Gertjan Verbeek haalt uit naar Raymond Verheijen: 'Hij is een ramp voor het Nederlandse voetbal'

Geen categoriedec 04 2017, 13:00
De trainer van FC Twente heeft het he-le-maal gehad met de nationale obsessie met de periodiseringsleer van Raymond Verheijen.
De reden? Verheijens periodiseringsleer is hem een doorn in het oog. Die leer heeft er namelijk voor gezorgd, aldus Verbeek, dat Nederlandse voetballers niet eens bijna op het niveau opereren van buitenlandse voetballers, die het veel langer volhouden.
"Verheijen is een ramp voor het Nederlandse voetbal," zegt Verbeek in het AD. "Hij biedt trainers een pakket aan en scheert daarbij iedereen over één kam. Trainers die zijn visie volgen, voeren een kunstje op en kijken niet verder. Toen ik bij Feyenoord werkte, bepaalde hij als inspanningsfysioloog of de trainers 'groot of klein' moesten trainen. Terwijl zo'n man ondersteunend moet zijn en niet bepalend. Niemand kan van een afstandje bepalen wat er wordt gevraagd," gaat hij verder.
"We zijn in Nederland helemaal doorgeslagen," aldus de trainer. "Ik weet nog dat Hendrie Krüzen me vroeg of ik hem voor de cursus wilde helpen. Ik gooide er mijn eigen visie in en Hendrie kreeg vervolgens een onvoldoende, omdat hij de Verheijen-methode had losgelaten."
Bij Borussia Dortmund is diezelfde Krüzen nu assistent van trainer... Peter Bosz. En die ligt zwaar onder vuur omdat zijn spelers niet fit genoeg zijn. De reden laat zich raden: Bosz is een aanhanger van Verheijens 'leer.' Het gevolg is dus dat zijn spelers helemaal niet meer mee kunnen komen in de Bundesliga.
Verbeek moet natuurlijk gewoon de ruimte krijgen om zijn spelers op zijn manier te trainen. Hij slaagt er altijd in om zijn spelers topfit te krijgen. Als Verheijens methode wat hem betreft niet goed genoeg werkt moet hij die methode lekker loslaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten