Bam! Trump waarschuwt de EU: 'Wij kunnen onze producten niet naar binnen krijgen'

Geen categoriejan 28 2018, 18:00
De Amerikaanse president zegt terecht dat de EU het wel heel lastig maakt voor Amerikaanse bedrijven om op een eerlijke wijze de concurrentiestrijd aan te gaan met Europese bedrijven. In Europa, in ieder geval.
Donald Trump heeft het helemaal gehad met de hypocrisie van de Europese Unie. Brussel doet weliswaar net alsof het voor vrijhandel is, en dergelijke, maar dat blijkt vooral intern het geval te zijn. Naar buiten toe doet de Unie er namelijk alles aan om het 'Europese bedrijfsleven' te 'beschermen,' wat eerst en vooral betekent dat het ontzettend duur en lastig is voor bedrijven uit andere regio's om hun producten naar Europa te exporteren.
In een interview met de Britse krant de Daily Mail haalt Trump dan ook terecht uit naar de EU. "Wij kunnen onze producten niet naar binnen krijgen. En toch stuurt Europa ons spullen waar nauwelijks belasting over wordt geheven. Dat is heel oneerlijk," aldus Trump, die daar ook bij liet weten dat hij best bereid is om de EU een koekje van eigen deeg te geven.
Eurofielen zullen dit wel weer heel vervelend vinden van Trump, maar hij heeft gewoon gelijk. De EU parasiteert al jaren op Amerika. Dit gebeurt zowel qua handel als qua krijgsmacht (en algemeen buitenlands beleid). Het werd eens tijd dat een Amerikaanse president daar a) iets van zegt en b) er iets aan doet. Amerika bestaat niet om de EU overeind te houden. Dat moeten de eurocraten zelf maar doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten