Homofoob Rusland wil Russische homo's een anti-homoboete laten betalen wegens homohuwelijk

Geen categoriejan 29 2018, 19:00
En de prijs voor 'zieligste land ter wereld' gaat voor de duizendste dag op rij naar... Rusland! Waar het ministerie van binnenlandse zaken een pasgetrouwd homopaar wil beboeten voor het "opzettelijke beschadigen van het paspoort". Het tweetal is namelijk onlangs getrouwd in Denemarken, en de regering van Poetin was bij terugkomst zo onoplettend dat goed te keuren, ondanks dat het homohuwelijk - in tegenstelling tot het vergiftigen van politieke tegenstanders met polonium - streng verboden is in Rusland .
Rusland, het land dat de MH17 opzettelijk beschadigde en daarmee 298 mensen vermoordde in het Oekraïense luchtruim, is boos op twee landgenoten die hun paspoort 'opzettelijk beschadigden'. Althans, die laatste beschuldiging komt van het Russische ministerie van binnenlandse zaken, en werd geuit tegenover twee homofiele Russische burgers: Eugene Wojciechowski en Paul Stotzko. Eerder deze maand trad het Russische liefdespaar namelijk in het huwelijksbootje in Denemarken. Dat laatste land is namelijk in tegenstelling tot Rusland géén homofobe dictatuur en staat het mensen al sinds 2012 toe om te trouwen.
Maar qua homofobie doet de Russische wet niet onder voor het gemiddelde hoofdstuk in de Koran, en dus wordt het huwelijk van Eugene en Paul niet erkend in het land van nepnieuws-overlord Vladimir Poetin. Althans, als de ambtenaren niet dronken van de wodka liggen te slapen. Wat ze in het geval van ons in Denemarken getrouwde echtpaar wél het geval was:

"Toen [Eugene en Paul] op 4 januari terugkwamen in Rusland, werden de trouwaantekeningen in hun paspoorten goedgekeurd. Met deze handeling heeft de staat officieel hun verbintenis bevestigd.

Het tweetal gaf afgelopen week een interview aan het onafhankelijke Russische tv-kanaal TV Rain over hun huwelijk. Hierna nam het ministerie van Binnenlandse Zaken contact op met het tweetal en meldde dat zij zijn aangeklaagd voor het "opzettelijke beschadigen van hun paspoort", zo melden buitenlandse media."

En nu moeten de twee een boete van 300 roebel betalen. Omgerekend is dat dus twee baboesjkapoppen, of vier euro. Ik zou haast zeggen dat ik die boete wel voor dit dappere tweetal zou willen neerleggen. Maar ja: dan moet ik geld overmaken naar een terroristische groepering die vliegtuigen in Oekraïne uit de lucht schiet en ziekenhuizen vol stervende kinderen in Syrië platbombardeert. Zoveel kwaadaardigheid kan ik me dan ook weer niet permitteren.
Dus rest me eigenlijk vooral nog deze wens: sterkte, Eugene en Paul. En als jullie ooit met de tijdreismachine terug willen reizen vanuit de Russische prehistorische naar de moderne tijd, dan zijn jullie wat mij betreft hier altijd welkom!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten