Hilarische NPO-voorzitter doet huiliehuilie: "Na twee bezuinigingen is het vijf voor twaalf voor de publieke omroep"

Geen categoriejan 24 2018, 12:00
Laten we het hopen!
Ach gossie! De voorzitter van de NPO, Shula Rijxman (wie kent haar niet), dringt er bij het kabinet op aan om vooral niet meer te bezuinigen op de publieke omroep. Volgens de koningin van de politieke correctheid staat de NPO namelijk op het punt van omvallen. Ja, echt waar:

"Ik kan er niet omheen: na twee keer bezuinigen en vele ontslagen en fusies, is het vijf voor twaalf voor de publieke omroep. En dat is een bewuste politieke keuze."

Dat zei ze tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de... NPO natuurlijk. Want als de NPO ergens goed in is dan is het in preken voor eigen parochie. Sterker nog, dat is het enige wat de NPO nog doet.
"Wij hebben in de komende jaren te maken met een verwachte daling van de Ster-inkomsten van een miljoen of 36. Maar nu kiest het kabinet ervoor om dat bijna te verdubbelen naar ongeveer 60 miljoen," huilde Rijxman. Daar voegde ze aan toe dat "een stevige publieke omroep" om "een fatsoenlijke financiering" vraagt.
Nou heb ik slecht nieuws voor mevrouw Rijxman: wij, de gewone belastingbetalers, willen helemaal niet dat er een robuuste publieke omroep is. Hoe minder NPO, hoe beter. Jullie van de publieke omroep hebben jezelf volstrekt onmogelijk gemaakt door knetter-politiekcorrect en doorgeslagen-links te zijn.
Die bezuinigingen moeten dus niet alleen doorgaan, er mag nog best een schepje bovenop gedaan worden. De NPO moet de kop worden omgedraaid.
Oh ja: en de NPO moet ook maar eens kijken naar projecten als Café Weltschmerz. Daar maken ze honderden diepgravende interviews voor wat vergeleken met het budget van de NPO een schijntje is.
https://twitter.com/cafeweltschmerz/status/956076150761099264
Wil de NPO overleven? Dan zal de publieke omroep heel rap moeten leren om met heel weinig geld interessante objectieve programma's te maken. Doet de NPO dat niet dan is het, gelukkig!, binnenkort gewoon einde oefening voor de publieken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten