Hopsa! Amerikaanse rechter veroordeelt kindermisbruiker tot 175 jaar gevangenisstraf

Geen categoriejan 25 2018, 11:00
"Ik heb net je doodvonnis ondertekend."
Dit is dus waarom Amerikaanse rechters gekozen worden. Niks geen D66-hap. Een kindermisbruiker moet voor eens en altijd vastgezet worden. Niks geen "begrip." Weg ermee. Voor altijd.
De Amerikaanse rechter Rosemarie Aquilina heeft op schitterende wijze een pedofiel veroordeeld. Laat haar een voorbeeld zijn voor Nederlandse rechters, die er op de één of andere manier altijd moeite mee lijken te hebben om dit soort walgelijke creaturen aan te pakken.
Larry Nassar is een 'gymnastiek-arts' die zijn functie gebruikte om zoveel mogelijk meisjes te misbruiken. Dit monster misbruikte uiteindelijk 156 slachtoffers. Tijdens de rechtszaak tegen hem bood hij zijn honderden slachtoffers (en hun nabestaanden, sommige kinderen pleegden zelfmoord) zijn excuses zogenaamd aan. Hun woorden hadden "grote indruk" op hem gemaakt, zei hij, en hij zal die vreselijke woorden "voor altijd met me meedragen."
Oh ja, hij had heel veel spijt en vond het werkelijk waar vreselijk voor al die arme kinderen die hij met een levenslang trauma heeft opgezadeld.
Helaas voor meneer de pedofiel had rechter Aquilina een brief van hem in handen waarin hij zijn slachtoffers ervan beschuldigd dat ze alleen maar "media aandacht en een financiële beloning" wilden. Met andere woorden, in die brief -- die hij een week eerder schreef -- gaf hij aan wat zijn werkelijke gedachten waren... en maakte hij duidelijk dat hij helemaal geen spijt had van zijn vreselijke daden.
De rechter confronteerde hem met die brief en liet hem vervolgens weten welke straf hij zou krijgen. Tijdens zijn verhoor was Nassar akkoord gegaan met een minimumstraf van 40 jaar voor het misbruik. Die straf zou bovenop de 60 jaar komen die hij ook kreeg voor het bezit van kinderporno. Experts gingen ervan uit dat hij uiteindelijk 125 jaar zou krijgen van de rechter.
Nou, die vond dat toch echt te weinig, juist omdat Nassar dus helemaal geen spijt had. "Aangezien je nog steeds niet begrijpt wat je hebt veroorzaakt ben je nog steeds een gevaar," zei ze tegen de pedofiel. "Net zoals het mijn eer en privilege was om de verklaringen te horen van de overlevers is het een eer en privilege om jou je straf te geven. Omdat u, meneer, het niet verdient om ooit weer vrij rond te lopen. En als je ooit wel vrijkomt, wat ik zeer betwijfel, zul je je moeten registreren als een seksueel misbruiker."
Daarom gaf ze hem niet alleen de 40 jaar die hij al zou krijgen, maar nog veel meer: 175 jaar. Deze gestoorde gek, deze viezerik, komt nooit meer vrij. Zijn slachtoffers weten dat hij niet nóg meer slachtoffers kan maken.
Nu de grote vraag: gaan Nederlandse rechters hier iets van leren?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten