Rapper Russ zegt optreden in Tel Aviv af na hatelijke reacties Israël-haters

Geen categoriedec 11 2017, 9:00
Triest.
De jonge Amerikaanse rapper Russ -- die bekend werd op YouTube en Facebook en daarna (vorig jaar) een lucratief platencontract tekenende bij een platenlabel -- laat weten op Facebook dat hij ontzettend teleurgesteld is. Hij kondigde eerder namelijk aan dat hij een concert zou geven in Tel Aviv, Israël. Helaas werd zijn aankondiging bepaald niet met gejuich ontvangen door talloze 'fans.'
Screen Shot 2017-12-11 at 08.51.55
"Jammer genoeg moest ik de show in Tel Aviv afzeggen," aldus Russ in zijn Facebook-update. "Het werd me heel duidelijk dat niemand naar mijn intenties keek, dat mijn show voor mijn fans geïnterpreteerd werd als één of andere politieke statement. I wilde de show niet doen vanwege de politiek, ik wilde het doen voor de fans."
Maar, gaat hij verder, het werd hem al snel duidelijk dat duizenden mensen lak hadden aan die boodschap. "Mensen drongen hun politieke denkbeelden op mijn concert." Daarom was hij "vervloekt als ik het deed en vervloekt als ik het niet deed."
"Als ik de show wel of niet deed, in beide gevallen zou ik fans verliezen. Dit is oneerlijk omdat dit een show voor mijn fans was. Het is teleurstellend dat iets wat zo positief bedoeld was zo negatief is geworden," gaat hij verder. "Als ik kijk naar de manier waarop jullie met elkaar communiceren in de comments wordt het duidelijk voor mij dat er geen juiste of verkeerde beslissing was waardoor ik iedereen kon blij maken."
En dus kiest hij er maar voor om het concert af te zeggen. Dieptriest natuurlijk, want Israël-haters en antisemieten in het algemeen hebben nu hun zin gekregen. Ze zeggen er niets van als Russ naar, zeg, Saoedi-Arabië of Iran gaat (waar vrouwen gestenigd en homo's geëxecuteerd worden), maar wee je gebeente als hij een concert wil geven in Israël. Dat kan écht niet, want joden.
Ik had beter verwacht van Russ, zeker omdat hij een man is die altijd zegt lak te hebben aan "haters." Juist als mensen je aanvallen moet je sterk blijven en doen wat je wilde doen. Zéker als je een afspraak gemaakt had en fans er ontzettend naar uitkeken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten