Israël knapt vuile werk van het Westen op, en neemt Iraanse basis in Syrië onder vuur

Geen categoriedec 02 2017, 9:00
Israël is het enige land in de Westerse coalitie dat nog strijdt tegen de malicieuze invloed van de sinistere Iran-Hezbollah-Rusland-coalitie die in Syrië de dienst willen uitmaken nu ISIS verlsagen is.
Sinds ISIS verslagen is, is in Syrië een nieuwe orde opgestaan. Eentje die niet alleen als doel heeft om President Assad aan de macht te houden, maar ook Syrië wil gebruiken als uitvalbasis voor allerlei geopolitieke belangen. Als je bekijkt wie die nieuwe stoelpoten zijn die Assad overeind moeten houden, dan is dat niet om vrolijk van te worden. Zo wil Rusland toegang blijven houden tot de Middellandse Zee, zodat het Europa kan lastigvallen wanneer het maar wilt.
Problematischer voor andere landen in de regio zijn echter de aanwezigheid van Hezbollah en Iran. Deze twee entiteiten hebben er nooit blijk van gegeven een afschuw van (staats)terrorisme te hebben, en willen Syrië graag gebruiken als uitvalbasis om die ene doorn in het oog van de (islamitische) regio te bestrijden: Israël.
Israël zelf zit daar natuurlijk helemaal niet op te wachten, en slaat gewoon keihard terug naar de evil coalitie die zich in Damascus gevormd heeft. En dat gaat met de voortvarendheid die we van de joodse staat kunnen verwachten: met hypermoderne bommenwerpers. Hoppa:

" Israël heeft met gevechtsvliegtuigen een Iraanse basis in aanbouw niet ver van de Syrische hoofdstad Damascus aangevallen. Dat heeft de Syrische staatstelevisie bevestigd.

De aanval was op een basis bij al-Kiswah, 15 kilometer ten zuiden van Damascus. De Syrische luchtafweer zou in actie zijn geweest. Er zijn tot in de Syrische hoofdstad hevige explosies gehoord en de elektriciteit viel in delen van de stad uit."

Het is triest maar waar: Israël moet weer eens z'n eigen boontjes doppen. De NAVO-landen hebben het namelijk gewoon laten gebeuren dat één van de meest kwaadaardige regimes ter wereld gewoon doodleuk diens militaire aanwezigheid kan opbouwen op een steenworp afstand van kritische bondgenoten. Heel erg triest, eigenlijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten