Meervoudig wereldkampioen tijdrijden gaat los op Chris Froome: 'Hij had niet mee mogen doen aan het wereldkampioenschap!'

Geen categoriedec 14 2017, 13:00
De Duitser Tony Martin is helemaal klaar met de UCI, Sky en Christopher Froome.
Gisteren werd bekend dat Chris Froome diep in de problemen is gekomen. Bij tests is namelijk gebleken dat hij een te hoge dosis van een medicijn tegen astma had gebruikt. Hij mag dat medicijn gebruiken omdat artsen hem onderzocht hebben en stellen dat hij inderdaad astma heeft. Maar: dat moet wel onder een bepaalde limiet blijven, omdat hij er anders juist oneerlijk voordeel van heeft.
Froome ging op grootse wijze over die grens heen tijdens de laatste week van de Vuelta. Dat was dus de Ronde van Spanje die hij won. In die week kwam hij zwaar onder vuur te liggen met de ene aanval na de andere van zijn concurrenten. Hij zegt dat hij daarom extra zwaar astma-aanvallen kreeg en dus een hogere dosis gebruikte, hoewel volgens hem nog altijd onder de limiet.
Of je Froome's uitleg nou gelooft of niet, het is bijzonder moeilijk om het oneens te zijn met Tony Martin, de meervoudig wereldkampioen tijdrijden.
https://twitter.com/SophieSmith86/status/941169270720946176
"Onze geloofwaardigheid wordt aangetast!" begint Martin zijn Facebook-post. "Ik ben woedend," gaat hij verder. "In de zaak Christopher Froome wordt duidelijk een dubbele maatstaf gebruikt. Andere atleten worden onmiddellijk geschorst als ze positief testen. Hij en zijn team kregen echter de tijd van de UCI om tekst en uitleg te geven. Ik heb zoiets nog nooit gehoord in het recente verleden. Dit is een schandaal, zeker als je bedenkt dat hij dus helemaal niet mee had mogen doen tijdens het wereldkampioenschap."
"Ik en het publiek krijgen de indruk dat er achter de schermen gewerkt wordt aan een deal, een overeenkomst waarbij hij hier mee wegkomt. Krijgen hij en zijn team een speciale behandeling?"
"Deze aanpak zorgt ervoor dat het project van serieuze anti-doping activisten als Marcel Kittel en mij absurd lijken. Onze geloofwaardigheid en onze fantastische sport lopen op deze manier groot risico. We hebben behoefte aan een consistente en transparante aanpak van de UCI. Wat er nu gebeurt is inconsistent, onprofessioneel, en oneerlijk."
We zullen maar zeggen: hij laat niets aan de verbeelding over. En gelijk heeft 'ie, natuurlijk. Froome moet net zo behandeld worden als elke andere wielrenner, dat hij veel heeft gewonnen is volstrekt irrelevant. Dat weerhield de internationale wielerunie er immers ook niet van om Lance Armstrong tot staatsvijand nummer één te verklaren en hem al zijn titels af te nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten