Joosteerdmans

Leefbaar Rotterdam hoopt op een coalitie met de PVV in Rotterdam

Geen categoriedec 14 2017, 16:00
Joost Eerdmans, de lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam, opent zijn armen voor zijn nieuwe concurrent in Rotterdam: de PVV. ''Ik zou zoeken naar de overeenkomsten tussen onze partijen, niet naar de verschillen. Leefbaar staat ervoor open. Er zijn met elkaar resultaten te boeken.’’
Politiek gezien was het nogal een rare keuze dat de PVV mee wilde doen aan de verkiezingen in Rotterdam. Met Leefbaar Rotterdam hebben ze in de Maasstad al een rechts-populistische partij om zich te bekommeren om alle problemen waar de PVV zich ook mee bezig houdt. Toch heeft Eerdmans niet veel keus om iets anders dan dit te zeggen en is het juist een logische consequentie.
Het laat ook gelijk het verschil zien tussen de PVV en Leefbaar Rotterdam. De PVV is op ramkoers met alle partijen van Rotterdam, terwijl Leefbaar Rotterdam laat zien een volwassener partij te zijn door de mogelijkheden aan te wijzen. De nummer twee van de PVV, Marjan Gonsalves (ex-Leefbaar) heeft gesteld dat Leefbaar Rotterdam de stad juist heeft 'verprutst'.

e huidige wethouder veiligheid en buitenruimte schrikt daar niet van. In tegendeel, hij ziet wel heil in een toekomstig college met Leefbaar én de PVV. ,,Ik zou dat niet uitsluiten, zeker niet. Daar hoop ik ook op omdat Wilders zo vaak aan de zijlijn staat. Dat komt ook door anderen die hem stelselmatig uitsluiten. Ik sta ervoor open om dat nou eens toe te laten en te kijken of de PVV kán meedoen.’’

Zullen de mensen in Rotterdam gaan voor de strijdbare PVV, of de volwassen versie van de PVV en het origineel: Leefbaar Rotterdam. Hierbij laat ik duidelijk mijn voorkeur zien, maar dat geroep en gezeik over politieke partijen ben ik na tien jaar gewoon beu. Zeker op een partij als Leefbaar Rotterdam die juist laat zien op te komen voor de 'normale Rotterdammers' en problemen met integratie en identiteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten