Oekraïne schaft anticorruptiebureau af

Geen categoriedec 10 2017, 18:00
Ondertussen wordt onze wens om Oekraïne vooral niet toe te laten tot de EU genegeerd.
Op Twitter verbaast Leon de Winter zich erover dat alle referenda maar worden afgeschaft in Nederland, alleen maar omdat we tegen toetreding van Oekraïne zijn, dat land zelf er een enorme puinhoop van maakt. Het anticorruptiebureau in Oekraïne wordt namelijk opgedoekt. Want ach, corruptie moet je waarderen, niet bestrijden. Toch?
https://twitter.com/leondewinter/status/939793514082258944
Natuurlijk werd de kritische tweet van De Winter geretweet door Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet. Net als De Winter heeft die immers een broertje dood aan de expansiedrift van de EU en het corrupte regime in Oekraïne. Geen wonder dus dat hij hier heerlijk van kan genieten.
En terecht, want deze ontwikkelingen (zowel afschaffen referenda in Nederland als het afschaffen van het anticorruptiebureau in Oekraïne) zijn ontzettend problematisch. De eerste omdat het 't democratisch proces ondermijnt en het tweede... nou ja, eigenlijk om precies dezelfde reden. Corruptie ondermijnt de democratie immers óók.
Misschien dat het ons daarom niet moet verbazen dat de EU -- en Nederland specifiek! -- en Oekraïne prima met elkaar kunnen opschieten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten