Peiling De Hond: FVD op 3 zetels in Amsterdam

Geen categoriejan 10 2018, 8:00
Bam!
Fantastisch nieuws van Maurice de Hond: zoals het er nu naar uitziet gaat Forum voor Democratie maar liefst drie Amsterdamse raadszetels binnenslepen bij de gemeenteraadsverkiezingen.
https://twitter.com/fvdemocratie/status/950910316782800896
Drie zetels op dit moment is al een geweldige prestatie, maar FVD is nog niet eens met de campagne begonnen. Als de lokale partij wél echt losgaat kan dat zeteltal best eens oplopen.
En als dat niet gebeurt is het nog altijd een geweldige prestatie van FVD. Als nieuwe rechtse partij van niets naar 3 zetels gaan in Amsterdam werd nu toe voor onmogelijk gehouden. Alleen dat zou dus al een prestatie van formaat zijn.
Dat is op zichzelf al geweldig nieuws, maar er is nog meer om ons over te verheugen: we zien immers dat die zetels voor Forum voor Democratie bij linkse partijen wegkomen -- of anders dat Amsterdammers die normaal thuisblijven nu wel gaan stemmen. Ze gaan in ieder geval niet ten koste van andere relatief-rechtse partijen. De VVD blijft op zes staan, het CDA op één. Aangezien D66 maar liefst vijf zetels verliest volgens deze peiling is het best mogelijk dat het D66-kiezers zijn die overstappen, wat natuurlijk zou verklaren waarom juist die partij Thierry Baudet zo vaak en zo agressief aanvalt.
Hoe dan ook, als het zo doorgaat is de kans dus groot dat de volledige top drie van FVD in Amsterdam -- Annabel Nanninga, Anton van Schijndel en Yernaz Ramautarsing -- binnenkort mag plaatsnemen in de gemeenteraad. Beter nieuws om de dag mee te beginnen is nauwelijks denkbaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten