Palestijnse vandaal die Israëlisch restaurant vernielde komt voor de snelrechter

Geen categoriedec 09 2017, 21:00
Afgelopen donderdag is er een Israëlisch restaurant vernield door een persoon met een knuppel. Het is een koosjer restaurant waarbij een Palestijn het idee had om er even op los te kunnen slaan.

De man wordt verdacht van vernieling en diefstal. De verdachte sloeg met een houten knuppel de ruiten in van de eetgelegenheid aan de Amstelveenseweg. Ook nam hij de Israëlische vlag mee naar buiten. Agenten overmeesterden de man, die een Palestijnse vlag om zich heen had geslagen.

Hij moet op 20 december naar een hoorzittingen voor het snelrecht. Dit soort praktijken worden niet getolereerd en al helemaal niet als het gaat om een duidelijk politiek karakter.
Het besluit van Donald Trump om Jeruzalem als Israëlische hoofdstad te erkennen heeft niet alleen in het Midden-Oosten veel wakker gemaakt. Hier in het Westen zorgt het ook voor veel spanning tussen de islamitische groeperingen en Joden. De Palestijnse vandaal is niet de eerste en zal niet de laatste persoon zijn die in de wereld vandalisme pleegt tegen objecten en concepten vanuit Israël.
Of dit het vredesproces gaat bevorderen is nog maar de vraag, want in het Midden-Oosten vinden er elke dag demonstraties plaats, waarbij de wereld eromheen niet wacht en toekijkt, maar actief meedoet in dit verscheurende onderwerp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten