook nog eens een video vrijgegeven van mannen die met banden van Voorpost op de arm door de duinen lopen. Ze doorzoeken zelfs bunkers:
CDA-fractievoorzitter in Rotterdam, Christine Eskes, vindt dit terecht niet kunnen en wil weten van het college van burgmeester en wethouders hier meer over weten. Daarbij zegt ze ook dat dit soort acties natuurlijk "hoogst onwenselijk" zijn, wat duidelijk klopt.
Ja, de vluchtelingencrisis is een probleem, maar dit soort acties van extreemrechtse nazi's zijn volstrekt belachelijk -- en zelfs gevaarlijk. Voor je het weet slaan dit soort types een gevonden illegale immigrant in elkaar omdat hij zich zogenaamd "verzet" tegen zijn "aanhouding." En zelfs als dat niet zo is: in Nederland hebben we er de autoriteiten voor om dit soort mensen op te sporen. Daar zijn geen extreemrechtse knokploegen van wannabe SA'ers voor nodig.
Overigens is het echte trieste van zo'n groep natuurlijk dat ze vluchtelingen/immigranten daadwerkelijk haten. Ook dat is totaal onzinnig. Je kunt het mensen uit het Midden-Oosten en Afrika niet kwalijk nemen dat ze naar Europa willen komen. Kijk naar de leefomstandigheden in hun land en regio, en kijk dan even naar Nederland. Als ik in Syrië of Nigeria woonde zou ik ook op de boot stappen naar Nederland. Wie niet?!
Dat betekent niet dat wij ze dus maar allemaal moeten accepteren, maar we moeten wel begrip voor ze kunnen opbrengen en ze op een normale, menselijke manier behandelen.
Dat heet nou compassie en empathie jongens. Doe er iets mee.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten